|
|
|
...
Töltelék elkészítése:
1. A pudingot a szokásos módon megfőzzük. Nem kavargatva hagyjuk kihűlni, majd lehúzzuk róla a bőrt.
2. A margarint átszitált porcukorral kikavarjuk, belekeverjük a csokipudingot, a szitált kakaóport és az olvasztott csokit. Esetleg rumaromát is adunk hozzá.
3. Kétfelé vágjuk a piskótát, és ezzel a töltelékkel megtölt... |
2010-05-27 16:51:44 |
|
|
|
|
|
|
... kivajazott, lisztezett kapcsos tortaformába öntjük, és előmelegített sütőben kb. 40-50 perc alatt megsütjük.
Krém elkészítése:
1. A teavajat habosra keverjük a porcukorral.
2. Közben gőz felett a lisztet, tejet, egész tojást sűrű krémmé főzzük. Ha kész, lehúzva a tűzről 1 tábla étcsokit beleteszünk, és jól elkeverjük.
3. Ha teljesen kihűlt ... |
|
2010-05-27 16:49:04 |
|
|
|
|
|
|
... porcukor
* 4 db Tojás
* 20 dkg porcukor
* 10 dkg ét csokoládé
* 2 kiskanál étolaj
Elkészítés módja: A tojások sárgáját jól kikeverjük a porcukorral, majd apránként hozzáadjuk a meleg vizet és az olajat, a rétesliszttel előzőleg elkevert sütőport, végül a kemény habbá vert tojásfehérjét. Kétfelé osztjuk, az egyik felébe két... |
2010-05-27 00:12:17 |
|
|
|
|
|
|
... előkészített formába simítjuk, és előmelegített sütőben, 200 fokon 12 percig sütjük. Rácsra téve hűlni hagyjuk.
2. Az epret felszeleteljük. A krémsajtot habosra keverjük 8 dkg porcukorral. A tortalapot félbevágjuk. Simára keverjük az eperlekvárt, és az alsó tortalapra kenjük. Befedjük a második lappal. Rásimítjuk a krémsajtot, ráfektetjük az eperszeleteket, és kb. 1 órá... |
|
2010-05-27 00:04:58 |
|
|
|
|
|
|
... csomómentesen a pudingport, cukrot, és felforraljuk. Közben kevergessük, nehogy leégjen. Amikor kellően sűrű, kicsit hagyjuk kihűlni, és félretesszük. A margarint habosra keverjük a porcukorral, majd az egészet hozzáadjuk a kihűlt pudinghoz. A levágott tésztaszéleket meglocsoljuk rummal, kicsit összetörjük, és hozzákeverjük a hideg krémhez. A két tésztalapot megkenjük a krémmel, m... |
|
2010-05-26 20:15:58 |
|
|
|
|
|
|
... vaj
12,5 dkg kakaópor (minél sötétebb, magasabb kakaótartalmú!)
csipet só
20 dkg porcukor
2 dl tejszín
Elkészítés:
Vajat habosra keverjük a porcukorral, fahéjjal, sóval, majd egymás után beletesszük a tojások sárgáját,
végül az olvasztott, kicsit kihűtött, de még folyós csokit.
A tojásfehérjét cukorral kemény habbá verjük, óvato... |
2010-05-26 13:06:32 |
|
|
|
|
|
|
... 2 evőkanál kakaó
1 teáskanál szódabikarbóna
12 dkg porcukor
Elkészítése: A tésztához a tojásfehérjét a porcukorral kemény habbá verjük. Beletesszük a tojássárgákat, a kakaót, a szódabikarbónát és a lisztet. Jól összekeverjük és kikent, lisztezett tepsiben megsütjük. (Minél nagyobb tepsit használjunk, hog... |
2010-05-25 19:16:37 |
|
|
|
|
|
|
... szelet
Tészta : 4 ek lisztet 1 cs. sütőporral és 2 ek. kakaóporral összekeverünk. 6 tojássárgáját 6 ek. porcukorral kikeverünk és hozzáadunk 1 dl olajat. 6 tojásfehérjét felverjük. A tojássárgás cukorhoz először a felvert... |
2010-05-25 18:08:03 |
|
|
|
|
|
|
... annyival, hogy linzertészta keménységű legyen. Egy közepes tepsibe egy kevés darált kekszet szórok, hogy ne ragadjon le, és belenyomkodom a keksztésztát.
A túrót összekeverem a porcukorral, a vaníliás cukorral, majd a habbá vert tejszínnel és a kekszre simítom.
Az Aranka krémport a tejjel egy elektromos habverővel jó sokáig keverem. Minél tovább keverem, anná... |
2010-05-25 17:57:05 |
|
|
|
|
|
|
... az erdei gyümölcsöt és a tojásfehérjék habját. Töltsük kivajazott, zse... |
2010-05-25 16:22:20 |
|
|
|
|