|
|
|
Hozzávalók négy személyre:
1 kis fej édeskáposzta, 1,2 l édes aromájú paradicsomlé, 1 kis fej vöröshagyma, 2 dkg zsír, őrölt bors, őrölt kömény, pirospaprika, liszt, cukor, citromlé.
Elkészítése:
A káposztát megmossuk, ha kell, külső leveleit leszedjük, torzsáját kiszedjük, négy darabra vágjuk, fél centiméteres csíkokra szeleteljük, és felengedjük e... |
2007-05-26 00:31:40 |
|
|
|
|
|
|
Hozzávalók 4 személyre:
2 csirkemell
2 dl joghurt
2 fokhagymagerezd
só
őrölt bors
1 mokkáskanál gyömbérpor
1 mokkáskanál pirospaprika (lehet csípős is)
1 késhegynyi kurkuma
ELKÉSZÍTÉSE:
A csirkemellet kicsontozzuk, lebőrözzük, s az így kapott 4 húsdarabot megmossuk, majd leszárogatjuk. A joghurtot m... |
|
2007-05-25 16:52:04 |
|
|
|
|
|
|
... hűtőszekrénybe tesszük.
Pulykás-paprikás stangli
Hozzávalók: 2 óriás stangli, 20 dkg pulykamellfilé, 2 piros színű paprika, 2 evőkanál olaj, 2 gerezd fokhagyma, só, pirospaprika, őrölt bors, 15 dkg reszelt sajt.
A paprikát félbevágjuk, kicsumázzuk és csíkokra szeleteltjük. A pulykahúst is csíkokra vágjuk, és a felforrósított olajban mindkét oldalát me... |
2007-05-24 20:01:26 |
|
|
|
|
|
|
... paradicsom, 2 evőkanál olívaolaj, só, őrölt bors, 5 dkg parmezán sajt, 4 szelet sertéscomb vagy csirkemellfilé, a bundázáshoz: liszt, 1 dl tejföl, zsemlemorzsa, 5 dkg parmezán, 1 kiskanál pirospaprika, a sütéshez: vaj.
Elkészítése:
A paprikát, a bazsalikomot, a paradicsomot megmossuk, és leszárogatjuk. A paprika húsát, a hámozott, kimagozott paradicsomot a ba... |
|
2007-05-17 00:44:47 |
|
|
|
|
|
|
Fűszeres túróval rakott sonka
HOZZÁVALÓK:
60 dkg főtt-füstölt sonka
30 dkg tehéntúró
1 evőkanál mustár
1 mokkáskanál őrölt kömény
1 evőkanál pirospaprika
1 csokor snidling
3 dkg vaj
őrölt bors
só
a díszítéshez
2 paradicsom
E... |
|
2007-05-16 12:34:33 |
|
|
|
|
|
|
... módra
Hozzávalók (4-6 személyre):
1 szikkadt zsemle, 4 közepes fej vöröshagyma, 75 dkg darált marhahús, 2 tojás, 1 ek. nem túl csípős mustár, édes-nemes pirospaprika, 8 szelet sonka (szárazon pácolt, füstölt), 8 apró csemegeuborka, 2-3 ek. olaj, 1 púpozott ek. liszt, 1 dl tejszín, 1-2 tk. ételízesítő, kis csokor petrezselyemzöld, só, őrölt bors, folpac... |
2007-05-13 01:04:19 |
|
|
|
|
|
|
Hozzávalók:
1 kg marhapacal, 30 dkg füstölt szalonna, 1 fej vöröshagyma, fokhagyma, zsír, paradicsom, zöldpaprika, pirospaprika, 1 kg krumpli, vörösbor, majoránna, só, borsA pacalt jó alaposan megtisztítjuk, csíkokra vágjuk. A szalonnát és a hagymát feldaraboljuk. A zsiradékon üvegesre pároljuk a hagymát, majd hozzáadjuk a pirospaprikát és a pacalcsíkokat. Amikor a pacal... |
2007-05-11 01:00:11 |
|
|
|
|
|
|
Hozzávalók négy személyre:
40 dkg krumpli, 1 kis fej vöröshagyma, 2-3 gerezd fokhagyma, 3 dkg zsír, 2 dl tejföl, só, pirospaprika, liszt, 1 kávéskanál cukor, 4-5 babérlevél, 1 evőkanál ecet vagy citromlé.
Elkészítés:
A hagyma felét lereszeljük a fokhagymával együtt és lesózzuk, félretesszük. A krumplit kb. fél cm-es karikára vágjuk és a hagyma másik... |
2007-05-07 01:04:18 |
|
|
|
|
|
|
Filézett csirkecomb joghurtos körtesalátával
Hozzávalók:
4 db csirkecomb kicsontozva bőrösen, 2 szál kakukkfű, 25 dkg körte, 3 ek. méz, 0,5 l joghurt, 2 ek. tejföl, 5 dkg liszt, 1 kávéskanál fűszerpaprika, só, csirke-fűszersó, olaj a sütéshez.
1. A kicsontozott csirkemellet besózzuk, bedörzsöljük a fűszersóval, a kakukkfűvel, és 5 percig állni hagy... |
2007-05-06 00:50:06 |
|
|
|
|
|
|
... tejföl, 1 nagy fej vöröshagyma, 2 evőkanál olaj, 1 evőkanál liszt, 2 gerezd fokhagyma, 1 nagy csokor petrezselyemzöld, 1 mokkáskanál törött fekete bors, ízlés szerint só, 1 teáskanál pirospaprika.
A csirkét megtisztítom, kis darabokra vágom. A megtisztított és apró kockákra vagdalt vöröshagymát a felforrósított olajon sárgára fonnyasztom, majd a tűzről félrehúzva elkeve... |
2007-05-05 09:09:19 |
|
|
|
|