|
|
|
... perc.
Seb chatni - Alma csatni
Hozzávalók:
6 közepes alma
1 1/2 kávéskanál ánizs
2 evőkanál ghí vagy vaj
2 szárított erős pirospaprika, összemorzsolva
1 kávéskanál kurkuma
50 ml víz
6 evőkanál cukor
Az almákat megmossuk, meghámoz... |
2007-07-15 15:36:41 |
|
|
|
|
|
|
...
2 szikkadt zsemle, 1 nagy fej vörös- és 4-5 gerezd fokhagyma, egy csokor petrezselyem, 20 dkg trappista sajt, 50 dkg darált sertés- és marha-/pulykahús vegyesen, 2 tojás, 1 kk. pirospaprika, 1 kk. mustár, só, bors, 2 ek. olaj, 1 ek. zsemlemorzsa.
1. A zsemléket beáztatjuk langyos vízbe. A vörös- és a fokhagymát meghámozzuk, a petrezselymet leöblítjük, levélk... |
|
2007-07-15 01:17:01 |
|
|
|
|
|
|
...
ÉLESZTŐPÁSTÉTOM
8-20 dkg élesztő
2 fej vöröshagyma
2 evőkanál zsemlemorzsa
2 evőkanál búzadara
2-3 evőkanál olaj
majoránna, borsikafű, pirospaprika
só vagy házi Vegeta-pótló
apróra vágott petrezselyem zöldje
1 kávéskanál szerecsendió
A hagymát vizes olajon megpároljuk, beletesszük a zsemlemorzs... |
2007-07-11 10:29:50 |
|
|
|
|
|
|
Fodorkeles burgonyapüré (Colcannon)
Hozzávalók:
2 kg burgonya, fél kiló fodorkel v. kelkáposzta, 3 dkg vaj, 2,5 dcl tej, 6 szál karikára vágott újhagyma
Elkészítése:
A burgonyákat megfőzzük, és gondosan összetörjük. A tejhez hozzáadjuk a felkarikázott újhagymákat, és felforraljuk, majd hozzákeverjük a tört burgonyát, és habosra keverjük.... |
|
2007-07-06 00:39:33 |
|
|
|
|
|
|
Hozzávalók:
5 szelet rostélyos, 10 dkg zsír, 20 dkg hagyma, 1 dkg pirospaprika, 3 dl tejföl, 6 dkg liszt, 2 dkg paradicsompüré, 4 dkg só, 50 dkg lecsó, 5 db tojás, 10 dkg húsos füstölt szalonna, 2 g törött bors.
Elkészítés:
A következő tölteléket készítjük: a húsos szalonnát megpirítjuk, majd hozzáadunk 5 dkg hagymát. Ha szép sárgára pirult, hozzáte... |
|
2007-07-05 00:53:51 |
|
|
|
|
|
|
... vesevelő
Hozzávalók: 2 db sertés veséje és agyveleje, 20 dkg gomba, 12 dkg füstölt szalonna, 6 dkg vöröshagyma, 1 csomag petrezselyem zöldje, kevés bors, csipetnyi majoránna, pirospaprika, só.
A sertésvelőt, - vesét megtisztítjuk. A vesét vékony szeletekre vágjuk, és újra megmossuk. A vékony szeletekre vágott füstölt szalonnát serpenyőben kisütjük. Hozzáadjuk... |
2007-07-03 20:11:56 |
|
|
|
|
|
|
Hozzávalók:
25 dkg füstölt sertéshús, 25 krumpli, 1 sárgarépa, 1 fehérrépa, 1 fej hagyma, 1 marék csipetke, 2 dkg zsír, 2 babérlevél, 1 mokkáskanál pirospaprika, késhegynyi szódabikarbóna, 1 kávéskanál kristálycukor, 1 ek. ketchup, 4-5 cm piros arany, 12-15 szem köménymag, só.
Elkészítése:
A hagymát felkockázva a zsiradékon megpirítjuk, a kockára vá... |
2007-07-02 01:44:51 |
|
|
|
|
|
|
... vöröshagyma
10 dkg sampinyon gomba
kevés olaj
30 dkg sertéskaraj
1 kis konzerv zöldborsó
kevés őrölt bors
kevés őrölt kömény
pirosarany
gulyáskrém
pirospaprika
Elkészítés:
Az olajon a hagymát üvegesre pirítom, leveszem a tűzről, beleteszem a pirosaranyat, a gulyáskrémet és kevés pirospaprikát. Lassú tűzre visszateszem, ... |
2007-06-29 09:07:20 |
|
|
|
|
|
|
Hozzávalók:
1 zsemle, 40 dkg darált hús, 1 vöröshagyma, 1 gerezd fokhagyma, oregánó, 1 tojás, só, pirospaprika, kömény, 20 dkg feta (juh) sajt
A salátához:
1 fej saláta, 2 paradicsom, 1 kígyóuborka, 1 hagyma, 1 zöldpaprika, borecet, só, bors, kakukkfű, olajbogyó
Elkészítése:
A zsemlét vízbe áztatjuk, majd a darált hússal, a fel... |
2007-06-29 00:38:03 |
|
|
|
|
|
|
... egytálétel
http://www.origo.hu/i/0207/20020703m uszaka.jpg
Hozzávalók: 30-40 dkg darált csirkemell vagy pulykamell (esetleg bárányhús), 3 közepes nagyságú padlizsán, 3 nagy szem burgonya, fokhagyma, bors, pirospaprika, só, kakukkfű, zsálya, reszelt sajt
Besamelmártáshoz: 2 tojás, 2 evőkanál liszt, 1 dl tejszín, 1 dl tejföl, 1dl tej.
A padli... |
2007-06-28 13:42:16 |
|
|
|
|