Belépés
csombor
... tűzről levéve, 3 tojássárgájával gazdagítjuk oly módon, hogy előbb
tojásokat kevés forró levessel keverjük el, és ezt visszatöltjük a
levesbe. Ízlés szerint fűszerezzük. MEGJEGYZÉS: Pontyból, csukából és
kecsegéből, vagy fiatal, esetleg törpeharcsából készülhet.


LUCSKOS KÉPOSZTA FŐTT OLDALASSAL

Hozzávalók:
60 dkg sertésoldalas, 1 dl ...
2013-12-20 22:41:28
Halászlé
... csumát és a penészes paprikákat is beledarálták), olyan mennyiségben, hogy az alaplé szép piros színű legyen. Ezután belerakjuk az előzőleg besózott haldarabokat (nem irdaljuk, mivel a nagy pontyban a szálka is nagy, meg különben is nem sült keszeget készítünk), a belsőséget, és 10 percig főzzük. Kóstolás után sózzuk még, ha kell. A jó halászlé egyszer melegítve az igazi. Az erősp...
2013-03-15 22:57:40
szeretettel
KRÚDY GYULA
RÉGI PESTI HISTÓRIÁK
Színes írások

TARTALOM

ASSZONYOM
A HÁROMSZOKNYÁS LÁNYOK
UTAZÁS BÉCSBE
ÉJI ÚT
A BÉCSI SZENNYES
A “NYILAS HÁZ" LÁTOGATÓI
VOZÁRY
BUDAPEST ÚJKORA
EGY ÉJ
ÖREG A-BETŰ
FOGADÓ A RÉGI VI...
2012-04-09 10:04:53
megint magunk mögött tudunk
... kel a vacsora ,de még holnapra is van.Holnap ismét ki baktatok,mert holnap hozzák a kedvenc húsboltomba a halat.Pontyot ,és harcsafilét veszek,tisztítva,ne kelljen szálkázni ,a halászlét a pontyból a szeleteket passzírozom,és a harcsafilét rakom bele .Ez így drága ,de kevesebb sütemény ,és mint már írtam az ajándék a finom vacsora ,és a jó meleg otthon.Már elő állítottam a fenyőfá...
2011-12-20 21:16:40
Receptek
... hagymával, sóval, lecsóval alaplevet főzünk ( 2 óra hosszat), majd átpasszírozzuk. Újból fölrakjuk főni, rászórjuk a pirospaprikát, beletesszük a pontyszeleteket. Közben elkészítjük a batyukat. A pontyban lévő halbelsőséget összedinszteljük a vöröshagymával és a fűszerekkel. A lisztből és tojásból tésztát gyúrunk, kinyújtjuk, majd kockákra vágjuk. A közepébe helyezzük a tölteléket...
2011-01-27 12:07:27
Receptek
... hagymával, sóval, lecsóval alaplevet főzünk 2 óra hosszat, majd átpasszírozzuk. Újból fölrakjuk főni, rászórjuk a pirospaprikát, beletesszük a pontyszeleteket. Közben elkészítjük a batyukat. A pontyban lévő halbelsőséget összedinszteljük a vöröshagymával és a fűszerekkel. A lisztből és tojásból tésztát gyúrunk, kinyújtjuk, majd kockákra vágjuk. A közepébe helyezzük a tölteléket, ...
2011-01-26 21:02:00
B betűs receptek
... hagymával, sóval, lecsóval alaplevet főzünk ( 2 óra hosszat), majd átpasszírozzuk. Újból fölrakjuk főni, rászórjuk a pirospaprikát, beletesszük a pontyszeleteket. Közben elkészítjük a batyukat. A pontyban lévő halbelsőséget összedinszteljük a vöröshagymával és a fűszerekkel. A lisztből és tojásból tésztát gyúrunk, kinyújtjuk, majd kockákra vágjuk. A közepébe helyezzük a tölteléket...
2011-01-10 14:48:41
Halászlé 5.
...

Hozzávalók: 50 dkg halaprólék (fej, uszony, farok, csontok) vagy nagyon apró halak, 1,5 kg filézett halszelet (mindez egy kb. 2 kg-os pontyból kijön), 40 dkg vöröshagyma, 3 zöldpaprika, 1 dl száraz vörösbor, 2 gerezd fokhagyma, 1 evőkanál só, 1 evőkanál piros fűszerpaprika, 1 teáskanál olaj.

Elkészítése: Először elkészítem a hal alaplevét. Nagy fazékba rak...
2010-12-11 04:38:01
Töltött csuka (Brochet farcie)
... készíthető még: töltött fogas (fogach farcie), töltött harcsa (glanis farcie), töltött...
2010-12-09 17:56:46
Halászlé 5.
...

Hozzávalók: 50 dkg halaprólék (fej, uszony, farok, csontok) vagy nagyon apró halak, 1,5 kg filézett halszelet (mindez egy kb. 2 kg-os pontyból kijön), 40 dkg vöröshagyma, 3 zöldpaprika, 1 dl száraz vörösbor, 2 gerezd fokhagyma, 1 evőkanál só, 1 evőkanál piros fűszerpaprika, 1 teáskanál olaj.

Elkészítése: Először elkészítem a hal alaplevét. Nagy fazékba rak...
2010-12-08 06:28:54
1 2 
Címkék: LUCSKOS KÉPOSZTA FŐTT OLDALASSAL, KRÚDY GYULA, RÉGI PESTI HISTÓRIÁK, HÁROMSZOKNYÁS LÁNYOK, UTAZÁS BÉCSBE, BÉCSI SZENNYES, NYILAS HÁZ&#8221, BUDAPEST ÚJKORA, ÖREG A-BETŰ, FOGADÓ RÉGI VI, penészes paprikákat, alaplé szép, előzőleg besózott, nagy pontyban, kedvenc húsboltomba, szeleteket passzírozom, harcsafilét rakom, finom vacsora, pontyban lévő, közepébe helyezzük, összedinszteljük, pontyszeleteket, tojássárgájával, törpeharcsából, vöröshagymával, átpasszírozzuk, háromszoknyás, halbelsőséget, pirospaprikát, fűszerpaprika, sertésoldalas, visszatöltjük, haldarabokat, mennyiségben, beledarálták, harcsafilét, elkészítése, passzírozom, fűszerezzük, elkészítjük, zöldpaprika, vöröshagyma, szeretettel, húsboltomba, beletesszük, fűszerekkel, gazdagítjuk, belsőséget, tölteléket, kinyújtjuk, belerakjuk, állítottam, elkészítem, szeleteket, hozzávalók, halaprólék, készíthető, oldalassal, kecsegéből, paprikákat, megjegyzés, alaplevét, helyezzük, tisztítva, szálkázni, halászlét, látogatói, készülhet, melegítve, halszelet, históriák,
© 2013 TVN.HU Kft.