Belépés
Bolgár gyuvecs
...
50 dkg bárányhús
25 dkg zöldbab
25 dkg burgonya
2 fej hagyma
2 zöldpaprika
1 padlizsán
25 dkg paradicsom

petrezselyem
bors
pirospaprika
1 pohár joghurt
2 tojás
olívaolaj

A bárányhúst megmossuk, feldaraboljuk, kevés olajon megpároljuk, majd a sóval, a borssal és a paprikával fűszerezzük. A babot, a ...
2007-04-15 09:40:56
Kechup házilag
...


1 literhez
1,5 kg paradicsom
1 fej vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
1 narancs (leve)
1 kávéskanál cukor
4 evőkanál borecet
3 szegfűszeg
pirospaprika
őrölt bors
mustármag

olaj




ELKÉSZÍTÉS

A paradicsomot kockákra, a hagymát apróra vágjuk, és a zúzott fokhagymával egy...
2007-04-12 22:50:24
Főtt tojások felhasználása :))
... finomra vágott hagyma
1 evőkanál olívaolaj
2 dl marhahúsleves vagy víz
240 gramm darált marhahús
5 dkg mazsola
1 evőkanál erőspaprika őrlemény
1 kiskanál pirospaprika

bors
2 keményre főtt tojás nyolcadokra vágva
6 olívabogyó negyedelve

Tészta:
2 csésze teljes kiőrlésű liszt

10 evőkanál vaj
1 ...
2007-04-10 12:09:09
Sárgarépa-főzelék
Hozzávalók 4 személyre:

50 dkg sárgarépa, 1 kis fej vöröshagyma, 2-3 gerezd fokhagyma, 2 dl tejszín, 2 dkg vaj, pirospaprika, liszt, cukor, citromlé.

Elkészítés:

A megtisztított, kis kockára vagy karikára vágott, esetleg lereszelt sárgarépát a vajon megdinsztelt, kis kockára vágott hagymán félig puhára pároljuk, majd felengedjük egy liter vízzel, te...
2007-04-09 00:31:01
Bugaci sápatag
... pulykacomb vagy pulykamell, 2 közepes fej vöröshagyma, 10 dkg szalonna, 30 dkg gomba, 10 dkg zöldborsó, 10-15 dkg máj, 5-6 csemege uborka, 2 dl tejszín, 2 dl tej, 3 dkg zsír, só, bors, pirospaprika, majoránna, fokhagyma.

Elkészítés:

A húst vágjuk vékony csíkokra, és áztassuk be 2-3 órára sós, fokhagymás tejbe. A hagymát kockára vágva paprikával fonnyaszszuk m...
2007-04-08 00:27:39
Börzsönyi vadásztokány
... vadásztokány

Hozzávalók 8-10 főre:
2,5 kg vadhús (őz, vaddisznó), 25 dkg füstölt házi szalonna, 3 nagy fej vöröshagyma, 4 cikk fokhagyma, 3 zöldpaprika, 3 paradicsom, 2 cseresznyepaprika, kevés pirospaprika, só, majoranna, 40 dkg friss erdei gomba (vargánya vagy fenyőpereszke), kevés kakukkfű, pár szem babérlevél, 2 ek. vörösáfonya-lekvár, borókabogyó, száraz vörös...
2007-04-07 11:26:17
Paprikás csirke nokedlivel
Hozzávalók:

A paprikás csirkéhez: 4 db csirkecomb vagy mell, 2 fej vöröshagyma, tejföl, fűszerpaprika, 1 paradicsom, paprika vagy lecsó, tejszín.
A nokedlihez: 1db tojás, 1/3 kg liszt, só.

Elkészítése:

Pirítsuk meg kevés olajon a finomra vágott hagymát, majd vegyük le a tűzről és keverjük bele a pirospaprikát. Öntsük fel kb. két dl vízzel, m...
2007-04-06 00:27:23
Magyaros gombaleves
Magyaros gombaleves

Hozzávalók: 25 dkg gomba, 2 dl tejföl, 1 nagy fej vöröshagyma, 1 zöldpaprika, 1 hegyes csípős paprika, 1 paradicsom, 2 gerezd fokhagyma, 1 csokor petrezselyemzöld, 2 evőkanál olaj, 1 csapott evőkanál liszt, 1 teáskanál piros fűszerpaprika, késhegynyi törött fekete bors, 1 teáskanál só.

A gombát megtisztítjuk, majd vékony szeletekre vágjuk. ...
2007-04-04 18:14:49
Tojásfestés
TOJÁSFESTÉS TERMÉSZETES ANYAGOKKAL

- Sárga - színt kapunk, ha kurkumát, sárgarépát, citrom- vagy narancshéjat áztatunk be, majd felfőzzük. A festékanyagok együttes használatával fokozhatjuk a színerősséget.

- Narancssárga- színt kapunk, ha 0,25 l festővízhez 4 evőkanál pirospaprikát adunk, majd 20-30 percig főzzük.

- Ar...
2007-04-04 04:52:37
Virslis tészta
...
3 pár virsli
egy közepes fej hagyma
2 evőkanál olaj
1 csapott evőkanál liszt
2 dl tejföl
kevés víz
reszelt sajt
só, pirospaprika

A hagymát apróra vágom és olajon megpirítom, majd
ráteszem a karikára vágott virslit. Meghintem
pirospaprikával és felöntöm egy kevés vízzel. ...
2007-04-03 17:02:35
1 2 3 .............501 502 .......751 752 .......995 996 997 1001 1002 1003 
Címkék: TOJÁSFESTÉS TERMÉSZETES ANYAGOKKAL, bárányhúst megmossuk, paprikával fűszerezzük, paradicsomot kockákra, hagymát apróra, zúzott fokhagymával, vajon megdinsztelt, liter vízzel, húst vágjuk, hagymát kockára, paprikás csirkéhez, finomra vágott, gombát megtisztítjuk, festékanyagok együttes, karikára vágott, kevés vízzel, petrezselyemzöld, pirospaprikával, festékanyagok, használatával, feldaraboljuk, pirospaprikát, fűszerpaprika, felhasználása, fenyőpereszke, marhahúsleves, színerősséget, megtisztítjuk, megtisztított, megdinsztelt, petrezselyem, vadásztokány, pirospaprika, paradicsomot, fonnyaszszuk, narancshéjat, fokhagymával, narancssárga, vöröshagyma, zöldpaprika, megpároljuk, erőspaprika, felengedjük, fokozhatjuk, borókabogyó, vörösáfonya, tojásfestés, fűszerezzük, nyolcadokra, festővízhez, elkészítése, természetes, sárgarépát, kávéskanál, hozzávalók, elkészítés, szeletekre, olívabogyó, szegfűszeg, negyedelve, anyagokkal, paradicsom, paprikával, gombaleves, késhegynyi, nokedlivel, csirkecomb, babérlevél, nokedlihez, megpirítom,
© 2013 TVN.HU Kft.