|
|
|
...
Hozzávalók:
6 tojás, 6 evőkanál kristálycukor, 10 dkg porcukor, 6 evőkanál liszt, késhegynyi sütőpor, negyed kg gesztenyemassza, 3 cl rum, 1 evőkanál kakaópor, 20 dkg vaj vagy margarin, 25 dkg natúr marcipánmassza, 2 evőkanál lekvár, színezéshez eszencia.
Elkészítés:
A tojásokat szétválasztjuk, sárgájákat a kristálycukorral habosra keverjük, hozzáadjuk a lis... |
2010-12-19 15:21:23 |
|
|
|
|
|
|
...(100 éves recept)
Hozzávalók:
Tészta: 30 dkg liszt, 14 dkg margarin, 10 dkg porcukor, 2 tojássárgája, fél citrom leve és reszelt héja, fél tasak vaníliás cukor, kétharmad tasak sütőpor, csipet só. Ízesítés: sárgabarackíz. Díszítés: 2 tojásfehérje, 10 dkg porcukor, fél tasak vaníliás cukor.
Elkészítés:
A lisztet a margarinnal elmorzsoljuk, majd hozzáadjuk a tö... |
|
2010-12-19 15:19:00 |
|
|
|
|
|
|
...
Hozzávalók:
20 dkg liszt, 15 dkg margarin, 20 dkg cukor, 3 tojás, 1 mokkáskanálnyi szódabikarbóna, 10 dkg kókuszreszelék, 15 dkg porcukor, baracklekvár.
Elkészítés:
A lisztet elmorzsoljuk a margarinnal, hozzáadjuk a cukrot, a tojások sárgáját és a szódabikarbónát. Jól kidolgozzuk. A tésztát tepsibe téve megkenjük baracklekvárral, majd a három tojásfehérjét h... |
2010-12-19 15:18:29 |
|
|
|
|
|
|
...
Hozzávalók:
Tészta: 50 dkg rétesliszt, 5 dkg porcukor, 5 g só, 4 db tojássárgája, 2,5 dkg élesztő, kb. 2,5 dl tej, 2 cl barackpálinka, 3 cl rum, 10 dkg olvasztott vaj, vagy olaj.
Ízesítés: 3 dkg vaníliás cukor, 20 dkg barackíz.
Elkészítés:
A tejben kis cukorral, liszttel felfuttatott élesztőt a többi anyagokkal (a pálinkát és a rumot dagasztás közben fo... |
|
2010-12-19 15:17:03 |
|
|
|
|
|
|
...
Hozzávalók:
20 dkg mogyoró, 25 dkg porcukor, 8 tojásfehérje, 3 evőkanál vaj, 4 evőkanál liszt, 4 evőkanál baracklekvár, 20 db cukrozott cseresznye. Vaníliakrém: 5 tojássárgája, 2 evőkanál liszt, 5 evőkanál porcukor, 1 rúd vanília, 6 dl tej, fehér fondant (készen kapható).
Elkészítés:
A mogyorót sütőben megpirítjuk, a héját ruhával ledörzsöljük és ledaráljuk.... |
|
2010-12-19 15:08:59 |
|
|
|
|
|
|
...
Hozzávalók:
Tészta: 30 dkg liszt, fél csomag sütőpor, 15 dkg margarin, 15 dkg porcukor, 2 tojás sárgája, kb. 1 dl tejföl. Töltelék: 20 dkg porcukor, 10 dkg margarin, 20 dkg darált dió, 15 dkg liszt, fél csomag sütőpor, 2 dl tejföl, 2 tojás fehérje.
Elkészítés:
A tésztához a lisztet és margarint összemorzsoljuk, majd a többi hozzávalóval összegyúrjuk és 2 rés... |
2010-12-19 14:59:35 |
|
|
|
|
|
|
...
Hozzávalók:
A tésztához: 40 dkg liszt, 35 dkg margarin, 15 dkg porcukor, 10 dkg darált dió, 1 tojássárgája, 1 evőkanál citromlé, 1 citrom héja, csipet só.
Töltelék: baracklekvár.
Elkészítés:
A hozzávalókból puha tésztát gyúrunk, és hűtőbe tesszük, legalább egy órára. Utána korongokat szúrunk ki, ezek felét gyűszűvel ismét kiszúrjuk és kristálycukorba má... |
2010-12-19 14:58:43 |
|
|
|
|
|
|
...
Hozzávalók:
40 dkg liszt, 20 dkg vaj, 10 dkg porcukor, 1 csomag vaníliás cukor, 1 csomag sütőpor, 3 tojás sárgája, 3 evőkanál tejföl. A töltelék: 3 tojásfehérje, 20 dkg porcukor, 20 dkg darált dió, baracklekvár.
Elkészítés:
A tésztához a lisztben elmorzsolom a hideg vajat, hozzáadom a többi alapanyagot, és összeállítom. 40 kosárka formát kikenek olajjal, és ... |
2010-12-19 14:41:23 |
|
|
|
|
|
|
...
Hozzávalók:
10 dkg rétesliszt, 10 dkg finomliszt, 1 csomag sütőpor, 10 dkg margarin, 1 tojás sárgája, 5 dkg cukor, 1 dl tejföl, késhegynyi só. Töltelék: 1 kis üveg meggylekvár, 25 dkg dió, 25 dkg porcukor, 4 tojás fehérje, 1 citrom, 0,5 dl rum.
Elkészítés:
A liszteket mély tálban összekeverjük, hozzáöntjük a sütőport, összegyúrjuk a margarinnal, az 5 dkg cuk... |
2010-12-19 14:40:30 |
|
|
|
|
|
|
...
Hozzávalók:
A tésztához: 30 dkg liszt 1 csomag sütőporral elkeverve, 3 dkg cukor, 1 tojás, 12 dkg zsír. A töltelékhez: baracklekvár, 10 dkg porcukor, 1 csomag vaníliás cukor, 15 dkg darált dió, 1 evőkanál rum, 2 tojás.
Elkészítés:
A tészta alapanyagait jól összedolgozzuk. Nagyobb részét tepsiben egyenletesen elnyomkodjuk, majd megkenjük baracklekvárral, és a... |
2010-12-19 14:39:58 |
|
|
|
|