Belépés
Sült hús házi páclében
... szárnyas)

Páclé:

2 dl étolaj

1 fej fokhagyma összezúzva

1 teáskanál mustár



fehérbors

ételízesítő

őrölt pirospaprika



A pácléhez valókat összekeverjük, a fűszereket rakjuk bőségesen. Beleforgatjuk, és benne is hagyjuk a húsdarabokat. Lefedve 1 órára betesszük a hűtőbe,...
2007-02-06 13:20:30
Borjúpaprikás
... dl tejföl

1 dl étolaj

1 dl vörösbor

2 db babérlevél

10-12 szem borókabogyó

2 teáskanál kakukkfű

1 teáskanál őrölt pirospaprika

só, bors ízlés szerint



A hagymákat megtisztítjuk, majd nagyon apró kockákra vágjuk. A fokhagymát nem kell lereszelni vagy áttörni, mert szétfő az ételben. ...
2007-02-06 13:05:51
Balázs kávéházi kalandok
Bogdán Kálmán:
Balázs kávéházi kalandok

Egy hajnalon az Arizonából jövet, mint rendesen, betértünk a Balázsba egy káposzta levesre, Én kissé beszeszelve, valami frappáns ötleten törtem a fejem, amivel felhívhatom magamra a figyelmet. Gyuri igyekezett tippeket adni, de egyik sem volt megfelelő., Pedig azt is javasolta, hogy menjek oda a 12o kilós Muszkli Tóbiáshoz, a...
2007-02-05 23:13:06
Mandulás pulykabatyu
... tejszín, 1 csokor petrezselyem, 2 gerezd fokhagyma, zsemlemorzsa, őrölt bors, só, 10 dkg reszelt sajt, olaj a sütéshez; a töltelékhez: 20 dkg darált csirkecomb, 2 dl tejszín, 1 kiskanál pirospaprika, 1 fej vöröshagyma, őrölt bors, só, 5 dkg pirított mandula

Elkészítés:

A pulykafiléket klopfoljuk ki, és sózzuk, borsozzuk meg. A töltelékhez a darált csirkecomb...
2007-02-04 00:39:58
Lencsefőzelék
Hozzávalók:

40 dkg lencse, 1 kis fej vöröshagyma, 2-3 gerezd fokhagyma, 1-2 babérlevél, füstölt szalonna bőre, 2 dkg zsír, pirospaprika, liszt, cukor, 1 evőkanál ecet vagy citromlé.

Elkészítése:

A hagyma felét lereszeljük a fokhagymával együtt és lesózzuk, félretesszük. A lencsét (amit kiválogattunk, megmostunk) a hagyma másik felével felengedünk má...
2007-02-01 00:13:51
Káposztaleves gombócokkal
Hozzávalók (4 személyre):

30 dkg savanyú káposzta, 10 dkg húsos füstölt szalonna, 1 fej vöröshagyma, 2 gerezd fokhagyma, 1 evőkanál pirospaprika, 2 sárgarépa és 1 petrezselyem, 1 csokor petrezselyem zöldje, őrölt bors, só; a gombócokhoz: 40 dkg csirkekemellfilé, 1 fej vöröshagyma, 1 tojás, 2 szál zellerlevél, zsemlemorzsa, ...
2007-01-27 00:55:02
Babgulyás
Hozzávalók:

30 dkg nagy szemű szárazbab, 1 fej vöröshagyma, 8-10 dkg füstölt szalonna, liszt, pirospaprika, őrölt bors, só, füstölt csülök.

Elkészítése:

A szalonnát vágjuk kis kockákra, süssük ki a zsírját, s azon lassan pirítsuk meg az apróra vágott hagymát. Amikor a hagyma színesedni kezd, szitáljunk rá egy-két evőkanálnyi lisztet, s 1-2 percig ke...
2007-01-24 00:49:29
Húsos rakott penne
... darált sertéshús (lehet löncs is)

1 doboz konzerv vörösbab (lehet borsó vagy kukorica is)

2 teáskanál paradicsompüré, 2 dl tejföl, liszt, só, bors

pirospaprika, babérlevél, ételízesítő, sajt



A pennét kifőzzük, lecsepegtetjük.
A hagymát és a szalonnát apróra vágjuk, az olajban megdinszteljük.
2 teáskanál pirospapr...
2007-01-23 13:12:33
Csobánkai csirke
Csobánkai csirke 3 személyre

4-5 db egész csirke comb

annyi liszt hogy a combokat megforgassuk benne

kevés pirospaprika

20 dkg reszelt sajt

3 dl tejföl

margarin





A megtisztított csirkecombokat besózzuk.
Paprikás lisztben megforgatjuk, és kivajazott jénaiba vagy tepsibe hel...
2007-01-23 12:33:45
Régimódi tojásleves
Régimódi tojásleves


zsír, liszt, tojás, tejföl, sárgarépa, fehérrépa

vöröshagyma, fokhagyma, pirospaprika

köménymag, bors, babérlevél, só

petrezselyem, zellerzöld



Világos rántást készítek, beleszórom a köménymagot, egy kicsit pirítom, kevés pirospaprikával éppen csak megszínezem, és azonnal felengedem vízz...
2007-01-23 12:29:58
1 2 3 ....................497 498 ...........746 747 ..........991 992 993 994 995 996 
Címkék: Bogdán Kálmán, Muszkli Tóbiáshoz, pácléhez valókat, fűszereket rakjuk, hagymákat megtisztítjuk, káposzta levesre, pulykafiléket klopfoljuk, darált csirkecomb, hagyma felét, fokhagymával együtt, hagyma másik, szalonnát vágjuk, apróra vágott, hagyma színesedni, pennét kifőzzük, szalonnát apróra, olajban megdinszteljük, combokat megforgassuk, megtisztított csirkecombokat, kicsit pirítom, csirkekemellfilé, pirospaprikával, csirkecombokat, lecsepegtetjük, megdinszteljük, paradicsompüré, borjúpaprikás, megtisztítjuk, beleforgatjuk, lencsefőzelék, káposztaleves, megtisztított, összekeverjük, kiválogattunk, pulykafiléket, pirospaprika, megforgassuk, zsemlemorzsa, petrezselyem, húsdarabokat, megforgatjuk, fokhagymával, félretesszük, vöröshagyma, evőkanálnyi, köménymagot, töltelékhez, gombócokhoz, lereszeljük, elkészítése, pulykabatyu, ételízesítő, zellerlevél, beszeszelve, gombócokkal, megszínezem, felengedünk, borókabogyó, felhívhatom, megmostunk, hozzávalók, színesedni, fokhagymát, arizonából, lereszelni, szitáljunk, babérlevél,
© 2013 TVN.HU Kft.