Belépés
Sütni való kolbász
Hozzávalók 4 személyre:
1,5 kg sertés színhús, 0,5 kg húsos szalonna, 4 dkg só, 1 dkg törött bors, 2 dkg pirospaprika, 2 dkg fokhagyma, 3 m sózott kolbászbél
A húst hosszúkás csíkokra vágjuk, és közepes lyukú tárcsán a szalonnával együtt megdaráljuk. Sóval, borssal, pirospaprikával meghintjük, rászűrjük az előzőleg lereszelt és langyos vízben áztatott fokhagyma levét,...
2010-08-28 17:23:43
Pusztapörkölt
... vágott hagyma, 2 gerezd fokhagyma, 4 zöldpaprika, 3 paradicsom, 10 közepes nagyságú burgonya, 3 dl vörösbor (kadarka), 2 evőkanál zsír, fél kávéskanál majoránna, 1 púpozott kávéskanál pirospaprika, fél kávéskanál őrölt bors, só
A hagymát és a fokhagymát a zsírban üvegesre fonnyasztjuk. A húst 3 cm-es kockákra vágjuk és a hagymás zsíron, állandóan kevergetve, addig pirítjuk, a...
2010-08-28 17:22:03
Pörkölt rostélyos
Hozzávalók 4 személyre:
4 db 20 dkg-os rostélyos, 15 dkg füstölt szalonna, 2 fej vöröshagyma, 2 gerezd fokhagyma, 20 dkg zöldpaprika, 15 dkg paradicsom, só, pirospaprika, köménymag, zsír
A kissé kiklopfolt rostélyosszeleteket az inaknál bevagdaljuk, megsózzuk, lisztbe mártjuk, és forró zsírban mindkét oldalát elősütjük, majd lábosba rakjuk. A zsírjába beletesszük az a...
2010-08-28 17:21:39
Pontypörkölt
Hozzávalók 4 személyre:
2 kg ponty, 20 dkg vöröshagyma, 25 dkg zöldpaprika, 20 dkg friss paradicsom (vagy 15 dkg lecsó), 2 teáskanál pirospaprika, só, zsír
A pontyot megtisztítjuk, feldaraboljuk és besózzuk. Az apróra vágott hagymát zsírban megpirítjuk, meghintjük pirospaprikával, és kevés vízzel feleresztjük. Hozzáadjuk a negyedekre vágott zöldpaprikát, a gerezdekre ...
2010-08-28 17:21:11
Paprikás krumpli
Hozzávalók 4 személyre:
2 kg burgonya, 2 fej vöröshagyma, 2 gerezd fokhagyma, 1 evőkanál pirospaprika, 1 púpozott kávéskanál só, 1 mokkáskanál őrölt kömény, 3 evőkanál lecsó (vagy 2 db zöldpaprika, 2 hegyes erős paprika, 2 db paradicsom), zsír
Lehetőleg rózsakrumplit használjunk. 3 literes lábosban zsírt vagy olajat forrósítunk. Az előkészített, apróra vágott hagymát ...
2010-08-28 17:20:45
Paprikás csirke
... személyre:
1,5 kg-os (vagy két kicsi csirke), 1 nagy fej vöröshagyma, 1 gerezd fokhagyma, 2 kisebb zöldpaprika, 2 kisebb paradicsom, 2 dl tejföl, 1 evőkanál liszt, 1 evőkanál pirospaprika, só, zsír
A megmosott konyhakész csirkét a nagyságától függően 8-12 darabba vágjuk. Kevés felhevített zsírban aranysárgára pirítjuk a finomra vágott vöröshagymát, pirospaprikával meghi...
2010-08-28 17:20:20
Palóc leves
...
50 dkg birkalábszár (esetleg marhahús: lábszár vagy pacsni), 50 dkg vágott zöldbab, 3-4 közepes nagyságú burgonya, 1 kis fej apróra vágott vöröshagyma, 1 evőkanál zsír, 1 kávéskanál pirospaprika, 1 kis darab gyömbér, csipetnyi őrölt kömény, só, a rántáshoz: 1 evőkanál zsír, 1 evőkanál liszt, 2 evőkanál tejföl
Ha nem szeretjük a birkahús jellegzetes ízét, forrázzuk le, m...
2010-08-28 17:19:52
Lucskos káposzta
Hozzávalók 10 személyre:
2,5 kg sertéshús, 4 kg nyers káposzta, 5 evőkanál liszt, 1 nagy fej lereszelt vöröshagyma, 2 kávéskanál pirospaprika, 1 kávéskanál köménymag, 5 dl tejföl, 15 dkg zsír
Nagy lábosban, sós vízben feltesszük főni a 10 dkg-os darabokra vágott húst. A káposztát megtisztítjuk, és kétujjnyi széles szeletekre vágjuk. Ha a hús félig megfőtt, beletesszük...
2010-08-28 17:19:05
Lebbencsleves
... nagyságú burgonya kockára vágva, 2 feldarabolt zöldpaprika, 2 hámozott, feldarabolt paradicsom, 1 vastag szelet füstölt szalonna kiolvasztott zsírja, 20 dkg lebbencstészta, fél kávéskanál pirospaprika, őrölt bors, fél kávéskanál só
A szalonnazsír felében halványsárgára pirítjuk a hagymát. Levesszük a tűzről és hozzákeverjük a paprikát. Hozzáadjuk a kockára vágott burgonyát, a...
2010-08-28 17:18:42
Kolbászos lecsó
... negyedekbe vágott paradicsom, 2 nagy, felszeletelt vöröshagyma, 10 dkg füstölt szalonna kiolvasztott zsírja, 25 dkg füstölt kolbász, 2 tojás, 2 evőkanál főtt rizs, 1 púpozott kávéskanál pirospaprika, só
A szalonnazsírt felmelegítjük, megfonnyasztjuk benne a hagymát, és a tűzhelyről levéve megpaprikázzuk. Hozzáadjuk a felszeletelt paprikát, megsózzuk és a tűzre visszatéve, fed...
2010-08-28 17:18:13
1 2 3 .............501 502 .......743 744 745 751 752 .......1001 1002 1003 
Címkék: húst hosszúkás, szalonnával együtt, előzőleg lereszelt, zsírban üvegesre, hagymás zsíron, kissé kiklopfolt, inaknál bevagdaljuk, zsírjába beletesszük, pontyot megtisztítjuk, apróra vágott, negyedekre vágott, megmosott konyhakész, nagyságától függően, finomra vágott, birkahús jellegzetes, káposztát megtisztítjuk, szalonnazsír felében, kockára vágott, szalonnazsírt felmelegítjük, tűzhelyről levéve, felszeletelt paprikát, tűzre visszatéve, pirospaprikával, megfonnyasztjuk, halványsárgára, megpaprikázzuk, lebbencstészta, lebbencsleves, rózsakrumplit, feldaraboljuk, szalonnazsírt, felmelegítjük, pusztapörkölt, megtisztítjuk, hozzákeverjük, pontypörkölt, pirospaprika, feleresztjük, szalonnazsír, fonnyasztjuk, kiolvasztott, zöldpaprikát, előkészített, felszeletelt, birkalábszár, aranysárgára, vöröshagymát, bevagdaljuk, vöröshagyma, zöldpaprika, forrósítunk, megpirítjuk, beletesszük, mokkáskanál, feldarabolt, használjunk, jellegzetes, megdaráljuk, nagyságától, szalonnával, felhevített, konyhakész, kávéskanál, hozzáadjuk,
© 2013 TVN.HU Kft.