|
|
|
... megmosott burgonyát vajon, lefedve, 15-20 perc alatt megpároljuk. Félidőben megszórjuk az áttört fokhagymával.
2. Az apróra vágott kaprot, koriandert, petrezselymet elkeverjük a porcukorral, a fehérborecettel, a citrom levével és héjával, majd lassan belecsurgatjuk az olívaolajat.
3. A burgonyát nyakon öntjük a zöldfűszeres páclével, összeforgatjuk, megszórjuk parmezán ... |
2010-06-04 17:35:17 |
|
|
|
|
|
|
... "Barátom" szerinte minden recept úgy kezdődik, hogy, végy 2 dl. vörösbort!
Ezt esetleg elhagyhatod!
3 tojás sárgáját kikeversz 15 dkg. porcukorral.
Hozzá keversz 15 dkg. lisztet.
1 dl olajat
1 dl langyos vizet
1/2 sütőport
végül a tojások felvert habját!
Beleöntöd a formába, egy kevés mennyiséget vi... |
2010-06-04 07:57:34 |
|
|
|
|
|
|
... elkészítése:
1. A meggyet lecsöpögtetjük és egy kis rumba áztatjuk. Szórunk rá egy kis fahéjat és porcukrot. A vaníliás pudingot a meggy lecsöpögtetett levében megfőzzük. A tejszínt a porcukorral és a habfixálóval jó keményre felverjük. (Lehet Hulalát is használni, ahhoz fixáló és porcukor sem kell.)
2. A tortalap alsó részére a puding és a tejszínhab egy rés... |
2010-06-03 18:00:46 |
|
|
|
|
|
|
... majd beleforgattam a diót és a citromhéjat is. Másnap a golyókat vékonyra nyújtottam, közepébe tölteléket tettem, batyu szerűen összefogtam. 180 fokos sütőben 12-15 percig sütöttem. porcukorral megszórtam.
... |
2010-06-03 17:22:38 |
|
|
|
|
|
|
... túros keverek.
Tetejét a maradék piskótamasszá... |
2010-06-03 14:49:26 |
|
|
|
|
|
|
... cukor
Elkészítés:
A tészta hozzávalóiból piskótaszerűen összeállítjuk és megsütjük.
A krémhez a tejet a liszttel és a tojással összekeverjük és felfőzzü... |
2010-06-03 12:04:24 |
|
|
|
|
|
|
Tészta:
6 tojássárgáját 15 dkg porcukorral habosra keverünk. Hozzáadunk 7 evőkanál réteslisztet, fél csomag sütőport, 1 kávéskanál ecetet, 2kanál fehérbort /vagy vizet,3 dkg kakaóport. Hozzáadjuk még a tojások felvert habját. Kisütjük, mint a piskótát.
Krém:
6 tojássárgájából, 3 evőkanál lisztből, 3dl tejből sűrű krémet főzünk. 1 ráma margar... |
2010-06-02 21:57:48 |
|
|
|
|
|
|
... túrót áttörjük. Fél dl tejfölben elkeverünk 1 tojást és 1 csipet sót. Felteszünk forrni 4 l vizet.
A lisztet elmorzsoljuk 5 dkg margarinnal, összegyúrjuk a túróval, 2 dkg porcukorral, és a tojásos tejföllel. Cipót formálunk belőle, lisztezett deszkán 1/2 cm vastagra nyújtjuk, 3 cm széles csíkokra, majd 1/2 cm széles metéltre vágjuk, lisztezett tenyérrel, egyenként, könn... |
2010-06-02 19:15:16 |
|
|
|
|
|
|
... összedolgozzuk.
Egy 37×32 cm-es tepsit sütőpapírral kibélelünk, rásimítjuk a tésztát, és előmelegített sütőbe roljuk.200 fokon (gáztűzhelynél 3-as fokozaton)
10-12 percig sütjük.Megnedvesített, porcukorral megszórt konyharuhára borítjuk, majd a sütőpapírt lehúzzuk, és a piskótát nedves konyharuhával betakarva kihűtjük.
Közben a zselatint hideg vízbe áztatjuk.
A... |
2010-06-02 13:13:59 |
|
|
|
|
|
|
... tojássárgája
20 dkg porcukor
1 dl tej + 2 dl tej az áztatáshoz
1 ek liszt
tortadara
1/2 dl rum
meggyszemek
Elkészítés:
A vajat 10 dkg porcukorral habosra keverjük. A tojássárgákat kikeverjük a másik 10 dkg cukorral, 1 ek liszttel és 1 dl tejjel gőz felett besűrítjük.
Ha szobahőmérsékletűre hűlt összekeverjük a vajas keverékk... |
2010-06-02 13:12:22 |
|
|
|
|