Belépés
Töltött káposzta
Hozzávalók:

fejes káposzta, darált sertés- és marhahús, rizs, zsír, hagyma, tojás, só, pirospaprika, őrölt fekete bors.

A mártáshoz: tejszín, paradicsomlé vagy paradicsompüré.

A káposzta leveleit ecetes, sós vízben puhára főzzük, amíg fő, a zsíron megpároljuk a hagymát, megszórjuk pirospaprikával, és a húshoz adjuk. Sózzuk, borsozzuk, beleütünk egy ...
2007-04-28 00:47:13
Molnárponty farfallével
Hozzávalók:

80 dkg filézett ponty, pirospaprika, liszt, 30 dkg farfalle tészta, 20 dkg vöröshagyma, 40 dkg gomba, paprika, paradicsom, 2 dl tejföl

Elkészítése:

A halat megsózzuk, paprikás lisztben megforgatjuk, és megsütjük. A tésztát kifőzzük, a hagymát olajon megpirítjuk, majd hozzáadjuk a gombát, a paprikát, a paradicsomot, sózzuk, és megszórjuk ...
2007-04-27 01:01:12
Pikáns raguleves
Hozzávalók:

1,5 kg tarja vagy karaj csontja, vegeta, vegyes zöldség, petrezselyemzöld, 1 ek. tárkony, só, 1 ek. liszt, pirospaprika, tejföl, 2 ek. citromlé

Elkészítése:

Feltesszük főzni a húsos csontot a vegetával; ha elkészül, lefejtjük a csontról a húst. A zöldséget felaprítjuk, majd a petrezselyemzölddel és a tárkonnyal felhevített olajra tesszük...
2007-04-27 00:59:46
Bakonyi gombás csirkeleves
... tejföl, 1 nagy fej vöröshagyma, 2 evőkanál olaj, 1 evőkanál liszt, 2 gerezd fokhagyma, 1 nagy csokor petrezselyemzöld, 1 mokkáskanál törött fekete bors, ízlés szerint só, 1 teáskanál pirospaprika.

A csirkét megtisztítom, kis darabokra vágom. A megtisztított és apró kockákra vagdalt vöröshagymát a felforrósított olajon sárgára fonnyasztom, majd a tűzről félrehúzva elkeve...
2007-04-21 19:24:58
holdnaptár
... nyirokrendszer



Jegyek és gyógynövények, fűszerek



KOS -rozmaring, fokhagyma, torma, borsmenta, citromfű, macskagyökér, komló, bors, pirospaprika, hagyma, mustármag

BIKA -kakukkfű, martilapu, borsmenta, citromfű, cickafark, szegfűszeg, zeller

IKREK -tüdőfű, petrezselyem

RÁK -apróbojtorján, vasfű, t...
2007-04-21 11:28:13
Birkaragu
... burgonya, 10 dkg gomba, 1 közepes nagyságú hagyma, 2 gerezd fokhagyma, 1 zöldpaprika, 2 paradicsom, 1 nagy sárgarépa, 1 nagy sárgarépa, 10 dkg császárhús, 1 evőkanál olaj, só, őrölt bors, pirospaprika, kakukkfű, 1 babérlevél, 1 dl, száraz fehérbór.

A kb. 3x3 cm-es darabokra vágott húst az olajon az apróra vágott hagymával, zöldpaprikával, paradicsommal puhára pároljuk. ...
2007-04-21 10:07:30
Tejfölös csirkepaprikás
Hozzávalók:

30 dkg vöröshagyma, 3 zöldpaprika, 3 paradicsom, 3 gerezd fokhagyma, pirospaprika, 10 darab egész csirkecomb, őrölt rozmaring, só, 2 dl tejföl, liszt, tojás

Elkészítése:

A hagymát az olajon üvegesre pirítjuk, hozzáadjuk a zöldpaprikát, a paradicsomot, a zúzott fokhagymát, megszórjuk pirospaprikával, felengedjük vízzel, és forraljuk. Amik...
2007-04-21 00:33:28
Étlapszótár 1
...abálás = (ha eljárás) 80-90 °C-on való főzés (például szalonnánál)
al forno = (ha olasz) sütőben elkészítve vagy sütőben átsütve
al dente = (ha tészta) haraphatóra (azaz nem kifejezetten puhára) főzve
Ambassador módra = (ha bordaszelet) elősütve, majd sonkás-sajtos mártásba forgatva, sonkával borítva, végül panírozva és úgy kisütve
angolosan = (ha zöldség) főzve...
2007-04-16 06:37:49
Marokkói kuszkusz párolt csirk
... ek. olaj
- 1 kg kuszkusz
- 2 ek. vaj
- késhegynyi porrá zúzott kurkuma
- 1 ek. finomra vágott petrezselyem
- törött bors
- só
- 1 ek. nagyon csípős pirospaprika
- késhegynyi cayenne-i bors

Tegyük a hagymát, a sárgarépát, a paszternákot, a babot, a csicseriborsót, a csirkedarabokat és az olajat egy 8 literes cserépfazékba annyi víz...
2007-04-15 11:06:43
Brokkoli
... recept:

Tojásos brokkoli
Hozzávalók: személyenként 20 dkg brokkoli, 2 tojás, 1 evőkanál tejföl, só, zsír, ízesítőül őrölt fekete bors, kakukkfű, bazsalikom, pirospaprika.

Készítése: a párolt brokkolit teflonedényben finoman körülpirítjuk, ráöntjük a tejföllel elkevert tojást, amelyet előzően megsózunk, és fedő alatt átsütjük. A fűszereket a te...
2007-04-15 09:51:25
1 2 3 .............501 502 .......751 752 .......994 995 996 1001 1002 1003 
Címkék: káposzta leveleit, zsíron megpároljuk, húshoz adjuk, halat megsózzuk, tésztát kifőzzük, hagymát olajon, húsos csontot, zöldséget felaprítjuk, tárkonnyal felhevített, csirkét megtisztítom, felforrósított olajon, tűzről félrehúzva, apróra vágott, olajon üvegesre, zúzott fokhagymát, párolt brokkolit, tejföllel elkevert, petrezselyemzöld, pirospaprikával, csirkedarabokat, teflonedényben, paradicsompüré, felforrósított, csirkepaprikás, csicseriborsót, zöldpaprikával, nyirokrendszer, gyógynövények, körülpirítjuk, megtisztított, cserépfazékba, személyenként, apróbojtorján, paradicsommal, paradicsomlé, petrezselyem, pirospaprika, paradicsomot, zöldpaprikát, kifejezetten, vöröshagymát, macskagyökér, megtisztítom, megforgatjuk, paszternákot, bordaszelet, elkészítése, csirkeleves, molnárponty, farfallével, étlapszótár, megpirítjuk, vöröshagyma, felhevített, felaprítjuk, mokkáskanál, fonnyasztom, zöldpaprika, haraphatóra, szalonnánál, megpároljuk, felengedjük, hozzávalók, hozzáadjuk, paradicsom, babérlevél, csirkecomb, császárhús,
© 2013 TVN.HU Kft.