|
|
|
...
Halászlé
Hozzávalók: 80 dkg-os ponty, 1 hagyma, 10 dkg zöldpaprika, 5 dkg paradicsom, pirospaprika.
A ponty fejét, uszonyait, farkát levágjuk, törzsét kifilézzük, beirdaljuk és ujjnyi csíkokra vágjuk. A haltejjel, ikrával együtt besózzuk. A kiesett részeket, csontokat 2 l vízben... |
2008-09-02 21:53:24 |
|
|
|
|
|
|
Megoldasi ido: 3 ora.
A1
Szemelyes adatok
A kovetkezo valaszok kozul kerjuk valassza ki azt, amelyik a legjobban
fedi, hogy miert akar a vilagurbe utazni.
1) Kovacs, az a nagyszaju, tavaly Rioban volt... Most megmutatom neki.
2) Mar hat honapja nem fizettem lakbert, es keresek egy biztonsagos
helyet, ahol nem talal meg az adobehajto... |
|
2008-08-01 14:45:32 |
|
|
|
|
|
|
Vietnámi húsleves
Hozzávalók:
1 kg sertéscomb
húsleveskocka
sok petrezselyem
spagetti
bors
csípős pirosarany
hagyma
ecet
Elkészítés:
A húst apró kockákra vágjuk, sok borssal és petrezselyemmel összekeverjük, majd fél napig állni hagyjuk. A hagymát vékony karikákra vágjuk, ecetes vízbe tess... |
2008-07-22 12:36:18 |
|
|
|
|
|
|
... töltelék
Hozzávalók:
1 kis fej vöröshagyma,
1 gerezd fokhagyma,
20 dkg darált hús,
10 dkg füstölt tarja,
zsír,
fűszerek (só, bors, paprika, oragano, csípős pirosarany)
Elkészítés:
A zsírban megfuttatjuk az apróra vágott hagymát, a szétzúzott fokhagymát és az apró kockára vágott füstölt tarját. Bel... |
|
2008-05-08 15:41:58 |
|
|
|
|
|
|
Húsos raguval rétegezett krumpli
Hozzávalók:
1 nagy fej vöröshagyma
30-40 dkg darálthús
1 paprika
1 paradicsom
olaj
pirospaprika
pirosarany
só
bors
6-8 közepes krumpli
3 dl tejföl
liszt
sajt
1 tojás
ételízesítő
15 dkg emmentáli vagy trappista (amilyen sajtot szeretsz)
... |
|
2008-05-07 18:25:30 |
|
|
|
|
|
|
... Hozzávalók:
1/2 kg sovány sertéshús
2 szál közepes sárgarépa
30 dkg zöldborsó
2-3 e.kanál tejföl
2 e.kanál olaj
pirosarany
gulyáskrém
só
Elkészítés:
A húst kockákra vágjuk. Forró olajon fehéredésig pirítjuk.
Adunk hozzá pirosaranyat és gulyáskré... |
2008-05-04 18:20:04 |
|
|
|
|
|
|
Gombapörkölt zöldborsóval és tésztával
Gombapörkölt/ Sherpa01
Hozzávalók: tetszés szerinti gomba, hagyma, pirospaprika, só, bors, pirosarany, ételízesítő, majoránna
A hagymát futtasd meg egy pici olajon. Mikor üveges, add hozzá a pirospaprikát. (Előtte vedd le a tűzről, mert megkeseredik a paprika!!!) Öntsd hozzá a felkockázott gombát és kb. 2 dl vizet. F... |
2008-03-26 15:16:41 |
|
|
|
|
|
|
... TÚRÓKRÉM
FŰSZERES TÚRÓKRÉM / Latsia
1 doboz krémes túró - 25 dkg
3 ek tejföl
1-2 gerezd fokhagyma
1 főtt tojás
10 dkg sonka
1 újhagyma
1 ek Pirosarany
só, bors
A túrót, a Pirosaranyat és a tejfölt összekeverjük.
A többi hozzávalót aprítva belekeverjük.
Fűszerezzük, és behűtjük.
Lat... |
2008-03-13 10:44:37 |
|
|
|
|
|
|
Mustáros-uborkás hústekercs
Hozzávalók:személyenként:
2 szelet sertéskaraj (csont nélkül
l db ecetes uborka
mustár,
pirosarany
bors
étolaj
Elkészítés:
A húst vékonyra kiklopfolod, minegyiket meg kell kenni mustárral, majd Pirosarannyal és megszórni őrölt borssal. A hús egyik szélére tesszük az ecetes ubok... |
2007-12-15 16:22:09 |
|
|
|
|
|
|
Hozzávalók:
kb. 10 dkg párizsi
kb. 10 dkg májkrém
egy darab lángolt kolbász
esetleg gépsonka
margarin vagy vaj
mustár
pirosarany
bors
Elkészítés:
A párizsit, a kolbászt daráld le és keverd össze a májkrémmel, ez fogja adni az alapját a krémnek. Adj hozzá valamennyi (nem túl sok) margarint, és ha van otthon sonka, azt is daráld... |
2007-10-29 19:42:03 |
|
|
|
|