Belépés
Nagy László
... gyorsan
domboldalakon,
átdobogtunk lassan
deszka-hidakon.

Állt a láthatárra
kék csákós torony,
kertünk alatt nyárfa
nyújtózott nagyon.

Láttam a ház vedlett
mész-pikkelyeit,
sár-udvara tetszett,
régen jártam itt.

Megláttam anyámat,
kormot seprűzött
elrepült a bánat
szeles fák között.
|...
2016-09-20 20:59:59
Lelkek Árvai Attila
... gyorsan
domboldalakon,
átdobogtunk lassan
deszka-hidakon.

Állt a láthatárra
kék csákós torony,
kertünk alatt nyárfa
nyújtózott nagyon.

Láttam a ház vedlett
mész-pikkelyeit,
sár-udvara tetszett,
régen jártam itt.

Megláttam anyámat,
kormot seprűzött,
elrepült a bánat
szeles fák fölött....
2014-10-29 20:14:37
szeretettel
... kinő.

KOZMOSZHAL

Előhang:
Amikor még kicsi voltál,
s baba-szíved mini oltár,
szurok-éjjel települt rád,
szurok-árnyék nehezült rád.

Nézd meg ezüstös pikkelyeit,
s tőrszerű, szálkás holdsugarát,
s nézd meg a hátát. Nézd, mire varr
zárt zodiákot az agyszülemény.
Nézd: ez a Göncöl, Rák, Orion,
s számtalan ...
2012-04-16 11:30:32
4. ARABKONYHA FOLYTATÁS
... sáfránypor,
2 evőkanál hámozott, apróra vágott mandula és borókabogyó,
1 evőkanál zöld olajbogyó,
a körítéshez 1 citrom
és 2 csomó zöldpetrezselyem.

A pikkelyeitől megtisztított hal belsőségeit eltávolítjuk, a halat folyó vízben megmossuk. Kívül-belül bedörzsöljük sóval és feketeborssal. Összekeverjük a pikáns gyümölcslét az étolajjal, és ezzel kívül...
2012-03-26 22:21:48
Sumér nyomok Erdélyben 1
... testét bőrből, vagy szövetdarabokból készítették. Ezeket a hadi, tábori jeleket Traján idejében a rómaiak is átvették. A babilóniai legendák sárkányát, illetve kígyóját, Tiamat-nak = pikkelyeitől megfosztott -nak nevezték. Tény, hogy az akkádoknál a kígyó egyik jellegzetessége volt Ea-nak, a Halnak a Tudás Mesterének az Oceánok királyának, Helladius-Oes-ének, Berosus Oanesének (Ód...
2011-10-18 07:45:20
x
... hogy a farkát egy tiszta konyharuhával a bal kezünkbe fogjuk. A jobb kezünkben kissé ferdén tartott késsel (vagy speciális halkaparóval) a fej irányába haladva vigyázva eltávolítjuk pikkelyeit. Ezután másik oldalát is lekaparjuk, majd hasával magunk felé fordítjuk. Törzsét leszorítjuk, éles, hegyes késsel a végbélnyílásnál beleszúrunk, és a hasat egészen a fejig felhasítjuk. A fel...
2011-02-13 09:37:13
Töltött csuka (Brochet farcie)
... fehérbor 3 dl, zsemle 4 db, céklás torma 5 adag, törött bors 0,5 dkg, citrom 3 db, petrezselyemzöld 1 csomó, vajas burgonya 10 adag, tojás 5 db.

Elkészítése: A kábított és pikkelyeitől megtisztított csuka szemeit, kopoltyúlemezeit kiszedjük, majd a csukát gondosan lemossuk, és szárazra töröljük. Ezután a csukát felbontjuk, de nem a szokásos módon. A csuka hátát a gerinc...
2010-12-09 17:56:46
Karácsonyi kaják-:)
... hogy a farkát egy tiszta konyharuhával a bal kezünkbe fogjuk. A jobb kezünkben kissé ferdén tartott késsel (vagy speciális halkaparóval) a fej irányába haladva vigyázva eltávolítjuk pikkelyeit. Ezután másik oldalát is lekaparjuk, majd hasával magunk felé fordítjuk. Törzsét leszorítjuk, éles, hegyes késsel a végbélnyílásnál beleszúrunk, és a hasat egészen a fejig felhasítjuk. A fel...
2009-11-28 21:33:10
Csuka receptek
... tejföl

5 dkg liszt

2 babérlevél

5 g törött bors



15 dkg szalonna

rizsköret.

Elkészítése:
A halat megmossuk, pikkelyeitől megtisztítjuk, belsejét eltávolítjuk, azután irdaljuk, és darabokra szeljük. A szeleteket sóval bedörzsöljük, s egy órát állni hagyjuk. Ezután hideg vízben leöblítjük, megtöröljü...
2009-07-27 15:13:43
Busa, amúr receptek
... dkg só
2 dkg őrölt pirospaprika
0,3 dkg őrölt kömény
0,2 dkg őrölt feketebors
2 gerezd fokhagyma
sertésbél.
Elkészítés:

Egy nagyobb halat pikkelyeitől megtisztítunk. A farkát és a fejét halászléhez félretesszük, a többiről a bőrt is eltávolítjuk, és kifilézzük. A szálkásabb részeket kisebb (kettes) rostájú darálón, a többit nagyobb (ny...
2009-07-27 15:10:27
1 2 
Címkék: Nagy László, Lelkek Árvai Attila, ARABKONYHA FOLYTATÁS, Tudás Mesterének, Berosus Oanesének, pikkelyeitől megtisztított, halat folyó, pikáns gyümölcslét, babilóniai legendák, kígyó egyik, tiszta konyharuhával, jobb kezünkben, végbélnyílásnál beleszúrunk, hasat egészen, fejig felhasítjuk, csukát gondosan, csukát felbontjuk, szokásos módon, csuka hátát, halat megmossuk, szeleteket sóval, órát állni, nagyobb halat, fejét halászléhez, szálkásabb részeket, többit nagyobb, szövetdarabokból, kopoltyúlemezeit, zöldpetrezselyem, petrezselyemzöld, jellegzetessége, végbélnyílásnál, összekeverjük, konyharuhával, megtisztított, domboldalakon, feketeborssal, megtisztítunk, megtisztítjuk, eltávolítjuk, halkaparóval, bedörzsöljük, agyszülemény, félretesszük, pikkelyeitől, pirospaprika, átdobogtunk, felhasítjuk, elkészítése, gyümölcslét, beleszúrunk, belsőségeit, borókabogyó, szeretettel, leszorítjuk, halászléhez, készítették, holdsugarát, megfosztott, kozmoszhal, pikkelyeit, szálkásabb, kifilézzük, babérlevél, arabkonyha, sáfránypor,
© 2013 TVN.HU Kft.