|
|
|
... sütőpo, reszelt citromhéj, csipet fahéj, 8 evőkanál liszt.
Csokimáz:1 db Katica tortabevonó, pici étolaj
Elkészítés: A tojások sárgáját habosra keverjük a fele porcukorral, a vaniliáscukorral. A tojások fehérjét a cukor másik felével habbá verjük, majd hozzáadjuk a tojások sárgájához, majd hozzáadjuk a diót, csokidarabokat stb...A formákat margarinnal kikenjü... |
2010-05-31 22:32:34 |
|
|
|
|
|
|
... sütőpapírt, és hagyjuk kihűlni. Vízszintesen elvágjuk. Tortástálra tesszük az alapot, a két lap közé a krémet kenjük.
4. A töltelékhez a tejszínt felverjük habbá. A krémport a porcukorral egy tálban elvegyítjük, tej helyett pezsgővel és citromlével elkeverjük, a joghurtot is hozzáadjuk, majd a felvert tejszínt beleforgatjuk.
5. A krémet az alsó tortalapon elsimítju... |
|
2010-05-31 19:15:11 |
|
|
|
|
|
|
... kikapcsoljuk, egy konyharuhával kitámasztjuk az ajtaját és további 30 percig be... |
2010-05-31 18:34:12 |
|
|
|
|
|
|
... váltakozva a tojássárgájához keverjük.
3. Egy tortaformát kikenünk és kilisztezünk. Beleöntünk a masszát. Kb. 30 perc alatt megsütjük. Hagyjuk kihűlni.
4. A tejszínhabot a porcukorral a habfixálóval keményre verjük. A túrót villával fellazítjuk és a habhoz keverjük. Végül a ribizlit is hozzákeverjük.
5. A kihűlt tortalapot kettévágjuk. A krém felét rákenjü... |
|
2010-05-31 17:54:13 |
|
|
|
|
|
|
... cherry,
1 ek. citromlé,
ízlés szerint gyümölcs.
A mascarponét elkeverem a joghurttal és a porcukorral. A tortaformát körbeteszem babapiskótával és az alját is kirakom. A cherryt felforralom a citromlével és a vaníliás cukorral. Meglocsolom a babapiskótát, majd ráteszem a gyümölcsöt é... |
|
2010-05-31 12:57:09 |
|
|
|
|
|
|
... tejföllel.
A tepsit megkenjük vajjal, rátesszük a rétest, ezt is megkenjük vajjal, és a sütő középső rácsán kb. 20-30 percig sütjük. Közben meg-megkenjük vajjal. Tála... |
2010-05-31 09:33:47 |
|
|
|
|
|
|
... másik tálban kemény habbá ver... |
2010-05-31 00:37:02 |
|
|
|
|
|
|
... joghurt
1 dl tejszín
120 g kristálycukor
1 evőkanál porcukor
1 tojás és 1 tojássárgája
1 csipet s... |
2010-05-30 18:13:52 |
|
|
|
|
|
|
... porcukor
Elkészítés:
Másfél csomag zselatint feloldjuk egy pici vízben.Ahogy a csomagoláson írja.
Tejfölt,vaniliacukrot,a feloldott zselatint,lekvárt,az apróra vágott barackot a porcukorral összekeverjük.Egy szögletes tepsit fóliával kibélelünk,az aljára sorba rakjuk a kekszet,bekenjük a masszával,újra keksz,és addig folytatjuk, amig tart a hozzávaló.... |
2010-05-30 13:29:41 |
|
|
|
|
|
|
... tejet összeöntjük, a vanília rudat felhasítva beletesszük és felforraljuk, majd a tűzről levéve 8 dkg cukrot elkeverünk benne és hagyjuk kihűlni.
2. A tojássárgákat 10 dkg porcukorral legalább 10-15 percig keverjük gépi habverővel, arra ügyeljünk, hogy a tojások nagyon frissek legyenek.
3. A kihűlt tejszín-tej keverékből a vaníliát kivesszük és leszűrjük és kézi h... |
2010-05-29 19:28:10 |
|
|
|
|