Belépés
Politológus: Donald Trump fel szeretné értékelni Magyarországot az EP-választás előtt
...
A XXI. Század Intézet regionális igazgatója vasárnap az M1 aktuális csatornán azt mondta: ennek egyik oka, hogy a magyar politika olyan megoldásokat - határkerítés, családtámogatások - kínál, amelyek beváltak, a másik pedig, hogy Donald Trump és Orbán Viktor hasonlóan vélekedik bizonyos kérdésekben.
Mindketten politikai megoldásokat keresnek, nem akarják, hogy NGO-k vag...
2019-05-05 10:20:57
EP-választás - Politológus: Demeter Márta szocialista szavazókra "vadászik"
... téves politikai hozzáállás - közölte.
Szerinte az ellenzéki pártok szavazói vagy el sem mennek szavazni, vagy inkább a kormánypártokat támogatják majd az EP-választáson.
A politológus arról is beszélt, hogy Puzsér Róbert független főpolgármester-jelölt médiaszereplő, ezért nem kockáztat sokat, amikor jelzőkkel illet más politikusokat. Az őt támogató pártokat - a Jobbikot...
2019-05-05 09:10:53
Kommentet kaptam a csernobili katasztrófáról szóló írásra
... is!
http://xfree.hu/kep_show.tvn?kid=828 151&aid=257851
Megtehették, hiszen a Corvinus Közgazdaságtudományi Egyetem ,,átvette" a Főiskolát... Így ma már mindenkinek, aki a ,,Polfőn" szerzett politológusi diplomát, úgy szerepelteti az önéletrajzában, mintha a Közgázon végzett volna!
Természetesen, 1990-et követően is számíthattak arra, hogy &...
2019-05-02 10:25:42
Brexit - Kiszelly: parlamenti választással lehetne feloldani a patthelyzetet
... talált egy 400 éves szabályt, amely szerint egy egyszer már leszavazott törvényjavaslatot ugyanabban a formában nem lehet kétszer szavazásra bocsátani - magyarázta az igazgató.
A politológus szerint ugyan 2016-ban a britek 52 százaléka az EU-ból való kilépésre szavazott, jelenleg nem biztos, hogy ki akarnak lépni, mivel akkor kétoldalú megállapodásokat kellene kötniük a gazda...
2019-04-23 10:51:09
Politológus: az ellenzéki pártoknak csak egyetlen üzenete hallható
...
A politológus elmondta, ez az üzenet szükséges, de nem elégséges feltétele annak, hogy bármelyik ellenzéki párt jól szerepeljen.
Probléma az is, hogy jelenleg "személyiséghiányos" az ellenzék, egyedül Gyurcsány Ferencnek, a Demokratikus Koalíció elnökének üzenetei "mennek át", de ő a saját gondjaival küszködik.
Ugyanakkor hitelességi problémái is vannak az ellenzé...
2019-04-18 08:31:19
Politológus: kudarcot vallott az Európai Unió
...
A politológus szerint ez a 2015-ös migrációs válságon és a Brexiten egyértelműen látható volt, ugyanakkor a 2008-as gazdasági válságot sem tudták megfelelően kezelni.
"A túlzott integrációnak az erőltetése, a föderatív intézkedések egyre nagyobb tere azt hozta magával, hogy a dél-európai országok gazdasága romokban van, leszakadóban van. Elég csak Olaszországra gondolni,...
2019-03-25 08:21:08
Politológus: az Európai Néppárt elveszti erőteljes szerepét
...
A szakértő csütörtökön az M1 aktuális csatornán azt mondta, a néppártnak a májusi európai parlamenti (EP-) választásokon lesz az utolsó esélye arra, hogy ezt elkerülje.
A bevándorláspárti álláspontot képviselők elhibázott politikát folytatnak, ezeknek a pártoknak az adott országokban is meggyengült a támogatottsága - vélekedett, hozzátéve, a kérdés az, hogy az Európai Né...
2019-03-21 08:41:13
Politológus: az Európa Tanács megakadályozhatja a migrációs alap bővítését
...
A kutató elmondta, az Európai Bizottság javaslata szerint 10,4 milliárd euróra emelnék az alap forrásait az előirányzott 3,1 milliárd euróról.
A célok közül ki lehet emelni - fogalmazott a szakértő -, hogy a migránsok át-, illetve betelepítését is honorálnák az említett forrásból.
Az Európai Tanács mellett a májusi EP-választásoknak is lehet szerepe abban, hogy végü...
2019-03-16 09:41:05
Szlovák elnökválasztás - Politológus: először lehet női államfője Szlovákiának
...
A politológus elmondta, a 44 éves jogásznő esetleges megválasztása egyben generációváltást is jelez a szlovák politikában.
Hozzátette ugyanakkor, hogy a választások elsősorban nem Zuzana Caputováról szólnak, hanem a még tavaly lemondott Robert Fico miniszterelnökről, valamint Ján Kuciak újságíró és menyasszonyának meggyilkolásáról.
Rámutatott, annak ellenére, hogy F...
2019-03-16 09:11:10
Ünneprontók
... délután.

Persze, a politika a történelemnél kevésbé finnyás jószág, így ma is sok gyenge jellemet elbír. A ,,bizonytalan szavazópolgár" pedig, akinek oly sokszor akar a politológus az agyába pillantani, érthetően von majd le következtetéseket az ellenzéki vezérekről. Ünneprontó, mindenkivel veszekedő, jellemtelen alakok azok, akik ma a kormány elleni szivárvá...
2019-03-15 21:30:32
1 2 3 ................109 110 .........164 165 .........218 219 220 
Címkék: Donald Trump, Demeter Márta, Európai Unió, Európai Néppárt, Európa Tanács, Század Intézet, Orbán Viktor, Puzsér Róbert, Corvinus Közgazdaságtudományi Egyetem, Gyurcsány Ferencnek, Demokratikus Koalíció, Európai Né, Európai Bizottság, Európai Tanács, Zuzana Caputováról, Robert Fico, csernobili katasztrófáról, ellenzéki pártoknak, migrációs alap, magyar politika, másik pedig, ellenzéki pártok, kormánypártokat támogatják, politológus arról, politológus szerint, politológus elmondta, üzenet szükséges, saját gondjaival, 2015-ös migrációs, 2008-as gazdasági, túlzott integrációnak, föderatív intézkedések, dél-európai országok, szakértő csütörtökön, májusi európai, utolsó esélye, bevándorláspárti álláspontot, adott országokban, kutató elmondta, alap forrásait, célok közül, említett forrásból, májusi EP-választásoknak, szlovák politikában, választások elsősorban, történelemnél kevésbé, agyába pillantani, ellenzéki vezérekről, kormány elleni, meggyilkolásáról, bevándorláspárti, megállapodásokat,
© 2013 TVN.HU Kft.