|
|
|
... tűzről levéve, 3 tojássárgájával gazdagítjuk oly módon, hogy előbb
tojásokat kevés forró levessel keverjük el, és ezt visszatöltjük a
levesbe. Ízlés szerint fűszerezzük. MEGJEGYZÉS: Pontyból, csukából és
kecsegéből, vagy fiatal, esetleg törpeharcsából készülhet.
LUCSKOS KÉPOSZTA FŐTT OLDALASSAL
Hozzávalók:
60 dkg sertésoldalas, 1 dl ... |
2013-12-20 22:41:28 |
|
|
|
|
|
|
... csumát és a penészes paprikákat is beledarálták), olyan mennyiségben, hogy az alaplé szép piros színű legyen. Ezután belerakjuk az előzőleg besózott haldarabokat (nem irdaljuk, mivel a nagy pontyban a szálka is nagy, meg különben is nem sült keszeget készítünk), a belsőséget, és 10 percig főzzük. Kóstolás után sózzuk még, ha kell. A jó halászlé egyszer melegítve az igazi. Az erősp... |
|
2013-03-15 22:57:40 |
|
|
|
|
|
|
KRÚDY GYULA
RÉGI PESTI HISTÓRIÁK
Színes írások
TARTALOM
ASSZONYOM
A HÁROMSZOKNYÁS LÁNYOK
UTAZÁS BÉCSBE
ÉJI ÚT
A BÉCSI SZENNYES
A “NYILAS HÁZ" LÁTOGATÓI
VOZÁRY
BUDAPEST ÚJKORA
EGY ÉJ
ÖREG A-BETŰ
FOGADÓ A RÉGI VI... |
2012-04-09 10:04:53 |
|
|
|
|
|
|
... kel a vacsora ,de még holnapra is van.Holnap ismét ki baktatok,mert holnap hozzák a kedvenc húsboltomba a halat.Pontyot ,és harcsafilét veszek,tisztítva,ne kelljen szálkázni ,a halászlét a pontyból a szeleteket passzírozom,és a harcsafilét rakom bele .Ez így drága ,de kevesebb sütemény ,és mint már írtam az ajándék a finom vacsora ,és a jó meleg otthon.Már elő állítottam a fenyőfá... |
|
2011-12-20 21:16:40 |
|
|
|
|
|
|
... hagymával, sóval, lecsóval alaplevet főzünk ( 2 óra hosszat), majd átpasszírozzuk. Újból fölrakjuk főni, rászórjuk a pirospaprikát, beletesszük a pontyszeleteket. Közben elkészítjük a batyukat. A pontyban lévő halbelsőséget összedinszteljük a vöröshagymával és a fűszerekkel. A lisztből és tojásból tésztát gyúrunk, kinyújtjuk, majd kockákra vágjuk. A közepébe helyezzük a tölteléket... |
|
2011-01-27 12:07:27 |
|
|
|
|
|
|
... hagymával, sóval, lecsóval alaplevet főzünk 2 óra hosszat, majd átpasszírozzuk. Újból fölrakjuk főni, rászórjuk a pirospaprikát, beletesszük a pontyszeleteket. Közben elkészítjük a batyukat. A pontyban lévő halbelsőséget összedinszteljük a vöröshagymával és a fűszerekkel. A lisztből és tojásból tésztát gyúrunk, kinyújtjuk, majd kockákra vágjuk. A közepébe helyezzük a tölteléket, ... |
2011-01-26 21:02:00 |
|
|
|
|
|
|
... hagymával, sóval, lecsóval alaplevet főzünk ( 2 óra hosszat), majd átpasszírozzuk. Újból fölrakjuk főni, rászórjuk a pirospaprikát, beletesszük a pontyszeleteket. Közben elkészítjük a batyukat. A pontyban lévő halbelsőséget összedinszteljük a vöröshagymával és a fűszerekkel. A lisztből és tojásból tésztát gyúrunk, kinyújtjuk, majd kockákra vágjuk. A közepébe helyezzük a tölteléket... |
2011-01-10 14:48:41 |
|
|
|
|
|
|
...
Hozzávalók: 50 dkg halaprólék (fej, uszony, farok, csontok) vagy nagyon apró halak, 1,5 kg filézett halszelet (mindez egy kb. 2 kg-os pontyból kijön), 40 dkg vöröshagyma, 3 zöldpaprika, 1 dl száraz vörösbor, 2 gerezd fokhagyma, 1 evőkanál só, 1 evőkanál piros fűszerpaprika, 1 teáskanál olaj.
Elkészítése: Először elkészítem a hal alaplevét. Nagy fazékba rak... |
2010-12-11 04:38:01 |
|
|
|
|
|
|
... készíthető még: töltött fogas (fogach farcie), töltött harcsa (glanis farcie), töltött... |
2010-12-09 17:56:46 |
|
|
|
|
|
|
...
Hozzávalók: 50 dkg halaprólék (fej, uszony, farok, csontok) vagy nagyon apró halak, 1,5 kg filézett halszelet (mindez egy kb. 2 kg-os pontyból kijön), 40 dkg vöröshagyma, 3 zöldpaprika, 1 dl száraz vörösbor, 2 gerezd fokhagyma, 1 evőkanál só, 1 evőkanál piros fűszerpaprika, 1 teáskanál olaj.
Elkészítése: Először elkészítem a hal alaplevét. Nagy fazékba rak... |
2010-12-08 06:28:54 |
|
|
|
|