|
|
|
HOZZÁVALÓK:
20 dkg csokoládé
15 dkg margarin
5 dkg porcukor
2 evőkanál instant kávé
10 dkg babapiskóta
ELKÉSZÍTÉS
A csokoládét kis darabokra tördeljük, és gőz fölött megolvasztjuk. A tűzről levéve belekeverjük a margarint, a porcukrot, a kávét, és kihűlésig kevergetjük. (Sima masszát kell kapnunk.) A piskótákat ki... |
2006-10-04 10:25:17 |
|
|
|
|
|
|
... leveles tészta
2,5 dkg margarin
12,5 dkg mascarpone sajt
5 evőkanál citromízű puding
4 evőkanál tejszín
17,5 dkg fehér húsú őszibarack
A díszítéshez:
porcukor
mentalevelek
fél citrom (héja)
ELKÉSZÍTÉS
A tésztát nedves törlőkendőn lapjaira szedjük, szétterítjük. Egy kés és egy tál segítségével 16 d... |
|
2006-10-02 07:38:27 |
|
|
|
|
|
|
HOZZÁVALÓK:
8 nektarin
2-2 evőkanál akácméz és citromlé
20 dkg ribizli
A krémhez:
2 dl tejszín
1 evőkanál porcukor
6 csepp keserűmandula-aroma
ELKÉSZÍTÉS
A krémhez a tejszínt a cukor háromnegyedével és az aromával kemény habbá verjük, majd felhasználásig hűtőbe tesszük. A nektarinokat meghámozzuk, ... |
2006-10-02 07:33:14 |
|
|
|
|
|
|
HOZZÁVALÓK:
1 csomag leveles tészta
2 dkg vaj
10 dkg étcsokoládé
6 (mag nélküli) narancs
2 evőkanál barna cukor
2 evőkanál pisztácia
narancsszörp
porcukor
ELKÉSZÍTÉS
A tésztából kistányér segítségével 4 kört vágunk ki. Kivajazott, lisztezett tepsibe tesszük, és 1 órára hűtőbe rakjuk. A lapokat meleg... |
|
2006-10-02 07:31:31 |
|
|
|
|
|
|
NARANCSOS SÜTEMÉNY MASCARPONE KRÉMMEL
HOZZÁVALÓK:
A tésztához:
1 nagy narancs
3 tojás
22 dkg porcukor
fél teáskanál sütőpor
25 dkg őrölt mandula
a formához, liszt és vaj
jégcukor
A krémhez:
25 dkg mascarpone (vagy tejszínkrémsajt)
2,5 dkg porcukor
1 zöld citrom leve és reszelt héja... |
|
2006-10-02 07:29:34 |
|
|
|
|
|
|
...
25 dkg liszt
2,5 dl tej
3 tojás
7,5 dkg cukor
10 dkg vaj
1 narancs
15 dkg narancslekvár
só
a sütéshez: vaj
A díszítéshez:
porcukor, mentalevelek
ELKÉSZÍTÉS
A tésztához a lisztet, a tejet, a tojásokat, a cukrot, csipetnyi sót és az olvasztott vajat simára keverjük, majd letakarjuk,... |
2006-10-02 07:25:43 |
|
|
|
|
|
|
...12 darabhoz
HOZZÁVALÓK:
10 dkg porcukor
2 evőkanál narancslé
17,5 dkg őrölt mandula
1 narancs
A bevonathoz:
15 dkg főzőcsokoládé
1 evőkanál narancslé
2 dkg vaj
A díszítéshez:
narancshéj (cukrozott)
ELKÉSZÍTÉS
A cukrot a narancslében feloldjuk, majd a mandulát ... |
2006-10-02 07:24:55 |
|
|
|
|
|
|
HOZZÁVALÓK:
20 dkg margarin
15 dkg porcukor
5-5 dkg liszt és darált dió
1 narancs reszelt héja
2 narancs
1 teáskanál sütőpor
4 tojás
1 tasak vaníliáscukor
csipet só
A töltelékhez:
1 dl tej
1 evőkanál zselatinpor
2 dl tejszín
1 narancs
fél-fél dl narancslé és narancsszörp
mandulaforgács... |
2006-10-02 07:19:23 |
|
|
|
|
|
|
HOZZÁVALÓK:
30 dkg vajas tészta
8 dkg mandula (őrölt)
1,5 dkg kukoricakeményítő
3 tojás
6 dkg porcukor
csipetnyi só
10 dkg mandulaforgács
3 evőkanál akácméz
ELKÉSZÍTÉS
A tésztából 4 egyforma nagyságú kört vágunk ki, kivajazott, cakkos szélű formákba tesszük, és az aljukat villával megszurkáljuk. Az ... |
2006-10-02 07:08:19 |
|
|
|
|
|
|
HOZZÁVALÓK:
13-13 dkg méz és margarin
25-25 dkg porcukor, rozsliszt és liszt
fél citrom reszelt héja
4 tojás
1 kávéskanál szódabikarbóna
2 evőkanál mézeskalácsfűszer
5-5 dkg mogyoró és dió
ELKÉSZÍTÉS
Felolvasztjuk a margarint a mézzel együtt, és félretesszük. 3 tojást habosra keverünk a cukorral, a cit... |
2006-10-02 07:06:21 |
|
|
|
|