Belépés
Fűszeres rántott csirkecombok extra ropogós panírban
... csirkecombokat , ráöntjük a pácot, és egy éjszakára a hűtőbe tesszük.
Másnap a csirkecombokat leöblítjük, konyhai papírtörlővel leszárítjuk.
A cayenne-borsot, a pirospaprikát, a sót és a borsot elkeverjük a liszttel, két tányérba osztjuk, és a harmadikba beleöntjük a kefirt.
A csirkecombokat először a fűszeres lisztbe, aztán kefirbe, majd meg...
2018-10-24 20:49:11
Sajtos fasírtgolyók
... sütéshez



Elkészítés

Elkészítés: A trappista sajt ot lereszeljük. A szokásos módon fasírozottat készítünk úgy, hogy a darált húshoz a lereszelt sajt ot is hozzákeverjük. (Pirospaprikát nem kell bele tenni.)

A masszából golyókat formázunk és azután bepanírozzuk. Bő, forró olaj ban a fasírtgolyókat kisütjük.

Salátáva...
2018-10-19 00:12:20
Tallóztam
... számítva literenként 1 fakanál lisztet meg piritunk 2 evőkanál - ha kevésnek bizonyul lehet több - zsírban.

Ha szép zsemleszínűre pirult, levesszük a tűzről, beletesszük a pirospaprikát, simára keverjük a forró rántásban a tejfölt, felengedjük apránként a tejjel, majd folytonos kevergetés közben hozzáöntjük a forrásban lévő leveshez. Megkóstoljuk, ha szükséges sózzuk, é...
2018-10-12 20:17:19
Kohut Katalin: Körözött
... köménymag
1 dl tejföl
ízlés szerint só
ízlés szerint pirospaprika

Felszeletelem apróra a hagymát, belehelyezem a tálba a vajat, a túrót, összekeverem. Rászórom a sót, a pirospaprikát, a köménymagot, hozzáteszem a tejfölt és jól kikeverem.

Nagyon finom vacsorára, reggelire. A hetvenes években tejföl helyett néha borsodi sört tettem a körözötthöz...
2018-10-10 20:07:15
H.Kohut Katalin: Tavaszi karalábé csoda
... közepes vöröshagymával, fokhagymákkal, vagy kivesszük a fagyóból, hozzátesszük a kis fej hagymát apróra vágva, a fokhagymákat fokhagymanyomó segítségével. Hozzákeverjük a rizst, sót, pirospaprikát, kevés borsot, a tojást, kevés petrezselyemzöldjét finomra metélve.

A karalábék leveleit levágjuk és megmossuk, félre tesszük. A két karalábét megtisztítjuk, apró darabokra vá...
2018-09-27 15:22:21
H.Kohut Katalin: Szójával töltött cukkini
... vízbe áztatom. Közben egy tálba téve összevágom a vöröshagymát, belenyomom fokhagymanyomóval a fokhagymákat, hozzájuk teszem a kinyomott szóját, majd egy tojást, petrezselyemzöldet, pirospaprikát, borsot, jól összekeverem.

A hosszában és keresztben kettévágott cukkinik belsejét kivágom, sütőpapírra helyezem egy kisebb tepsibe őket. Közepükbe helyezem a tölteléket, megs...
2018-09-27 15:16:36
H.Kohut Katalin: Töltött tök
... meghámozom, kettévágom, a magját kivájom. Beáztatom a szójagranulátumot Delikátos vízbe, s amikor magába szívta, kifacsarom a víztől, beleteszem egy tálba, ráütöm a tojásokat, ráteszem a pirospaprikát, borsot, sót ízlés szerint, hozzáteszem az apróra vágott vöröshagymát, hozzányomom fokhagymanyomóval a fokhagyma cikkeket, jól összekeverem, s a kettévágott két tök közepébe helyezem...
2018-09-27 15:15:34
H.Kohut Katalin: Rakott kelkáposzta
... odateszem puhulni. Ha megfőtt a kelkáposzta, leszűröm.

A szójagranulátumot beáztatom Delikátos vízbe. A hagymákat apróra vágva megfonnyasztom az olajban, lehúzva beleteszem a pirospaprikát, majd beleteszem a darált húst, melyet sózok, borsozok, belenyomom fokhagymanyomóval a fokhagymákat. Addig kavargatom a húst, míg fehérré nem válik, meg nem fő, utána felöntve kevés v...
2018-09-27 15:12:03
Kolbászos lecsó nokedlivel
... vágott paprikát, erős paprikát és a kolbászt vagy virslit (vagy van amikor mindkettőt). Kicsit megsózzuk a paprikát is, hogy puhuljon. Amikor félig puha, hozzátesszük a paradicsomot, a pirospaprikát és egy kevés cukrot, mert minden paradicsomos ételbe kell egy kis cukor.
Addig főzzük, amíg a paradicsom leve elfő, és jól besűrűsödik. A lisztből, tojás ból nokedli tészt...
2018-09-24 21:28:23
Paprikás csirke galuskával
... felforrósítjuk, rádobjuk a hagymát, 1 percig pirítjuk (ne kapjon színt!), majd fedő alatt, és mérsékelt tűzön puhára pároljuk. Lehúzzuk az edényt a tűzről, a hagymához keverjük a pirospaprikát, felöntjük 1 dl vízzel, megsózzuk, visszatesszük a tűzre, és 2-3 percig forraljuk. Beletesszük a csirkehúst, hozzáadjuk a zöldpaprikát és a paradicsomot, majd fedő alatt, lassú tűzön, puhára...
2018-09-15 23:43:44
1 2 3 ..........................169 170 ..............254 255 ..............338 339 340 
Címkék: Kohut Katalin, hűtőbe tesszük, csirkecombokat leöblítjük, borsot elkeverjük, harmadikba beleöntjük, csirkecombokat először, fűszeres lisztbe, trappista sajt, szokásos módon, darált húshoz, lereszelt sajt, masszából golyókat, fasírtgolyókat kisütjük, forró rántásban, forrásban lévő, hetvenes években, fokhagymákat fokhagymanyomó, karalábék leveleit, tálba téve, kinyomott szóját, kisebb tepsibe, magját kivájom, szójagranulátumot Delikátos, apróra vágott, fokhagyma cikkeket, szójagranulátumot beáztatom, hagymákat apróra, darált húst, kolbászt vagy, kevés cukrot, paradicsom leve, hagymához keverjük, csirkecombokat, fokhagymanyomó, vöröshagymával, megfonnyasztom, felforrósítjuk, fasírtgolyókat, pirospaprikát, papírtörlővel, fokhagymákkal, visszatesszük, hozzákeverjük, megtisztítjuk, zsemleszínűre, felszeletelem, pirospaprika, fokhagymákat, zöldpaprikát, vöröshagymát, paradicsomos, csirkecombok, összekeverem, segítségével, hozzátesszük, fasírtgolyók, megkóstoljuk, bepanírozzuk, paradicsomot, fasírozottat, belehelyezem,
© 2013 TVN.HU Kft.