Belépés
Csatni - indiai étel
... perc.



Seb chatni - Alma csatni

Hozzávalók:
6 közepes alma
1 1/2 kávéskanál ánizs
2 evőkanál ghí vagy vaj
2 szárított erős pirospaprika, összemorzsolva
1 kávéskanál kurkuma
50 ml víz
6 evőkanál cukor

Az almákat megmossuk, meghámoz...
2007-07-15 15:36:41
Sajttal sült fasírt
...

2 szikkadt zsemle, 1 nagy fej vörös- és 4-5 gerezd fokhagyma, egy csokor petrezselyem, 20 dkg trappista sajt, 50 dkg darált sertés- és marha-/pulykahús vegyesen, 2 tojás, 1 kk. pirospaprika, 1 kk. mustár, só, bors, 2 ek. olaj, 1 ek. zsemlemorzsa.

1. A zsemléket beáztatjuk langyos vízbe. A vörös- és a fokhagymát meghámozzuk, a petrezselymet leöblítjük, levélk...
2007-07-15 01:17:01
Pástétomok, meleg szenvicsek
...

ÉLESZTŐPÁSTÉTOM

8-20 dkg élesztő
2 fej vöröshagyma
2 evőkanál zsemlemorzsa
2 evőkanál búzadara
2-3 evőkanál olaj
majoránna, borsikafű, pirospaprika
só vagy házi Vegeta-pótló
apróra vágott petrezselyem zöldje
1 kávéskanál szerecsendió

A hagymát vizes olajon megpároljuk, beletesszük a zsemlemorzs...
2007-07-11 10:29:50
Az ír konyha
Fodorkeles burgonyapüré (Colcannon)

Hozzávalók:

2 kg burgonya, fél kiló fodorkel v. kelkáposzta, 3 dkg vaj, 2,5 dcl tej, 6 szál karikára vágott újhagyma

Elkészítése:

A burgonyákat megfőzzük, és gondosan összetörjük. A tejhez hozzáadjuk a felkarikázott újhagymákat, és felforraljuk, majd hozzákeverjük a tört burgonyát, és habosra keverjük....
2007-07-06 00:39:33
Csáky-rostélyos
Hozzávalók:

5 szelet rostélyos, 10 dkg zsír, 20 dkg hagyma, 1 dkg pirospaprika, 3 dl tejföl, 6 dkg liszt, 2 dkg paradicsompüré, 4 dkg só, 50 dkg lecsó, 5 db tojás, 10 dkg húsos füstölt szalonna, 2 g törött bors.

Elkészítés:

A következő tölteléket készítjük: a húsos szalonnát megpirítjuk, majd hozzáadunk 5 dkg hagymát. Ha szép sárgára pirult, hozzáte...
2007-07-05 00:53:51
Gombás vesevelő
... vesevelő

Hozzávalók: 2 db sertés veséje és agyveleje, 20 dkg gomba, 12 dkg füstölt szalonna, 6 dkg vöröshagyma, 1 csomag petrezselyem zöldje, kevés bors, csipetnyi majoránna, pirospaprika, só.

A sertésvelőt, - vesét megtisztítjuk. A vesét vékony szeletekre vágjuk, és újra megmossuk. A vékony szeletekre vágott füstölt szalonnát serpenyőben kisütjük. Hozzáadjuk...
2007-07-03 20:11:56
Betyárgulyás
Hozzávalók:

25 dkg füstölt sertéshús, 25 krumpli, 1 sárgarépa, 1 fehérrépa, 1 fej hagyma, 1 marék csipetke, 2 dkg zsír, 2 babérlevél, 1 mokkáskanál pirospaprika, késhegynyi szódabikarbóna, 1 kávéskanál kristálycukor, 1 ek. ketchup, 4-5 cm piros arany, 12-15 szem köménymag, só.

Elkészítése:

A hagymát felkockázva a zsiradékon megpirítjuk, a kockára vá...
2007-07-02 01:44:51
Gombás-zöldborsós sertéspörköl
... vöröshagyma
10 dkg sampinyon gomba
kevés olaj
30 dkg sertéskaraj
1 kis konzerv zöldborsó
kevés őrölt bors
kevés őrölt kömény
pirosarany
gulyáskrém
pirospaprika

Elkészítés:
Az olajon a hagymát üvegesre pirítom, leveszem a tűzről, beleteszem a pirosaranyat, a gulyáskrémet és kevés pirospaprikát. Lassú tűzre visszateszem, ...
2007-06-29 09:07:20
Juhsajtos fasírt salátával
Hozzávalók:

1 zsemle, 40 dkg darált hús, 1 vöröshagyma, 1 gerezd fokhagyma, oregánó, 1 tojás, só, pirospaprika, kömény, 20 dkg feta (juh) sajt

A salátához:

1 fej saláta, 2 paradicsom, 1 kígyóuborka, 1 hagyma, 1 zöldpaprika, borecet, só, bors, kakukkfű, olajbogyó

Elkészítése:

A zsemlét vízbe áztatjuk, majd a darált hússal, a fel...
2007-06-29 00:38:03
A praktikus padlizsán nyomában
... egytálétel
http://www.origo.hu/i/0207/20020703m uszaka.jpg
Hozzávalók: 30-40 dkg darált csirkemell vagy pulykamell (esetleg bárányhús), 3 közepes nagyságú padlizsán, 3 nagy szem burgonya, fokhagyma, bors, pirospaprika, só, kakukkfű, zsálya, reszelt sajt
Besamelmártáshoz: 2 tojás, 2 evőkanál liszt, 1 dl tejszín, 1 dl tejföl, 1dl tej.

A padli...
2007-06-28 13:42:16
1 2 3 .............501 502 .......751 752 .......990 991 992 1001 1002 1003 
Címkék: praktikus padlizsán, almákat megmossuk, csokor petrezselyem, zsemléket beáztatjuk, fokhagymát meghámozzuk, petrezselymet leöblítjük, hagymát vizes, burgonyákat megfőzzük, tejhez hozzáadjuk, felkarikázott újhagymákat, tört burgonyát, következő tölteléket, húsos szalonnát, vesét vékony, vékony szeletekre, hagymát felkockázva, zsiradékon megpirítjuk, hagymát üvegesre, zsemlét vízbe, darált hússal, besamelmártáshoz, paradicsomleves, élesztőpástétom, paradicsompüré, szódabikarbóna, összemorzsolva, pirospaprikát, petrezselymet, felkarikázott, hozzákeverjük, kristálycukor, megtisztítjuk, pirospaprika, burgonyapüré, szerecsendió, felforraljuk, gulyáskrémet, petrezselyem, visszateszem, zsemlemorzsa, pirosaranyat, betyárgulyás, sertéspörköl, sertésvelőt, zöldpaprika, mokkáskanál, sertéskaraj, meghámozzuk, megpirítjuk, megpároljuk, vöröshagyma, felkockázva, elkészítése, kígyóuborka, összetörjük, burgonyákat, serpenyőben, zsemlemorzs, beletesszük, újhagymákat, kelkáposzta, elkészítés, csirkemell, pirosarany, hozzávalók, hozzáadjuk,
© 2013 TVN.HU Kft.