Belépés
Magyar vagyok, és ............
... kifejezőn, logikusan. Mondják is, ezért vagyunk jók matekból, sakkban és számítástechnikában.

És akkor még nem is beszéltünk a hungarikumokról, mint a pálinka, a gulyás, a makói pirospaprika, a csabai kolbász, a palotás tánc, a racka juh, és még hosszan-hosszan sorolhatnánk.

Ne búslakodjunk hát, emeljük fel a fejünket és mondjuk büszkén: ,,Magyar vagyok!...
2010-08-25 18:03:47
Receptek!
Virslipörkölt tarhonyával

Hozzávalók:
kb. 20 dkg virsli karikákra vágva, 1 zacskó (500 gr) tarhonya, só, olaj, pirospaprika, 1 fej hagyma

Elkészítés:
A vöröshagymát felszeleteljük apróra, majd kevés olajon megpirítjuk kissé, majd fedő alatt kis víz hozzáadásával kicsit még dinszteljük. Utána levesszük a tűzről, és hozzákeverünk 1 evőkanál pirospaprik...
2010-08-25 17:19:50
Lencse sólet
...
500 g lencse
1 közepes fej vöröshagyma
1 bögre bulgur
1 db füstölt marhanyelv
3 gerezd fokhagyma
1 db babérlevél
6 db tojás
olaj
pirospaprika


elkészítés
A lencsét is és a marhanyelvet is beáztatjuk, úgy egy fél napra.
A marhanyelvet a fokhagymával, a babérlevéllel és a sóval, bő vízben, lassú ...
2010-08-25 16:03:07
Tárkonyos babfőzelék csülökkel
... vöröshagyma,
* 1 csokor tárkony vagy 1 evőkanál szárított (esetleg sóban eltett) tárkonylevél,
* 2-2 evőkanál olaj és liszt,
* 2 gerezd fokhagyma,
* 1 teáskanál pirospaprika,

Elkészítés:

az előző nap külön-külön beáztatott bab és csülök levét leszűröm. Mindkettőt annyi tiszta vízben, amennyi éppen ellepi, puhára főzöm. Közb...
2010-08-25 11:02:29
Tárkonyos almaleves
...
Hozzávalók:

* alma
* cukor
* só
* liszt
* tárkony
* pirospaprika
* zsír

Elkészítés:

Az almát megmossuk, megtisztítjuk, nagyobb kockákra vágjuk, cukros vízben puhára főzzük. Egy kanál lisztből kevés zsíron rántást készítünk, megpaprikázzuk, majd ráöntjük a levesre. Jól elkeverjük. Tár...
2010-08-25 11:01:20
Tarhonyás rakottas
Hozzávalók 4 személyre:

* 50 dkg tarhonya
* 2 evőkanál olaj
* 4 tojás
* 1 evőkanál liszt
* 2 dl tejföl
* késhegynyi pirospaprika
* só
* (ha van otthon kevés kolbász vagy sonka, azt is beleteszem)

Elkészítés:

A tarhonyát kevés olajon rózsaszínűre pirítom, felöntöm 8 dl vízzel, étel...
2010-08-25 10:10:48
Tarhonyás egytál
... nagy csokor leveszöldség
* 1 zöldpaprika
* 1 paradicsom
* 1 fej vöröshagyma
* 2 evőkanál olaj
* 25 dkg tarhonya
* 1 teáskanál pirospaprika
* 20 dkg burgonya
* 1 evőkanál vágott petrezselyem

Elkészítés:


A csirkeaprólékot megmossuk, annyi vízben, amennyi éppen ellepi, feltesszük főni....
2010-08-25 10:09:46
Tarhonyaleves
Hozzávalók:

* házi jellegű tarhonya
* krumpli
* paradicsom
* paprika
* kolbász
* hagyma
* olaj
* pirospaprika
* só

Elkészítés:

Apróra vágok egy hagymát, majd olajon megdinsztelem. Felkarikázok kolbászt (én cserkészkolbászt használok), és kicsit megpirítom az olajon. Hozzá...
2010-08-25 10:08:48
Paradicsomos makrélapástétom
... vágva
* 3 ek ketchup
* 1 ek sűrített paradicsom (ha lehet bazsalikomos, ha ilyen nincs, pótolhatjuk 1/2 tk bazsalikommal)
* 1/2 tk füstölt édes vagy csípős őrölt pirospaprika (ha nincs füstölt, hagyjuk el, mert ezt kizárólag a füstölt íz elérésére használjuk)
* 1/2 tk borsikafű
* 5 csepp japán szilvaecet (ha nincs balzsamecetet vagy cit...
2010-08-24 22:02:56
Csirkés-garnélás masala balti-
... evőkanál olaj, 2 gerezd zúzott fokhagyma, diónyi friss gyömbér meghámozva és finomra vágva. 1 kiskanál őrölt kurkuma, 1 kiskanál őrölt kömény, 1 kiskanál őrölt koriander, 1 kiskanál pirospaprika, 70 dkg kicsontozott, lebőrözött csirkemell 2,5 centis kockákra vágva, 1 nagy lila hagyma finomra vágva. 2 paradicsom meghámozva és apróra vágva, 3 evőkanál finomra vágott friss koriander....
2010-08-24 20:08:24
1 2 3 .............501 502 .......748 749 750 751 752 .......1001 1002 1003 
Címkék: makói pirospaprika, csabai kolbász, palotás tánc, vöröshagymát felszeleteljük, almát megmossuk, kanál lisztből, tarhonyát kevés, csirkeaprólékot megmossuk, cserkészkolbászt, hungarikumokról, makrélapástétom, csirkeaprólékot, megpaprikázzuk, felszeleteljük, bazsalikommal, tarhonyaleves, babérlevéllel, balzsamecetet, hozzáadásával, virslipörkölt, hozzákeverünk, megtisztítjuk, megdinsztelem, pirospaprika, leveszöldség, tárkonylevél, sorolhatnánk, búslakodjunk, vöröshagymát, marhanyelvet, fokhagymával, rózsaszínűre, petrezselyem, paradicsomos, felkarikázok, bazsalikomos, kicsontozott, vöröshagyma, zöldpaprika, pótolhatjuk, dinszteljük, pirospaprik, tarhonyával, megpirítjuk, elkészítés, meghámozva, szilvaecet, babérlevél, használjuk, csirkemell, marhanyelv, lebőrözött, paradicsom, megpirítom, elkeverjük, hozzávalók, beleteszem, késhegynyi, feltesszük, babfőzelék, mindkettőt, beáztatott, beáztatjuk, beszéltünk, levesszük, teáskanál, csülökkel, használok, tárkonyos, tarhonyás, almaleves,
© 2013 TVN.HU Kft.