Belépés
Vitaminok az egèszsègèrt
... lebomlását, és serkenti a mélyen fekvő bőrrétegekben az új kötőszövetrostok képződését, ezáltal felfrissíti, feszessé teszi a bőrt. Az A-vitamin hiányától a bőr berepedezik, érdes, száraz, pikkelyesen hámló lesz, és emiatt a bőrfertőzésekkel szemben is sérülékenyebb lehet.

Vitaminhiányra már napi egy sárgarépa is elég lehet. Nyáron készíts őszibarackos maszkot. Két nagy...
2017-02-23 14:40:02
Szentség a hétköznapokban
... hogy a mai értelemben vett lepra kifejezés (amely elsorvasztja és eldeformálja a testet) azonos lenne a 3Mózesben olvasható ,,lepra (poklosság)" kifejezéssel (ami egy fehé...
2017-02-05 07:19:31
Történetek!
... Végül is mire való egy báty, főleg ha nem volt elég nagy hogy megakadályozza, hogy a mumus ilyen ször-nyűséget csináljon?
Ziháló mellkassal, a rászáradt zöldesfehér szappanhabtól pikkelyesen ismét összetette és az arca elé emelte a két kezét. Behunyta a szemét. A hangja, amikor végül kibukott a torkán, olyan erősen reszketett, hogy alig ismert rá. - Isten, tudom, hogy a húgom...
2017-01-05 17:11:25
Fenyőfélék felhasználása a gyógyászatban
... hasznosít. A pozdorjából készített termékeket a bútoripar is kedveli, emellett a papírgyártásnak is fontos nyersanyaga. Könnyű, gyantajáratokkal átjárt fája kitűnően ég.

A pikkelyesen hámló kérgű fajták kérgét kertekben a föld takarására használják.

Örökzöld leveleik az állandóságot, az életigenlést, a fogyhatatlan energiát szimbolizálják. Gyantájuk és illóol...
2016-12-17 11:41:31
Milyen pereszkékkel találkozhatunk most? Fenyőpereszke
Fenyőpereszke


Jellemzés: Főleg késő ősszel, fenyvesekben seregesen termő szürkés, feketésen pikkelyesen szálas, kúpos kalapú, kisebb termetű gomba. Lemezei és tönkje szürkésfehér.

Lemezek: Közepesen sűrűn állók, nem lefutók vagy kissé foggal lefutók, fehérek, szürkésfehére...
2016-11-21 10:07:11
Száraz bőr, fénytelen haj: egyszerű megoldások a konyhából
... hidratáló. Utána kenj nyugtató jojobaolajat a szemkörnyéki területre, és hagyd fent éjszakára - ilyenkor a bőr természetes egyensúlya visszaáll.

Szemöldök és orr körüli pikkelyesen hámló bőr

Amire szükséged lesz: alma, citrom, barackmagolaj.

Reszelj le egy almát héjastul, nyomd ki a levét. Az almalébe csepegtess citromlevet, majd az almatonik...
2015-11-03 08:51:12
Adriai nyár
... nyár

Amint a forróság meglepte a tájat,
Elviselhetetlen hőség áradt,
A lég ott benn, s itt kinn megállt,
Libbenést csak a tengernél talált.

Az edzett fák törzse pikkelyesen száraz,
És apró levelekből apró lombot áraszt,
Ám a rücskös sziklahátak mellett,
A szikkadt föld felkínált két fekhelyet.

S, hol a fuvallat enyhülé...
2014-06-29 06:42:04
x
... suhogva a hálók,
halakat látsz, eléd sereglenek, fogadásodra kibukkannak a vízből.
Boldog örömmel
kiteríted eléjük a hálót,
s a tenger felcsobog két kezedre pikkelyesen.
S mikor elnémul a sirályok sikongó lelke,
szirti sírjaik felett
a láthatáron
egyszerre
áthunyorít valami.
S mit mondasz? hogy tengeri lány-e? madá...
2013-11-29 09:57:03
❤A vitamin❤
... képződését, így felfrissíti, feszessé teszi a bőrt. A-vitamin hiány esetén a bőr és egyéb hámrétegek megváltoznak, berepedeznek, a bőr megvastagszik a szőrtüszők körül, és érdessé, szárazzá, pikkelyesen hámlóvá válik, és emiatt a bőrfertőzésekkel szemben is fogékonyabbak lehetünk.

Az A-vitamin biztosítja továbbá a zavartalan növekedést, a csontok és fogak egészséges fej...
2013-03-24 17:39:31
Nincs Cím
... kiütés, bőrgyulladás, csalánkiütés, viszketés, viszkető, élénkvörös bőrkiütések (lichen planus), fokozott verítékezés. Pikkelysömörre jellemző bőrelváltozások jelenhetnek meg (vörös, pikkelyesen hámló bőrbeszűrődések), illetve a meglévő pikkelysömörös elváltozások rosszabbodhatnak, szexuális potenciazavar, a végtagok vérellátásának romlása, hideg végtagok, a végtagi érszűkület-, a...
2013-03-15 09:20:01
1 2 3 4 5 
Címkék: Nincs Cím, mélyen fekvő, bőrfertőzésekkel szemben, 3Mózesben olvasható, mumus ilyen, rászáradt zöldesfehér, pozdorjából készített, pikkelyesen hámló, föld takarására, fogyhatatlan energiát, szemkörnyéki területre, almát héjastul, almalébe csepegtess, forróság meglepte, tengernél talált, rücskös sziklahátak, szikkadt föld, fuvallat enyhülé, tenger felcsobog, sirályok sikongó, szőrtüszők körül, zavartalan növekedést, meglévő pikkelysömörös, végtagok vérellátásának, végtagi érszűkület-, bőrfertőzésekkel, gyantajáratokkal, rosszabbodhatnak, kötőszövetrostok, bőrelváltozások, papírgyártásnak, bőrbeszűrődések, elviselhetetlen, hétköznapokban, találkozhatunk, vitaminhiányra, pikkelysömörös, pikkelysömörre, megakadályozza, vérellátásának, szimbolizálják, potenciazavar, barackmagolaj, szappanhabtól, megvastagszik, sérülékenyebb, bőrrétegekben, fenyőpereszke, szürkésfehére, gyógyászatban, felhasználása, fogékonyabbak, szürkésfehér, eldeformálja, fenyvesekben, fogyhatatlan, állandóságot, pereszkékkel, jojobaolajat,
© 2013 TVN.HU Kft.