Belépés
Mézes-béles
... kávéskanál szódabikarbóna, 1 evőkanál méz
A krémhez 0 5 l tej, 12 dkg liszt, 20 dkg vaj vagy margarin, 25 dkg porcukor, 20g vaniliás cukor, 1 tojás

A margarint a mézzel, a porcukorral és a tojásokkal gőz felett kikeverjük. Még melegen hozzáadjuk a lisztet és a szódabikarbónát, összegyúrjuk, és három cipóra osztjuk. Téglalap alakúra kinyújtjuk, megvajazott, liszte...
2006-11-24 07:31:04
Kókuszos-mézes kocka
... csokoládémázhoz 22 dkg vaj, 20 dkg porcukor, 4 dkg kakaópor, 4 evőkanál rum, 10-12 evőkanál tej,
A forgatáshoz 15-20 dkg kókuszreszelék

A tésztához a vajat felolvasztjuk, majd a porcukorral, a vaníliás cukorral, a mézet, a tojással meg a citromhéjjal jól összekeverjük. A lisztet a sütőporral eldolgozzuk, majd a tejjel felváltva apránként a cukros masszához adjuk....
2006-11-23 13:14:16
Csokoládé függeszték
...(Gyors, karácsonyi sütemény)
25 dkg reszelt csokoládét 1/2 kg porcukorral, 1 csomag Váncza vanillincukorral é 3 tojás fehérjével simára eldolgozunk. Ha nem tart jól össze, lehet még tojásfehérjét hozzáadni. A csokoládétömeg inkább kemény, mint lágy legyen. Késfok vastagra nyújtjuk, s különböző formákkal kiszakítjuk, vagy ceruza-vastag rudakat sodorva, különböző alakokra hajlít...
2006-11-22 17:52:00
Karácsonyi kalács
... kinyújtjuk, cipóformára összehajtjuk, ...
2006-11-17 22:08:51
Egyszerű gyümölcskenyér
... deka tejben kelesztett élesztővel, egy tojás sárgájával meg kevés langyos tejjel a szokásos módon kelt tésztát dagasztunk, elkeverjük az apróra vágott gyümölcsükkel, és ízlés szerint porcukorral édesítjük. A korábban elkészített két tésztacipót külön-külön téglalap alakúra kinyújtjuk, mindegyik szélére, hosszában egy csíkban ráfektetjük a gyümölcsös keveréket, és a tésztát ráhajtv...
2006-11-17 22:07:14
Mézes
... golyókat formálni, vagy kinyújtva kivághatók belőle a kívánt karácsonyi figurák, utána megsütni.
Vigyázat: a kétszeresére dagad és gyorsan sül!
A tojásfehérjét gőz fölött a porcukorral kikeverni, ezzel mehet a mézest megkenni. Kenés közben melegen tartani, mert hamar megszárad. Mármint a tojásfehérje.
Száradni hagyjuk (szabad levegőn, nem sütőben!).
Ha fel akar...
2006-11-17 22:04:05
Mézes puszi karácsonyfára
... tesszük, és el nem mozdulunk mellőle, mert 4-5 perc alatt megsül. Könnyen megég és akkor keserű lesz. A tepsibe hagyjuk kihűlni.
Habosra keverjük -nem verjük- a tojásfehérjét a porcukorral, zsírpapírból kis tölcsért csavarunk, beleteszünk 1 kávéskanállal és megírjuk, díszítjük vele a puszedlik tetejét.
Hagyjuk a mázat teljesen megszáradni, kiválasztjuk a legszebbre sik...
2006-11-16 07:48:33
Finom mézeskalács
... magokkal, színes cukorkákkal fokozhatjuk a látványt. A díszítés alapeleme a már kisütött formára tojáshabbal rajzolt, írt szöveg, rajz, melynek elkészítéséhez egy tojásfehérjét 15 dkg porcukorral és 1-2 csepp citrommal kell felvernünk. A fehér masszát töltsük nylon zacskóba és a zacskó lecsípett végével fessük meg egyedi karácsonyfadíszeinket, adventi koszorúnkat.

Rajz...
2006-11-14 21:41:37
Szőlős-túrós süti
... rácsra téve hűlni hagyjuk.
3. Néhány szőlőszemet félreteszünk, a többit félbevágjuk. A zselatint hideg vízbe áztatjuk. A túrót a citromlével és az ásványvízzel összekeverjük, majd porcukorral édesítjük. A tejszínt felverjük. A zselatint alacsony hőfokon feloldjuk, 3 evőkanál túrómasszával elvegyítjük, és a maradék túrómasszába keverjük. Apránként beleforgatjuk a tejszínhabot,...
2006-11-10 18:23:25
Fahéjas sült alma
... tetőcserepeket). Fahéjas cukorral meghintjük. A tetejére vajdarabkákat teszünk. Előmelegített sütőben kb. 15 percig süt...
2006-11-03 22:18:28
1 2 3 .................853 .........1279 1280 .........1696 1697 1698 1705 1706 
Címkék: forgatáshoz 15-20, vajat felolvasztjuk, vaníliás cukorral, sütőporral eldolgozzuk, tejjel felváltva, cukros masszához, csokoládétömeg inkább, tojás sárgájával, szokásos módon, apróra vágott, korábban elkészített, csíkban ráfektetjük, gyümölcsös keveréket, tésztát ráhajtv, kívánt karácsonyi, kétszeresére dagad, porcukorral kikeverni, mézest megkenni, tepsibe hagyjuk, puszedlik tetejét, mázat teljesen, díszítés alapeleme, fehér masszát, zacskó lecsípett, többit félbevágjuk, zselatint hideg, ásványvízzel összekeverjük, tejszínt felverjük, zselatint alacsony, maradék túrómasszába, tetejére vajdarabkákat, vanillincukorral, csokoládémázhoz, szódabikarbónát, kókuszreszelék, gyümölcskenyér, szódabikarbóna, csokoládétömeg, elkészítéséhez, tetőcserepeket, kávéskanállal, beleforgatjuk, tojásfehérjét, vajdarabkákat, karácsonyfára, gyümölcsükkel, összekeverjük, előmelegített, felolvasztjuk, túrómasszával, zsírpapírból, ásványvízzel, tojásfehérje, félreteszünk, tejszínhabot, összehajtjuk, kétszeresére, összegyúrjuk,
© 2013 TVN.HU Kft.