Belépés
EP-elnök: egy új kezdet érdekében az Európai Unió alapítóinak bátorságára van szükség
... el kell mélyítenünk az Európai Unió demokratikus legitimitását, és biztosítanunk kell, hogy szakpolitikái és irányítói egy teljes körű európai parlamenti demokrácia keretében az európai polgárokat képviseljék" - fogalmaztak.
A nyilatkozók azt írták, hogy konferencia összehívására van szükség Európa jövőjéről, amelynek eredményeképpen sor kerülhet az unió átfogó reformjára, és...
2020-05-09 13:02:04
Koronavírus - Meghosszabbították Romániában a rendkívüli állapotot
... vélekedett az államfő.
Iohannis köszönetet mondott a koronavírus-járvány ellen "az első vonalban harcoló" egészségügyi alkalmazottaknak, ugyanakkor felhívást intézett a román állampolgárokhoz, hogy tartsák be a kijárási korlátozásokat, mert betartásuk életeket ment, kijátszásuk viszont a családot és ismerősöket is veszélybe sodorja.
Az elnök kiemelte: a rendkívüli állapo...
2020-04-14 15:21:28
Koronavírus - Ferenc pápa: a járvány száműzze az emberek közötti közönyt, egoizmust, megosztottságot
... szeretteinkkel való együttlétre, de a járványhelyzet bizonytalanságot, aggodalmat, a munkahely elveszítése miatti félelmet iskeltett. A politikai felelősöket arra szólította fel, hogy a polgárok javáért cselekedjenek, minden eszközzel segítsenek a mindenki számára méltó életkörülmények biztosításában, és a hétköznapi élethez való visszatérésben.
A világ és a városok peremére ...
2020-04-12 14:01:36
Koronavírus - Szijjártó: komoly az egymásra utaltság a térségben
... tekintetében teljes körű a megegyezés a térségben -, hogy az emberek egészségének védelmét és az ország folyamatos ellátását kell biztosítani. Ezen alapul az a döntés is, hogy csak magyar állampolgárok léphetnek be Magyarország területére a személyszállítás keretében, de a teherszállítás tekintetében a belépéseket nem korlátozzák. A magyar emberek, a magyar gazdaság ellátása szemp...
2020-03-17 12:02:36
Koronavírus - A német szövetségi kormány az ezernél több résztvevővel tervezett rendezvények lemondását javasol
... következő két-három hónapban nem lehet nélkülözni, legyen az egy szórakozóhely meglátogatása, egy családi körben megünnepelt születésnap vagy egyesületi ülés".
"Bízom benne, hogy a polgárok okos döntéseket hoznak" - fogalmazott Jens Spahn, kiemelve, hogy az elővigyázatosság főleg az idősek és krónikus betegek védelmét szolgálja.
Az új típusú koronavírus decemberben jelen...
2020-03-08 18:22:54
Uniós biztos: az Európai Bizottság első munkaprogramja klímasemleges és a digitális átállásra összpontosít
... választ adjon a kor kihívásaira, így az éghajlatváltozásra, a digitalizációra és a migrációra. A bizottság készen áll az európai zöld megállapodás megvalósítására, valamint az európai polgárok és vállalkozások esélyeinek javítására a digitális átállás során.
Közölte, hogy az Európai Bizottság 2020-ban megkezdi a munkát, hogy a már bemutatott európai zöld megállapodásban fogla...
2020-01-29 21:52:10
Az EP jóváhagyta Nagy-Britannia uniós tagságának megszűnéséről szóló megállapodást
... amely az uniós tanács számára közvetíti az EP hozzájárulását a brit kilépésről, azt mondta: mindkét félnek dolgoznia kell azon, hogy új kapcsolatokat építsenek ki, szem előtt tartva a polgárok jogait és védelmét.
"Nagy-Britannia elhagyja az Európai Uniót, de továbbra is Európa része marad azon értékek alapján, amelyek összekötnek bennünket" - tette hozzá.
Február elsejét...
2020-01-29 19:42:09
Illegális bevándorlás - BM: a cél továbbra is a magyar határ és Európa schengeni határának védelme
... BM parlamenti államtitkára vezette.
A tárca közleménye szerint a kétnapos konferencia a biztonság köré épült. A miniszterek úgy értékeltek: az elkövetkező évek kiemelt feladata a polgárok bizalmának visszanyerése és a biztonság helyreállítása. Mindennek alapfeltétele a schengeni térség működése és egy határvédelemre épülő menekültügyi rendszer. Ennek kapcsán fontos szerepet k...
2020-01-24 19:02:06
Deutsch: egész Európában meg kell állítani a bevándorlást
... elhibázott befogadó politikája miatt. Példaként említette, hogy szilveszterkor nagyrészt illegálisan Németországban tartózkodók több német településen is petárdákkal fenyegettek német polgárokat. Deutsch Tamás szerint ebben az esetben mindössze az jelent újat, hogy azt a német média nem próbálta eltagadni, a korábbi kölni szilveszteri tömeges zaklatási üggyel szemben.
Kiemel...
2020-01-03 13:41:36
Hörcsik Richárd: ma a jogállamisági kérdéseket sokszor egyoldalú elvárásként, politikai okból alkalmazzák
... eredménynek nevezte e téren az EU 27 tagállamának egységét és annak a meggyőződésének is hangot adott, hogy a rendezetlen brit kilépést el kell kerülni.
Hörcsik Richárd véleménye szerint a polgárok garanciákat várnak, valamint szerzett jogaik védelmét, amelyhez elengedhetetlen a rendezett kilépés. Ha az Egyesült Királyság távozik az unióból, az átmenetnek a lehető legrendeze...
2019-12-03 20:42:31
1 2 3 .......23 ...34 35 ...45 46 
Címkék: Európai Unió, Meghosszabbították Romániában, Európai Bizottság, Hörcsik Richárd, Jens Spahn, Európai Uniót, Deutsch Tamás, Egyesült Királyság, rendkívüli állapotot, járvány száműzze, emberek közötti, egymásra utaltság, német szövetségi, ezernél több, digitális átállásra, magyar határ, jogállamisági kérdéseket, teljes körű, európai polgárokat, unió átfogó, első vonalban, román állampolgárokhoz, kijárási korlátozásokat, elnök kiemelte, rendkívüli állapo, járványhelyzet bizonytalanságot, munkahely elveszítése, politikai felelősöket, polgárok javáért, mindenki számára, hétköznapi élethez, városok peremére, emberek egészségének, ország folyamatos, személyszállítás keretében, teherszállítás tekintetében, magyar emberek, magyar gazdaság, családi körben, polgárok okos, elővigyázatosság főleg, bizottság készen, európai zöld, európai polgárok, digitális átállás, uniós tanács, brit kilépésről, polgárok jogait, tárca közleménye, kétnapos konferencia, biztonság köré, elkövetkező évek, polgárok bizalmának,
© 2013 TVN.HU Kft.