Belépés
Nincs Cím
... gazdagíthatjuk.

TOJÁSKRÉM
Főzzétek meg 8 db tojást, ,majd törjétek darabosra,pépesre. Keverjétek össze finom kacsazsírral, lila hagymával, zöld fűszerekkel, kis sóval, borssal, pirospaprikával. Ha van házi majonéz mehet hozzá pár kanállal. Ínyencek kis csilivel erősebbre is készíthetik!

OLASZOS GOMBAKRÉM
Hozzávalók / 2 adag:
- 10 dkg csip...
2019-01-03 17:47:43
Klasszikus zöldbableves házi nokedlival
... dobjuk. Összekeverjük, és közepes lángon, fedő alatt pár percig pároljuk.
Ha kissé már megpuhult, megsózzuk, beletesszük a zúzott fokhagymát, összekeverjük, meszórjuk a pirospaprikával, a liszttel, és ismát alaposan összekeverjük, rászórjuk a felaprított petrezselyemzöldet, majd felöntjük forró vízzel, és lassú tűzön készre főzzük.
A nokedlihez a tojást ...
2018-10-24 20:46:08
Kohut Katalin: Tejfölös, gombás csirkemell bulgurral
... kockákra vágom, odateszem kevés olajon a tűzre. Hozzáteszem a csíkokra vágott csirkemellfilét, megsózom és időnkénti kavargatás mellett megpuhítom.
Mikor lefőtt a leve, megszórom pirospaprikával, ráteszem a kis darabokra vágott gombákat. Beleteszem a babérleveleket, ismét kicsit megsózom, borsozom és néhai kavargatás mellett megpuhítom a gombákat. A gomba levet enged, ezért n...
2018-10-13 11:40:17
H.Kohut Katalin: Frankfurti leves olcsón
... vöröshagymával és a fokhagymákkal odatesszük puhulni, nem sok kell a kelkáposztának, hamar elkészül.
Levesszük a tűzről, egy kis lábasban világos színű rántást készítünk, kevés pirospaprikával megszórjuk, majd felöntjük kevés vízzel és a tejföllel, ezzel behabarjuk a levest. Ha kell, vízzel szaporítjuk, utána sózzuk, megszórjuk majorannával.


Nagyon finom és l...
2018-09-27 15:23:39
H.Kohut Katalin: Kelkáposzta főzelék
... annyi vízzel, hogy majdnem elfedje a főzeléket.
Mikor megpuhult a kelkáposzta is, levesszük a tűzről, készítünk a liszttel és olajjal halvány zsemleszínű rántást, megszórjuk pirospaprikával, felengedve vízzel berántjuk vele a főzeléket, amit visszateszünk a tűzre és felrottyantjuk.

Megkóstoljuk, ha szükséges, utána sózzuk, tehetünk még bele őrölt köménymagot. Nagyo...
2018-09-27 15:14:36
H.Kohut Katalin: Oldalas pörkölt
... szerint

Elkészítés:

A húsokat a csontozat mentén feldaraboljuk, jól megmossuk. A hagymákat összevágjuk a fokhagymákkal, olajban kicsit megfonnyasszuk, megszórjuk pirospaprikával. Beletesszük a paradicsomot felvágva, a paprikát kicsumázva, majd csontozattal felfelé elhelyezzük a hússzeleteket. Sózzuk, borsozzuk, kevés vízzel felöntjük és fedő alatt kb. 2 óra a...
2018-09-27 15:00:14
H.Kohut Katalin: Gulyásleves
... cs. petrezselyemzöldje
1 db tojás
kb. 10 dkg liszt

Elkészítés:

A zsíron, vagy olajon megfonnyasszuk a 2 db apróra vágott vöröshagymát, megszórjuk pirospaprikával, majd felöntjük kb. 1 dl vízzel. Hagyjuk puhulni a hagymákat, lefőni a vizet. Utána belepakoljuk a kis kockákra vágott sertéscombot, megsózzuk, borsozzuk, megszórjuk őrült köménymaggal, fek...
2018-09-27 14:57:28
H.Kohut Katalin: Szójával töltött tök
... kifacsart zsemléket, vagy száraz kenyeret, jó adag fokhagymakrémet, vagy 3 cikk fokhagymát fokhagymanyomóval, az apró darabokra vágott vöröshagymát, megsózom, borsozom, megszórom pirospaprikával, hozzáteszem a 2 db tojást, a darabokra vágott petrezselyemzöldjét és jól összekeverem a masszát a kezeimmel.
Megtöltöm a tök két oldalát, majd behelyezem sütőpapíron a tepsibe őket. ...
2018-09-27 14:53:31
Fehérboros csirketokány
... A felkockázott szalonnát kevés olajon a zsírjára sütjük, majd megfonnyasztjuk rajta a vöröshagymát és a zúzott fokhagymát, hozzáadjuk a csíkokra vágott húst, megszórjuk pirospaprikával és alaposan átpirítjuk. Azután hozzáadjuk a zöldbabot, majd felöntjük a borral.
Amikor a hús is és a zöldbab is megpuhult, hozzáöntjük a keményítős tejszínt és összeforraljuk. V...
2018-09-24 21:26:34
Karfiol sajtos masszába forgatva
... karfiolt szedjük rózsáira, főzzük 5 percig sós vízben. Szűrjük le és hagyjuk hűlni.
A sajtot reszeljük le. Egy kisebb tálban keverjük össze a zsemlemorzsát a fokhagymával, a pirospaprikával és a sajttal. Egy másik tálban verjük fel a tojásokat kevés sóval.
Egy tepsit béleljünk ki sütőpapírral, majd kenjük le olajjal. A karfiolrózsákat mártsuk egyenként a felvert tojásba,...
2018-08-27 05:59:18
1 2 3 .................210 211 .........315 316 ........420 421 422 
Címkék: Nincs Cím, Kohut Katalin, OLASZOS GOMBAKRÉM, zúzott fokhagymát, csíkokra vágott, gomba levet, fokhagymákkal odatesszük, csontozat mentén, hagymákat összevágjuk, paradicsomot felvágva, paprikát kicsumázva, apró darabokra, darabokra vágott, tepsibe őket, felkockázott szalonnát, zsírjára sütjük, keményítős tejszínt, sajtot reszeljük, kisebb tálban, másik tálban, tojásokat kevés, tepsit béleljünk, karfiolrózsákat mártsuk, felvert tojásba, pirospaprikával, karfiolrózsákat, fokhagymakrémet, megfonnyasztjuk, csirkemellfilét, gazdagíthatjuk, megfonnyasszuk, felrottyantjuk, kelkáposztának, vöröshagymával, összeforraljuk, babérleveleket, összekeverjük, visszateszünk, fokhagymákkal, feldaraboljuk, hússzeleteket, zsemlemorzsát, fokhagymával, sütőpapírral, majorannával, zöldbableves, kacsazsírral, vöröshagymát, felkockázott, csirketokány, összekeverem, belepakoljuk, köménymaggal, megkóstoljuk, csontozattal, paradicsomot, sertéscombot, gulyásleves, hozzáteszem, összevágjuk, kelkáposzta, hozzáöntjük, fűszerekkel, beletesszük,
© 2013 TVN.HU Kft.