Belépés
Divertikulitisz diéta
... során, beleértve az irritábilis bél szindrómát és a divertikulitiszt is. A FODMAP egy mozaikszó, amelynek jelentése Fermentábilis Oligoszacharidok, Diszacharidok, Monoszacharidok és Poliszacharidok. Röviden olyan rövid láncolatú szénhidrátokról van szó, amelyek emésztési problémákat okozhatnak az arra érzékenyeknél. 

Divertikulitisz esetén a szakemberek azt javasolják, ...
2023-01-02 20:45:35
Béta glükán, gyógygombák
... erősítő és a rák sejtekkel szemben pusztító hatással rendelkezik.

A sok cukor molekulából álló cukrokat, amelyek azonban csak egyféle cukor molekula típusból tevődnek össze poliszacharidoknak nevezzük. Vízben nem oldódnak, élesztővel nem erjeszthetők. A természetben igen elterjedtek, a növények sejtfalának legfőbb anyagát alkotják.

Formáik:

1. szer...
2022-10-05 23:40:45
A SIITAKE gomba gyógyhatásairól
... alkalmazzák többek között daganatok, megfázás, szívbetegségek, magas vérnyomás, elhízás, szexuális és az öregedéssel együtt járó problémák megelőzésére, kezelésére. A benne lévő poliszacharidok erősítik az immunrendszer működését. Mérsékli a magas vérnyomást, csökkenti a koleszterinszintet, lassítja az öregedés folyamatát.

Dr. Babulka Péter egy régóta hiányzó könyv megí...
2022-06-23 00:30:29
Süngomba- a memóriajavító nemcsak időseknek
... tudományos cikk is foglalkozik a süngomba eddig kevésbé ismert daganatellenes hatásáról. Japán kutatók szerint ez egy kettős mechanizmus: egyrészt a süngomba termőtestében lévő poliszacharidok képesek modulálni az immunrendszert, ezáltal a szervezetet hatékonyabb válaszadásra késztetik; másrészt a gomba tartalmaz olyan alacsony molekulasúlyú összetevőket, melyeknek kemoterápiás ha...
2022-06-20 09:57:24
A ginseng gyógyhatásairól
... végzőknek egyaránt ajánlott, hiszen növeli a munkavégzés eredményességét. Hatását irodalmi adatok igazolják. Egyéb összetevők a panaxanok, melyek a vércukorszintet csökkentik és a poliszacharidok, melyek immunerősítő hatásúak. Egyes tanulmányok szerint a ginseng egyes frakciói antioxidáns hatással rendelkeznek, és jelentős szerepet játszhatnak az érelmeszesedés, a máj és a szembet...
2022-06-19 23:25:53
A NONI gyógyhatásairól
... ásványt és többszörösen telítetlen zsírsavakat. Ezek együttes aktivitásának köszönhető immunerősítő és sejtregeneráló hatása. Fő hatóanyagainak az antrakinont, a proxeronint, a poliszacharidokat, az aminocukrokat és a vitaminokat tartják, ám a tonizáló és salaktalanítást segítő másodlagos hatóanyagok - scopoletin, alizarin, damnacantal - is erősen hozzájárulnak a növén...
2022-06-17 18:48:47
Gyógygombák: misztikus csodaszerek?
... gyógygombák közül a maitake gombának tulajdonítják a leghatékonyabb immunrendszer erősítő hatást. Ezt a hatást főként a benne lévő béta-glükánoknak köszönheti, melyek speciális poliszacharidok.
Több korábbi tanulmány is azt mutatta, hogy a maitake gyógygomba képes csökkenteni a kemoterápia és sugárkezelés mellékhatásait, emellett pedig fokozza azok hatékonyságát.
Forrás ...
2022-04-24 21:38:39
A fogyást is segíti – quinoa
... testünkben gyulladás alakul ki, ami még nagyobb kockázatokat rejt magában, mint egyedül az elhízás.

A quinoa ugyan szénhidrátokban is gazdag, de ezek olyan bioaktív anyagok, poliszacharidok, amelyek nemcsak antioxidáns hatásokkal rendelkeznek, hanem az immunműködést is megtámogatják.

A quinoa rendszeres fogyasztása csökkentheti a májráksejtek szaporodásának a...
2022-03-24 19:42:14
Táplálékok, amelyek segítenek „túlélni”
... idegrendszer és az immunrendszer számára. Például D- és B-vitaminokat, amelyek rákellenes tulajdonságokkal rendelkeznek. A gombák egyedülálló immunfokozó hatással is bírnak, illetve poliszacharidokat - például béta-glükánt - is tartalmaznak, amelyek szintén kiváló immunvédő hatásúak.

A lazac nagy mennyiségben tartalmaz omega-3 zsírsavakat, amelyek erős gyull...
2022-01-04 22:08:22
A pitypangtea gyógyhatásairól
... toxinokat.

A pitypang friss, zsenge leveleit leginkább tavasszal gyűjthetjük be, míg a gyökereit az őszi hónapokban. A kutatások azt mutatják, hogy a pitypang gyökere vízben oldódó poliszacharidokat tartalmaz, melyeknek nagy szerepe van abban, hogy megvédje a májat a károsodásoktól.

A kutatók szerint a pitypanggyökér segíthet normalizálni a vércukorszintet és...
2021-12-23 23:39:54
1 2 3 ...11 12 .16 17 .21 22 23 
Címkék: Fermentábilis Oligoszacharidok, Babulka Péter, Például D-, memóriajavító nemcsak, ginseng gyógyhatásairól, pitypangtea gyógyhatásairól, arra érzékenyeknél, természetben igen, növények sejtfalának, öregedéssel együtt, benne lévő, immunrendszer működését, magas vérnyomást, öregedés folyamatát, régóta hiányzó, süngomba eddig, kettős mechanizmus, süngomba termőtestében, szervezetet hatékonyabb, gomba tartalmaz, munkavégzés eredményességét, vércukorszintet csökkentik, ginseng egyes, vitaminokat tartják, maitake gombának, leghatékonyabb immunrendszer, hatást főként, maitake gyógygomba, quinoa ugyan, quinoa rendszeres, májráksejtek szaporodásának, immunrendszer számára, gombák egyedülálló, lazac nagy, pitypang friss, őszi hónapokban, pitypang gyökere, kutatók szerint, pitypanggyökér segíthet, divertikulitiszt, tulajdonságokkal, oligoszacharidok, poliszacharidok, monoszacharidok, eredményességét, szénhidrátokban, vércukorszintet, gyógyhatásairól, divertikulitisz, szénhidrátokról, salaktalanítást,
© 2013 TVN.HU Kft.