Belépés
Almaecet és a bélflóra egészsége
... nélkülözhetetlenek, ami pedig alapvető fontosságú az erős immunrendszer érdekében, hiszen mintegy 80 százaléka a bélrendszerben található.

Az almaecet bioaktív vegyületeket, polifenolokat is tartalmaz, melyeknek szintén csodás hatásai vannak, segítenek semlegesíteni a káros hatású szabad gyököket és ezzel védelmet jelenthetnek a krónikus betegségek megelőzésében.
|...
2021-04-07 22:51:20
A polifenolok segítenek az egészség megőrzésében
A polifenolok nagyon jó hatással vannak az egészségre. Olyan növényi vegyületek, melyek megtalálhatók többek között a magvakban, a zöldségekben, a gyümölcsökben és a hüvelyesekben. A vörösbor is nagyon sok polifenolt tartalmaz, de azért csak módjával fogyasszuk.

A polifenoloknak többféle típusa is létezik, ilyenek a fenolsavak, a lignánok vagy a flavonoidok. Fenolsavban ...
2021-03-02 22:07:01
A zöld tea jótékony hatásairól
... és válik DHT-vé. Olyan általános hajproblémák ellen is hatásos, mint a korpa és a pikkelysömör, mert fertőzésgátló hatásának köszönhetően csökkenti a gyulladást.

A zöldtea polifenolokat, E- és C-vitamint tartalmaz, melyek serkentik a hajnövekedést és ragyogó hajat biztosítanak. Készítsen otthon zöldteás hajöblítőt úgy, hogy 3-4 zöldtea filtert beáztat fél liter vízbe, m...
2021-02-03 21:42:42
Az eperfa levelének gyógyhatásai
... cukrokká bontsa, így a vércukorszint sem fog drasztikusan megugrani.

Az eperfalevél gyógyhatása
- A levelek más fontos tápanyagokat is tartalmaznak. Ilyenek például a polifenolok, a triterpének, a vitaminok, az ásványi anyagok és a flavonoidok, amelyek antioxidáns hatással bírnak.
- A glikozidokat is meg kell említeni, amelyek jelentősen lecsökkenthetik a ...
2020-10-19 00:57:20
Mézben érlelt dió gyógyhatásai
... hogy a diófogyasztás csökkentheti a 2-es típusú cukorbetegséget nőknél. A legújabb kutatások azt is kimutatták, hogy fontos szerepe van a rák megelőzésében, mert a dióban található polifenolok egyes tagjai antimutagén és antioxidáns aktivitással bírnak, így segítenek a rákburjánzás kialakulásának megakadályozásában.Számos jótékony hatását a kozmetikai ipar sem nézte tétlenül. Bőrb...
2020-10-15 21:22:58
Csipkebogyó gyógyhatásairól
... kialakulását azoknál az elhízott embereknél, akiknek a kelleténél magasabb a vérnyomásuk.

4. A csipkebogyó számos antioxidánst tartalmaz, mint például a karotinoidok, flavonoidok és polifenolok, stb. Ezek az antioxidánsok megakadályozzák a rák és más szív- és érrendszeri betegségek kialakulását. A csipkebogyó erős és hatékony antioxidáns, amely megvédi a szervezetet a s...
2020-10-09 00:19:52
Méregtelenítő zöldségek
... teljesítsen.

Sokan azt gondolják, hogy a hagymafélékben megtalálható alli...
2020-09-26 17:57:43
A zöldségek, a gyümölcsök és a tápanyagok
... mennyiségben fogyasszunk friss, szezonális zöldségeket és gyümölcsöket. Nem véletlenül hangsúlyozza ezt minden szakember, hiszen antioxidánsokat, azaz antociánokat, fitonutrienseket, polifenolokat és bioflavonoidokat tartalmaznak, melyek külön-külön is erősek, de együttesen elképesztő erővel bírnak.

Ezek az antioxidánsok támogatják az immunrendszerünket, semlegesítik a ...
2020-09-25 11:15:35
Az alma egészséggel ajándékoz meg
... esetén. Éppen olyan hasznos hasmenésnél, mint székrekedésnél. Tele van antioxidáns C-vitaminnal, de ezen kívül megtalálható még benne a mangán, a réz, az E-, B -, B2- és a B6-vitamin is. Polifenolokban is gazdag, amelyek szintén számtalan egészségügyi előnnyel rendelkeznek.

Csökkenti a szívbetegség kockázatát

Amennyiben rendszeresen fogyasztjuk az almát, úgy ...
2020-06-28 17:05:33
Szívroham ellen: diófélék
... legutóbbi kutatások azt mutatják, hogy segíthetnek a szívroham megelőzésében. A diófélék gazdag forrásai az egészséges zsíroknak, a fehérjéknek, az ásványi anyagoknak, a vitaminoknak, a polifenoloknak és a rostoknak.

Már a mindössze heti két alkalommal fogyasztott diófélék is jelentősen képesek lecsökkenteni a szívroham kialakulásának a kockázatát. A szívroham kialakulá...
2020-04-21 20:29:51
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 
Címkék: bélflóra egészsége, polifenolok segítenek, egészség megőrzésében, eperfa levelének, alma egészséggel, erős immunrendszer, bélrendszerben található, almaecet bioaktív, káros hatású, krónikus betegségek, polifenolok nagyon, polifenoloknak többféle, lignánok vagy, zöldtea polifenolokat, eperfalevél gyógyhatása, ásványi anyagok, diófogyasztás csökkentheti, 2-es típusú, legújabb kutatások, dióban található, rákburjánzás kialakulásának, kozmetikai ipar, elhízott embereknél, kelleténél magasabb, csipkebogyó számos, antioxidánsok megakadályozzák, csipkebogyó erős, hagymafélékben megtalálható, antioxidánsok támogatják, szívbetegség kockázatát, szívroham megelőzésében, diófélék gazdag, egészséges zsíroknak, ásványi anyagoknak, mindössze heti, szívroham kialakulásának, szívroham kialakulá, bioflavonoidokat, fitonutrienseket, antioxidánsokat, gyógyhatásairól, megakadályozzák, cukorbetegséget, lecsökkenthetik, bélrendszerben, kialakulásának, polifenoloknak, polifenolokban, székrekedésnél, hagymafélékben,
© 2013 TVN.HU Kft.