Belépés
Advent - Magyar néphagyományok mutatkoznak be a New York-i Magyar Adventi Fesztiválon
... ettek szaloncukrot, és hogyan fújják még ma is az üveg karácsonyfadíszeket. A tárlaton fotók és tárgyak, izgalmas installációk és filmek idézik meg a rég- és a közelmúlt karácsonyainak pillanatait.
A tárlat mellett a fesztivál ideje alatt magyarországi adventi népszokásokkal, népzenei és táncbemutatókkal, kézműves programokkal várják a New York-i magyar közösség mellett az a...
2018-12-05 19:53:06
Fucsovics Márton: szabad a hetem a Davis Kupára
... későbbi bajnok Novak Djokovic elleni meccsem, ahol végül fizikálisan fölém kerekedett, a harmadik pedig természetesen az első ATP-tornagyőzelmem Genfben" - sorolta 2018 legemlékezetesebb pillanatait, utóbbihoz hozzátéve, a Svájcban legyőzött Stan Wawrinkától szenvedte el a legfájóbb idei vereségét is, amikor Torontóban négy meccslabdáról kapott ki tőle.
Ami az áprilisban esed...
2018-12-05 14:11:40
Tisztelet az éveknek
... de az idő feledésre ítélte
Én mégis feljegyeztem "Boldog perceim" könyvébe
Ha eszembe jutsz, csak felidézem magamban sorait
Hogy újból láthassam a régmúlt elfelejtett pillanatait.

Nem kőbe papírra véstem, nehogy elkopjon
Olyan helyre írtam, hogy örök nyomot hagyjon
A szívembe karcoltam itt lelt új otthonára,
Amely életem könyveinek kincses ...
2018-12-04 13:15:38
Zalaegerszeg múltja képekben
Hogyan festett Zalaegerszeg a II. világháborúban? Milyen volt a munka a frissen átadott kórházban? Utazz velünk vissza az időben és fedezd fel a megyeszékhely nagy pillanatait egészen a 2000-es évek elejéig! Az MTI fotóarchívumából válogattunk egy csokorra való régi felvételt, szörnyű, örömteli és történelmi jelentőségű pillatokról egyaránt. Kellemes nosztalgiázást kívánunk!
Z...
2018-11-23 15:14:21
Ma kezdődik a szabadkai Desiré fesztivál
... Artopédia a Jég-doktrínák - variációk a náci retorikára című előadást viszi Szabadkára.
Másnap egy francia és egy orosz előadás lesz látható. A Compagnie Cecile Loyer A hiány pillanatait, míg a szentpétervári Akhe Mérnöki Színház a Diktatúra című előadást mutatja be a fesztivál nézőinek.
November 29-én, csütörtökön látható a fesztiválon a Tünet Együttes Sóvirág - avagy...
2018-11-23 07:04:28
Tervezőgrafikai kiállítás nyílt Békéscsabán
... képzőművészeti alkotás "egyfajta szellemi fotográfia, pillanatfelvétel az alkotó szellemről. Megörökíti a kort, amelyben születik, a teremtő akaratot, az alkotás folyamatának vissza nem térítő pillanatait. Lenyomata a művész lelkében, szellemében megszülető szépnek, ízlésnek, akaratnak, gondolatnak."
Hozzátette: a látvány, amelyben mindez végül megjelenik, már születése pill...
2018-11-17 22:51:27
Tolnay Klárira emlékeznek halála évfordulóján Mohorán
... szeptemberében Mádl Ferenc akkori köztársasági elnök nyitotta meg a Tolnay Klári Emlékházat a Nógrád megyei Mohorán, a színésznő gyermekéveinek helyszínén. A pályafutását, privát életének pillanatait megörökítő fotóanyag, jelmezei, személyes tárgyai abban a faluban találtak otthonra, amelyről a nagy színésznő így írt: "Mohora a békeszigete, a világ közepe volt számomra".
Sok ...
2018-10-24 14:24:48
Leléptem
... egyedül. Igazából ezekben a
pillanatokban beszélgetsz Magaddal, mintha lelkiismereted testet öltene,
és Ő állna melletted. Nem vagy bolond, nem vagy eszement, ha a magány
pillanatait használod fel egy újraindításra. Ha végeztél végy egy nagy
levegőt és ne felejtsd el feladatod. Élni szép, de élni tudni kell.


...
2018-10-14 14:42:38
Szép őszi kép - idézetekkel
... melyek lényege az őszi természet utánozhatatlan szépségének a felidézése.

,,Nem engedhetem meg magamnak, hogy a házban ülve, elpazaroljam az őszi napfelkelte csodás pillanatait, ezért igyekszem a napnak minden óráját a csodálatos őszi természetben tölteni." - Nathaniel Hawthorne

,,Az ősz olyan, akár egy második tavasz, amikor minden fale...
2018-10-03 12:32:28
Négyszáznál is több filmterv érkezett a Filmalap történelmi filmes pályázatára
... kezdeményezésének célja azon filmtervek felfedezése és megvalósításuk támogatása, amelyek a nagyközönség számára befogadható módon idézik meg a magyar történelem eseményeit, sorsfordító pillanatait és alakjait.
A részvételnek nem volt feltétele a filmes képzettség vagy tapasztalat. A Filmalap olyanok jelentkezését is várta, akik tehetséget éreznek magukban egy olyan magyar tö...
2018-09-26 14:18:30
1 2 3 ......................70 71 ...........105 106 ..........139 140 141 
Címkék: York-i Magyar Adventi Fesztiválon, Fucsovics Márton, Davis Kupára, Tolnay Klárira, Novak Djokovic, ATP-tornagyőzelmem Genfben, Stan Wawrinkától, Compagnie Cecile Loyer, Akhe Mérnöki Színház, Tünet Együttes Sóvirág, Mádl Ferenc, Tolnay Klári Emlékházat, Nathaniel Hawthorne, szabadkai Desiré, tárlaton fotók, közelmúlt karácsonyainak, tárlat mellett, fesztivál ideje, harmadik pedig, legfájóbb idei, áprilisban esed, régmúlt elfelejtett, szívembe karcoltam, frissen átadott, megyeszékhely nagy, 2000-es évek, csokorra való, náci retorikára, orosz előadás, hiány pillanatait, szentpétervári Akhe, fesztivál nézőinek, alkotó szellemről, teremtő akaratot, alkotás folyamatának, művész lelkében, színésznő gyermekéveinek, faluban találtak, nagy színésznő, világ közepe, őszi természet, házban ülve, őszi napfelkelte, napnak minden, csodálatos őszi, második tavasz, nagyközönség számára, magyar történelem, filmes képzettség, olyan magyar, táncbemutatókkal, pillanatfelvétel, fotóarchívumából, tervezőgrafikai,
© 2013 TVN.HU Kft.