|
|
|
...
50 dkg bárányhús
25 dkg zöldbab
25 dkg burgonya
2 fej hagyma
2 zöldpaprika
1 padlizsán
25 dkg paradicsom
só
petrezselyem
bors
pirospaprika
1 pohár joghurt
2 tojás
olívaolaj
A bárányhúst megmossuk, feldaraboljuk, kevés olajon megpároljuk, majd a sóval, a borssal és a paprikával fűszerezzük. A babot, a ... |
2007-04-15 09:40:56 |
|
|
|
|
|
|
...
1 literhez
1,5 kg paradicsom
1 fej vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
1 narancs (leve)
1 kávéskanál cukor
4 evőkanál borecet
3 szegfűszeg
pirospaprika
őrölt bors
mustármag
só
olaj
ELKÉSZÍTÉS
A paradicsomot kockákra, a hagymát apróra vágjuk, és a zúzott fokhagymával egy... |
|
2007-04-12 22:50:24 |
|
|
|
|
|
|
... finomra vágott hagyma
1 evőkanál olívaolaj
2 dl marhahúsleves vagy víz
240 gramm darált marhahús
5 dkg mazsola
1 evőkanál erőspaprika őrlemény
1 kiskanál pirospaprika
só
bors
2 keményre főtt tojás nyolcadokra vágva
6 olívabogyó negyedelve
Tészta:
2 csésze teljes kiőrlésű liszt
só
10 evőkanál vaj
1 ... |
2007-04-10 12:09:09 |
|
|
|
|
|
|
Hozzávalók 4 személyre:
50 dkg sárgarépa, 1 kis fej vöröshagyma, 2-3 gerezd fokhagyma, 2 dl tejszín, 2 dkg vaj, pirospaprika, liszt, cukor, citromlé.
Elkészítés:
A megtisztított, kis kockára vagy karikára vágott, esetleg lereszelt sárgarépát a vajon megdinsztelt, kis kockára vágott hagymán félig puhára pároljuk, majd felengedjük egy liter vízzel, te... |
|
2007-04-09 00:31:01 |
|
|
|
|
|
|
... pulykacomb vagy pulykamell, 2 közepes fej vöröshagyma, 10 dkg szalonna, 30 dkg gomba, 10 dkg zöldborsó, 10-15 dkg máj, 5-6 csemege uborka, 2 dl tejszín, 2 dl tej, 3 dkg zsír, só, bors, pirospaprika, majoránna, fokhagyma.
Elkészítés:
A húst vágjuk vékony csíkokra, és áztassuk be 2-3 órára sós, fokhagymás tejbe. A hagymát kockára vágva paprikával fonnyaszszuk m... |
|
2007-04-08 00:27:39 |
|
|
|
|
|
|
... vadásztokány
Hozzávalók 8-10 főre:
2,5 kg vadhús (őz, vaddisznó), 25 dkg füstölt házi szalonna, 3 nagy fej vöröshagyma, 4 cikk fokhagyma, 3 zöldpaprika, 3 paradicsom, 2 cseresznyepaprika, kevés pirospaprika, só, majoranna, 40 dkg friss erdei gomba (vargánya vagy fenyőpereszke), kevés kakukkfű, pár szem babérlevél, 2 ek. vörösáfonya-lekvár, borókabogyó, száraz vörös... |
2007-04-07 11:26:17 |
|
|
|
|
|
|
Hozzávalók:
A paprikás csirkéhez: 4 db csirkecomb vagy mell, 2 fej vöröshagyma, tejföl, fűszerpaprika, 1 paradicsom, paprika vagy lecsó, tejszín.
A nokedlihez: 1db tojás, 1/3 kg liszt, só.
Elkészítése:
Pirítsuk meg kevés olajon a finomra vágott hagymát, majd vegyük le a tűzről és keverjük bele a pirospaprikát. Öntsük fel kb. két dl vízzel, m... |
2007-04-06 00:27:23 |
|
|
|
|
|
|
Magyaros gombaleves
Hozzávalók: 25 dkg gomba, 2 dl tejföl, 1 nagy fej vöröshagyma, 1 zöldpaprika, 1 hegyes csípős paprika, 1 paradicsom, 2 gerezd fokhagyma, 1 csokor petrezselyemzöld, 2 evőkanál olaj, 1 csapott evőkanál liszt, 1 teáskanál piros fűszerpaprika, késhegynyi törött fekete bors, 1 teáskanál só.
A gombát megtisztítjuk, majd vékony szeletekre vágjuk. ... |
2007-04-04 18:14:49 |
|
|
|
|
|
|
TOJÁSFESTÉS TERMÉSZETES ANYAGOKKAL
- Sárga - színt kapunk, ha kurkumát, sárgarépát, citrom- vagy narancshéjat áztatunk be, majd felfőzzük. A festékanyagok együttes használatával fokozhatjuk a színerősséget.
- Narancssárga- színt kapunk, ha 0,25 l festővízhez 4 evőkanál pirospaprikát adunk, majd 20-30 percig főzzük.
- Ar... |
2007-04-04 04:52:37 |
|
|
|
|
|
|
...
3 pár virsli
egy közepes fej hagyma
2 evőkanál olaj
1 csapott evőkanál liszt
2 dl tejföl
kevés víz
reszelt sajt
só, pirospaprika
A hagymát apróra vágom és olajon megpirítom, majd
ráteszem a karikára vágott virslit. Meghintem
pirospaprikával és felöntöm egy kevés vízzel. ... |
2007-04-03 17:02:35 |
|
|
|
|