Belépés
A déli harangszó története. - Miért szól a harang?
... Birodalom fővárosát, a ,,városok városát". Az ifjú uralkodó felvette a Hódító melléknevet, és a várost hamarosan birodalma fővárosává tette - szimbolikusan is kifejezve politikai ambícióit: ő a bizánci császárok örököse, aki igényt formál azok hajdani világuralmára.
Európa alig ébredt fel a döbbenetből, amikor Mehmed szultán félelmetes serege 1456-ban Magyaro...
2019-07-22 20:18:16
Szép napot mindenkinek!Egy rémmese a boldog tudatlanság és az emberi tökéletlenség közötti döntésről

...
2019-07-22 11:02:19
Donald Trump szerint az általa bírált négy képviselőnőnek bocsánatot kell kérnie Amerikától
... másnap elhatárolódott ettől, de aztán megváltoztatta a véleményét, és "remek embereknek" nevezte a nagygyűlésen skandálókat.
Trump megjegyzéseiről a szokásos vasárnapi televíziós politikai vitaműsorokban is folytatódott a polémia. Elijah Cummings marylandi demokrata párti képviselő az ABC televízió Ez a hét című műsorában úgy vélekedett, hogy az elnök "kétségtelenül rasszist...
2019-07-21 20:02:32
London a Biztonsági Tanácsnak írt levélben cáfolja a brit hajó lefoglalásának iráni indokait
... szankciók bevezetése is Irán ellen.
Irán londoni nagykövete, Hamid Baeidinezsád vasárnapi Twitter-bejegyzésében arra szólította fel a brit kormányt, hogy "tartsa féken azokat a hazai politikai erőket", amelyek a már meglévő kétoldalú feszültség további, a hajózás kérdésén jóval túlmutató eszkalációjára törekszenek.
A nagykövet szerint ez meglehetősen veszélyes és nem túl...
2019-07-21 19:42:16
A német Zöldek vezetője a szénerőművek gyorsabb leállítását sürgeti
... beszélgetés vasárnap este kerül adásba, de a csatorna honlapján már délután közzétettek belőle részleteket.
A széntüzelésű, főleg barnakőszénnel működő erőművek leállítása kiemelt politikai kampánytéma az ország keleti részében, ahol néhány héten belül tartományi választásokat tartanak. Habeck szerint a szénalapú energiatermelés leállítása mindenképpen elkerülhetetlen.
...
2019-07-21 18:02:22
Hidvéghi: reménykeltőek Ursula von der Leyen kijelentései
... eredmény alapján járnak az egyes pártcsoportoknak. Az Európai Néppárt a Fidesz-KDNP-ből is jelölt, és alapvető normákat rúg fel a magyar ellenzék - vélekedett.
Azt mondta, hogy a politikai nyomásgyakorlás nem ismeretlen az EP-ben. Azonban árulkodó, hogy azok a civil szervezetek, amelyek levelet írtak a néppártnak, hogy cseréljen le jelölteket, besorolhatóak a "Soros-birodalom...
2019-07-21 15:22:41
Brexit - Lemond a brit pénzügyminiszter, ha Johnson lesz a miniszterelnök
...
Philip Hammond a BBC televízió vasárnapi politikai magazinműsorában azzal indokolta ezt a döntést, hogy tudomása szerint Johnson megkövetelné kormányának tagjaitól a megállapodás nélküli, rendezetlen Brexit lehetőségének elfogadását.
Hammond közölte, hogy ő ehhez soha nem adná a nevét, ezért ha Johnson lesz a miniszterelnök, szerdán benyújtja lemondását Theresa May távo...
2019-07-21 14:22:16
Újra tízezrek vonultak az utcára Hongkongban
... köztük Kínának és Tajvannak - adhasson ki gyanúsítottakat, amelyekkel eddig nem volt kiadatási egyezménye. A tervezet ellenzői attól tartanak, hogy Peking visszaélne a lehetőséggel, és a politikai menekültek ellen használná fel, ráadásul visszamenőleg is kérelmezhetné a kiadatást, már lezárt ügyekben is. A bírálók megkérdőjelezik a kínai igazságszolgáltatás tisztességét és átlátha...
2019-07-21 14:01:43
Brit sajtó: London szankciókat jelenthet be Irán ellen a tartályhajó lefoglalása miatt
...
Irán londoni nagykövete mindeközben arra szólította fel a brit kormányt, hogy ne engedjen a feszültség eszkalációjára törekvő politikai erőknek.
Jeremy Hunt brit külügyminiszter hétfőn tájékoztatja a londoni alsóház képviselőit a Stena Impero nevű, svéd tulajdonú, de brit lobogó alatt közlekedő tartályhajó iráni lefoglalásának fejleményeiről.
Hunt a BBC televíziónak...
2019-07-21 13:21:41
Romániai elnökválasztás - Dan Barna USR-elnök indul az USR-PLUS 2020 Szövetség részéről
... az ellenzéki összefogásban részt vevő másik párt, a Szabadság Egység és Szolidaritás Pártjának (PLUS) elnöke lesz az USR-PLUS 2020 Szövetség miniszterelnök-jelöltje.
A két hasonló politikai nézeteket valló - a politikustársadalom megújítását korrupcióellenes jelszavakkal sürgető, magát a régi, "leszerepelt" politikai pártok alternatívájaként feltüntető - új párt összefogása m...
2019-07-21 13:01:52
1 2 3 ............3754 3755 ......5631 5632 .......7507 7508 7509 
Címkék: Donald Trump, Biztonsági Tanácsnak, Barna USR-elnök, Elijah Cummings, Hamid Baeidinezsád, Európai Néppárt, Philip Hammond, Theresa May, Jeremy Hunt, Stena Impero, Szabadság Egység, Szolidaritás Pártjának, déli harangszó, általa bírált, brit hajó, német Zöldek, szénerőművek gyorsabb, brit pénzügyminiszter, utcára Hongkongban, tartályhajó lefoglalása, ifjú uralkodó, várost hamarosan, bizánci császárok, boldog tudatlanság, emberi tökéletlenség, nagygyűlésen skandálókat, szokásos vasárnapi, brit kormányt, hazai politikai, hajózás kérdésén, nagykövet szerint, csatorna honlapján, ország keleti, szénalapú energiatermelés, egyes pártcsoportoknak, magyar ellenzék, politikai nyomásgyakorlás, civil szervezetek, megállapodás nélküli, tervezet ellenzői, politikai menekültek, bírálók megkérdőjelezik, feszültség eszkalációjára, londoni alsóház, ellenzéki összefogásban, pénzügyminiszter, pártcsoportoknak, korrupcióellenes, magazinműsorában, gyanúsítottakat, külügyminiszter, megkérdőjelezik, energiatermelés,
© 2013 TVN.HU Kft.