Belépés
Gesztenyés marcipántorta
...
Hozzávalók:
6 tojás, 6 evőkanál kristálycukor, 10 dkg porcukor, 6 evőkanál liszt, késhegynyi sütőpor, negyed kg gesztenyemassza, 3 cl rum, 1 evőkanál kakaópor, 20 dkg vaj vagy margarin, 25 dkg natúr marcipánmassza, 2 evőkanál lekvár, színezéshez eszencia.
Elkészítés:
A tojásokat szétválasztjuk, sárgájákat a kristálycukorral habosra keverjük, hozzáadjuk a lis...
2010-12-19 15:21:23
Főispánné receptje
...(100 éves recept)
Hozzávalók:
Tészta: 30 dkg liszt, 14 dkg margarin, 10 dkg porcukor, 2 tojássárgája, fél citrom leve és reszelt héja, fél tasak vaníliás cukor, kétharmad tasak sütőpor, csipet só. Ízesítés: sárgabarackíz. Díszítés: 2 tojásfehérje, 10 dkg porcukor, fél tasak vaníliás cukor.
Elkészítés:
A lisztet a margarinnal elmorzsoljuk, majd hozzáadjuk a tö...
2010-12-19 15:19:00
Finom kókuszos süti
...
Hozzávalók:
20 dkg liszt, 15 dkg margarin, 20 dkg cukor, 3 tojás, 1 mokkáskanálnyi szódabikarbóna, 10 dkg kókuszreszelék, 15 dkg porcukor, baracklekvár.
Elkészítés:
A lisztet elmorzsoljuk a margarinnal, hozzáadjuk a cukrot, a tojások sárgáját és a szódabikarbónát. Jól kidolgozzuk. A tésztát tepsibe téve megkenjük baracklekvárral, majd a három tojásfehérjét h...
2010-12-19 15:18:29
Farsangi fánk
...
Hozzávalók:
Tészta: 50 dkg rétesliszt, 5 dkg porcukor, 5 g só, 4 db tojássárgája, 2,5 dkg élesztő, kb. 2,5 dl tej, 2 cl barackpálinka, 3 cl rum, 10 dkg olvasztott vaj, vagy olaj.
Ízesítés: 3 dkg vaníliás cukor, 20 dkg barackíz.
Elkészítés:
A tejben kis cukorral, liszttel felfuttatott élesztőt a többi anyagokkal (a pálinkát és a rumot dagasztás közben fo...
2010-12-19 15:17:03
Eszterházi torta 2.
...
Hozzávalók:
20 dkg mogyoró, 25 dkg porcukor, 8 tojásfehérje, 3 evőkanál vaj, 4 evőkanál liszt, 4 evőkanál baracklekvár, 20 db cukrozott cseresznye. Vaníliakrém: 5 tojássárgája, 2 evőkanál liszt, 5 evőkanál porcukor, 1 rúd vanília, 6 dl tej, fehér fondant (készen kapható).
Elkészítés:
A mogyorót sütőben megpirítjuk, a héját ruhával ledörzsöljük és ledaráljuk....
2010-12-19 15:08:59
Diós pite 2.
...
Hozzávalók:
Tészta: 30 dkg liszt, fél csomag sütőpor, 15 dkg margarin, 15 dkg porcukor, 2 tojás sárgája, kb. 1 dl tejföl. Töltelék: 20 dkg porcukor, 10 dkg margarin, 20 dkg darált dió, 15 dkg liszt, fél csomag sütőpor, 2 dl tejföl, 2 tojás fehérje.
Elkészítés:
A tésztához a lisztet és margarint összemorzsoljuk, majd a többi hozzávalóval összegyúrjuk és 2 rés...
2010-12-19 14:59:35
Diós linzervirág
...
Hozzávalók:
A tésztához: 40 dkg liszt, 35 dkg margarin, 15 dkg porcukor, 10 dkg darált dió, 1 tojássárgája, 1 evőkanál citromlé, 1 citrom héja, csipet só.
Töltelék: baracklekvár.
Elkészítés:
A hozzávalókból puha tésztát gyúrunk, és hűtőbe tesszük, legalább egy órára. Utána korongokat szúrunk ki, ezek felét gyűszűvel ismét kiszúrjuk és kristálycukorba má...
2010-12-19 14:58:43
Diós kosárkák
...
Hozzávalók:
40 dkg liszt, 20 dkg vaj, 10 dkg porcukor, 1 csomag vaníliás cukor, 1 csomag sütőpor, 3 tojás sárgája, 3 evőkanál tejföl. A töltelék: 3 tojásfehérje, 20 dkg porcukor, 20 dkg darált dió, baracklekvár.
Elkészítés:
A tésztához a lisztben elmorzsolom a hideg vajat, hozzáadom a többi alapanyagot, és összeállítom. 40 kosárka formát kikenek olajjal, és ...
2010-12-19 14:41:23
Diós csoda
...
Hozzávalók:
10 dkg rétesliszt, 10 dkg finomliszt, 1 csomag sütőpor, 10 dkg margarin, 1 tojás sárgája, 5 dkg cukor, 1 dl tejföl, késhegynyi só. Töltelék: 1 kis üveg meggylekvár, 25 dkg dió, 25 dkg porcukor, 4 tojás fehérje, 1 citrom, 0,5 dl rum.
Elkészítés:
A liszteket mély tálban összekeverjük, hozzáöntjük a sütőport, összegyúrjuk a margarinnal, az 5 dkg cuk...
2010-12-19 14:40:30
Diós béles
...
Hozzávalók:
A tésztához: 30 dkg liszt 1 csomag sütőporral elkeverve, 3 dkg cukor, 1 tojás, 12 dkg zsír. A töltelékhez: baracklekvár, 10 dkg porcukor, 1 csomag vaníliás cukor, 15 dkg darált dió, 1 evőkanál rum, 2 tojás.
Elkészítés:
A tészta alapanyagait jól összedolgozzuk. Nagyobb részét tepsiben egyenletesen elnyomkodjuk, majd megkenjük baracklekvárral, és a...
2010-12-19 14:39:58
1 2 3 .............1304 1305 1306 1310 1311 ......1965 1966 .......2619 2620 2621 
Címkék: tojásokat szétválasztjuk, kristálycukorral habosra, margarinnal elmorzsoljuk, lisztet elmorzsoljuk, tojások sárgáját, tésztát tepsibe, három tojásfehérjét, többi anyagokkal, rumot dagasztás, mogyorót sütőben, héját ruhával, többi hozzávalóval, hozzávalókból puha, lisztben elmorzsolom, hideg vajat, többi alapanyagot, liszteket mély, tészta alapanyagait, kristálycukorral, gesztenyemassza, szódabikarbónát, baracklekvárral, kristálycukorba, összemorzsoljuk, összedolgozzuk, szétválasztjuk, marcipánmassza, szódabikarbóna, kókuszreszelék, mokkáskanálnyi, tojásfehérjét, kristálycukor, sárgabarackíz, marcipántorta, hozzávalókból, összekeverjük, barackpálinka, tojásfehérje, felfuttatott, egyenletesen, összegyúrjuk, baracklekvár, hozzávalóval, tojássárgája, alapanyagait, elmorzsoljuk, összeállítom, elnyomkodjuk, ledörzsöljük, alapanyagot, linzervirág, meggylekvár, margarinnal, vaníliakrém, színezéshez, elmorzsolom, kidolgozzuk, töltelékhez, hozzáöntjük, megpirítjuk, olvasztott, hozzávalók, elkészítés, eszterházi, rétesliszt,
© 2013 TVN.HU Kft.