Belépés
A Mi Hazánk korlátozná a legális bevándorlást is
... minden törvényes eszköz felhasználásával meg akarja akadályozni egyes ellenzéki vezetésű önkormányzatok azon tervét, hogy a Budapest Pride ideje alatt kitűzzék a szivárványos zászlót a polgármesteri hivatalokra. Ezt a családok elleni nyílt hadüzenetnek tekintik.
A teniszedzőként dolgozó politikus arról is szólt: arra kérik a kiemelkedő csapatsportok szakszövetségeit, hogy kor...
2020-01-17 11:51:24
Állami tiszteletadással búcsúzott Csehország Karel Gottól
... Karel Gottnak. Ezt a jövő év október 28-én, Csehszlovákia megalakulásának évfordulóján, Csehország nemzeti ünnepén fogják átadni az énekes özvegyének, Ivana Gottovának.
A prágai polgármesteri hivatal pedig bejelentette, hogy utcát, teret vagy metróállomást kíván elnevezni Gottról. A beérkező javaslatokat a hivatal három hónapon belül ígéri kiértékelni, s az önkormányzati képv...
2019-10-12 14:14:05
Újra morva zászlókat tűztek ki a morvaországi polgármesteri hivatalokra
... Morva Nemzeti Közösség egyik vezetője.
A sárga-piros sávos és a morva sas képével díszített zászló szombat reggel óta ott leng a Morvaország fővárosának számító Brünn (Brno) főpolgármesteri hivatalán és a 15 városkerület összes polgármesteri hivatalán is - jelentette a cseh közszolgálati hírtelevízió.
A zászlókitűzést kezdeményező Morva Nemzeti Közösség legfőbb célja a h...
2014-07-05 09:52:06
Zászlótörvény-tervezetet bocsátott társadalmi vitára a román közigazgatási minisztérium
... azért, hogy az önkormányzatok által elfogadott lobogók a legreprezentatívabbak legyenek a térség és az ott élők számára.
Megállapítja, hogy a települési vagy megyei zászlókat polgármesteri hivatalokra, valamint az önkormányzati fenntartású egyéb intézményekre is ki lehet függeszteni a román nemzeti lobogóval és az Európai Unió zászlójával együtt.
Az önkormányzati zászlót...
2014-02-07 17:30:14
A szociálliberális kormányzat ellen lázadnak a romániai községi polgármesterek
... kivetett adót nekik kell behajtaniuk, de az abból befolyt pénzt a kormány nem osztja vissza helyi projektekre. Nehezményezik, hogy a közigazgatási csődeljárásról szóló rendelet csak a polgármesteri hivatalokra vonatkozik, és a "központi adminisztráció" hibáit nem bünteti, védelmet biztosítva a "közpénzekből busásan megfizetett hozzá nem értésnek".
A községi elöljárók az össze...
2013-08-22 12:12:51
Morva zászlókat tűznek ki a morvaországi polgármesteri hivatalokra
... kapcsolatban Lenka Holanová, a Morva Nemzeti Közösség egyik vezetője.
Kifejtette: míg 2010-ben alig néhány tucat településen tűzték ki a morva zászlót, ma már a morvaországi települések polgármesteri hivatalainak nagyjából egyharmadán leng a sárga-piros sávos és a morva sas képével díszített zászló. A Morvaország fővárosának számító Brünn (Brno) főpolgármesteri hivatalán és a...
2013-07-05 10:32:04
Székelyzászló-ügy - Öt polgármestert perelt be Kovászna megye prefektusa
...
A prefektus a Mediafax hírügynökségnek elmondta, hétfőn Barót város, valamint Lemhény (Lemnia) és Árkos (Arcus) községek polgármesteri hivatalát perelte be a székely zászló kitűzése miatt, májusban pedig a kézdivásárhelyi és a kökösi (Chichis) polgármesteri hivatalt hívta perbe ugyanezért. A prefektus szerint az általa korábban felszólított polgármesterek közül a csernátoni (...
2013-07-03 15:22:17
Székelyzászló-ügy - Prefektusi haladék a zászlók eltávolítására
... Marinescu prefektus egy hétfői sepsiszentgyörgyi sajtótájékoztatón elmondta, az elmúlt hetek ellenőrzései nyomán kilenc település polgármesterét szólították fel arra, hogy távolítsa el a polgármesteri hivatalról a székely zászlót.
"Ezen a héten jár le az egyhetes haladék, ha nem vették le, bepereljük őket" - jelentette ki a prefektus.
Dumitru Marinescu azokra a jogszab...
2013-03-04 13:21:54
Prefektusi körlevél a székely zászló kitűzése ellen
...
A Mediafax hírügynökség tudósítása szerint a prefektus körlevelében nyomatékosította, hogy a polgármesteri hivatalokra csakis hivatalos és törvényesen jóváhagyott szimbólumok tűzhetők ki. Codrin Munteanu arra is figyelmeztette a helyi elöljárókat, hogy nem alárendeltjei a megyei tanács elnökének.
A prefektus csatolta körleveléhez a Kovászna Megyei Törvényszék novemberi í...
2013-01-21 19:23:33
Törvénytelennek ítélte a székely zászló kitűzését a Kovászna Megyei Törvényszék
... nem tilt.
Codrin Munteanu prefektus az Agerpres hírügynökségnek nyilatkozva arra hivatkozott, hogy a törvény szerint csak törvényesen elfogadott szimbólumokat szabad kitűzni a polgármesteri hivatalokra.
Kovászna megye és Sepsiszentgyörgy elöljárói éppen az uzoni polgármesteri hivatal zászlóhasználata kapcsán indított per ellen tiltakozva szervezett november nyolcadikán s...
2012-11-29 17:26:55
1 2 
Címkék: Csehország Karel Gottól, Kovászna Megyei Törvényszék, Budapest Pride, Karel Gottnak, Ivana Gottovának, Morva Nemzeti Közösség, Európai Unió, Lenka Holanová, Dumitru Marinescu, Codrin Munteanu, legális bevándorlást, morvaországi polgármesteri, román közigazgatási, szociálliberális kormányzat, romániai községi, zászlók eltávolítására, székely zászló, szivárványos zászlót, polgármesteri hivatalokra, családok elleni, teniszedzőként dolgozó, kiemelkedő csapatsportok, énekes özvegyének, prágai polgármesteri, beérkező javaslatokat, hivatal három, önkormányzati képv, sárga-piros sávos, cseh közszolgálati, zászlókitűzést kezdeményező, önkormányzatok által, települési vagy, önkormányzati fenntartású, román nemzeti, önkormányzati zászlót, abból befolyt, közigazgatási csődeljárásról, községi elöljárók, morva zászlót, morvaországi települések, prefektus szerint, általa korábban, hétfői sepsiszentgyörgyi, elmúlt hetek, polgármesteri hivatalról, székely zászlót, egyhetes haladék, prefektus körlevelében,
© 2013 TVN.HU Kft.