|
 |
|
...abálás = (ha eljárás) 80-90 °C-on való főzés (például szalonnánál)
al forno = (ha olasz) sütőben elkészítve vagy sütőben átsütve
al dente = (ha tészta) haraphatóra (azaz nem kifejezetten puhára) főzve
Ambassador módra = (ha bordaszelet) elősütve, majd sonkás-sajtos mártásba forgatva, sonkával borítva, végül panírozva és úgy kisütve
angolosan = (ha zöldség) főzve... |
2007-02-19 08:39:34 |
|
|
|
|
 |
|
... fokhagyma
-1-2 paradicsom
-1-2 paprika (vagy egy lecsókonzerv, de én nem szeretem, mert cukros)
-35-40 dkg rizs (szárazon mérve)
-fűszerek(majoranna, frissen őrölt bors, vegeta, pirospaprika, babérlevél)
A hagymát felaprítom, megfuttatom kevés olajon, rá a paprika, és a hús.
Összekeverem, és ráhintem a vegetát és a borsot, hogy jól kieressze az ízét.... |
|
2007-02-18 12:24:28 |
|
|
|
|
 |
|
... káposzta reform módra
Hozzávalók:
· 1 kg vágott savanyú káposzta és 8-10 savanyú káposztalevél · 1 közepes vöröshagyma · 1 mokkáskanálnyi csemege pirospaprika · 1 mokkáskanálnyi majoránna · 1 mokkáskanál őrölt fekete bors· 2 gerezd fokhagyma· 3 evőkanál olaj · 1 púpozott evőkanál zabpehelylisztA töltelékhez: · 2... |
2007-02-15 16:27:56 |
|
|
|
|
 |
|
... vágva
-3 nagy fej hagyma(2 vörös, egy lila-ez nem kötelező, csak én most így tettem bele)
-10 dkg füstölt szalonna apró kockákra vágva
-4 g fokhagyma
-babérlevél, pirospaprika, köménymag, majoranna, morzsolt kakukkfű, 9 fűszersó, pörköltszaftkocka, hogy gazdagítsa a szaftot.
A szalonnát kicsit kisütöttem, a felesleges zsírt leöntöttem róla és rádobtam a fe... |
|
2007-02-11 11:58:10 |
|
|
|
|
 |
|
Hozzávalók:
A szószhoz: 2 ek. olívaolaj, 45 dkg fűszeres kolbász, 10 dkg apróra vágott vöröshagyma, 3 fokhagymagerezd, 2 tk. oregánó, 1 tk. pirospaprika, 1,2 kg paradicsom; a töltelékhez: 1 zacskó szárított bazsalikom, 45 dkg ricotta sajt (vagy egyéb lágy sajt), 17 dkg mozzarella sajt (reszelve), 6 dkg parmezán sajt (reszelve), 1 tojás, só, bors, tészta
Elkész... |
|
2007-02-09 00:45:17 |
|
|
|
|
 |
|
... szárnyas)
Páclé:
2 dl étolaj
1 fej fokhagyma összezúzva
1 teáskanál mustár
só
fehérbors
ételízesítő
őrölt pirospaprika
A pácléhez valókat összekeverjük, a fűszereket rakjuk bőségesen. Beleforgatjuk, és benne is hagyjuk a húsdarabokat. Lefedve 1 órára betesszük a hűtőbe,... |
2007-02-06 13:20:30 |
|
|
|
|
 |
|
... dl tejföl
1 dl étolaj
1 dl vörösbor
2 db babérlevél
10-12 szem borókabogyó
2 teáskanál kakukkfű
1 teáskanál őrölt pirospaprika
só, bors ízlés szerint
A hagymákat megtisztítjuk, majd nagyon apró kockákra vágjuk. A fokhagymát nem kell lereszelni vagy áttörni, mert szétfő az ételben. ... |
2007-02-06 13:05:51 |
|
|
|
|
 |
|
Bogdán Kálmán:
Balázs kávéházi kalandok
Egy hajnalon az Arizonából jövet, mint rendesen, betértünk a Balázsba egy káposzta levesre, Én kissé beszeszelve, valami frappáns ötleten törtem a fejem, amivel felhívhatom magamra a figyelmet. Gyuri igyekezett tippeket adni, de egyik sem volt megfelelő., Pedig azt is javasolta, hogy menjek oda a 12o kilós Muszkli Tóbiáshoz, a... |
2007-02-05 23:13:06 |
|
|
|
|
 |
|
... tejszín, 1 csokor petrezselyem, 2 gerezd fokhagyma, zsemlemorzsa, őrölt bors, só, 10 dkg reszelt sajt, olaj a sütéshez; a töltelékhez: 20 dkg darált csirkecomb, 2 dl tejszín, 1 kiskanál pirospaprika, 1 fej vöröshagyma, őrölt bors, só, 5 dkg pirított mandula
Elkészítés:
A pulykafiléket klopfoljuk ki, és sózzuk, borsozzuk meg. A töltelékhez a darált csirkecomb... |
2007-02-04 00:39:58 |
|
|
|
|
 |
|
Hozzávalók:
40 dkg lencse, 1 kis fej vöröshagyma, 2-3 gerezd fokhagyma, 1-2 babérlevél, füstölt szalonna bőre, 2 dkg zsír, pirospaprika, liszt, cukor, 1 evőkanál ecet vagy citromlé.
Elkészítése:
A hagyma felét lereszeljük a fokhagymával együtt és lesózzuk, félretesszük. A lencsét (amit kiválogattunk, megmostunk) a hagyma másik felével felengedünk má... |
2007-02-01 00:13:51 |
|
|
|
|