|
|
|
... mascarponés krémmel megkenjük, az őszibarackkockákkal megszórjuk, majd r... |
2006-10-02 07:38:27 |
|
|
|
|
|
|
... serpenyőt, még néhány percig főzzük, míg a cukor karamellizálódik. Kevés narancsszörpöt öntünk bele, és az egészet a lapok tetejér... |
|
2006-10-02 07:31:31 |
|
|
|
|
|
|
... masszát, és megsütjük. ... |
2006-10-02 07:25:43 |
|
|
|
|
|
|
... tejszín
1 narancs
fél-fél dl narancslé és narancsszörp
mandulaforgács
csokoládéreszelék
ELKÉSZÍTÉS
A tojássárgákat habosra keverjük a porcukorral, hozzáadjuk a vaníliáscukrot, a reszelt narancshéjat és kevés sót. Folyamatosan, felváltva keverjük hozzá a sütőporos lisztet, a narancslevet, és a darált diót. A tojásfehérjéből kemé... |
|
2006-10-02 07:19:23 |
|
|
|
|
|
|
... majd óvatosan ezt is a krémbe forgatjuk. A krémet kelyhekbe töltjük, mandulaforgáccsal megszórjuk, és tejszínhabot nyomunk a t... |
|
2006-10-02 07:15:28 |
|
|
|
|
|
|
... kiborítjuk, lehúzzuk róla a sütőpapírt, és három lapra vágjuk. A lapokat vékonyan megkenjük lekvárral, egymásra rakjuk, és körben rákenjük a maradék lekvárt. A marcipánt összegyúrjuk a por... |
2006-10-02 06:57:28 |
|
|
|
|
|
|
... úgy, hogy ne törjön össze a hab. A krémet kivajazott, kerek, kipattintható tortaformába simítjuk, és meleg sütőben kb. 45 percig sütjük. A formában hagyjuk kihűlni, majd tálra tesszük, porcukorral megszórjuk, és frissen kínáljuk.
- Kaphatóak olyan sablonok, amelyeket a torta fölé tartva, azon átszórjuk a porcukrot, és így szép, díszes teteje lesz a süteménynek. Üg... |
2006-10-02 06:54:15 |
|
|
|
|
|
|
... kockacukor.
Elkészítése:
Az aszalt szilvákat pálinkával elkevert (vagy aromás) vízbe áztatjuk. A túrót villával összetörjük, elkeverjük 0,5 deci tejszínnel, 3-4 kanál porcukorral, vaníliás cukorral, és összeturmixoljuk. A maradék tejszint kemény habbá felverjük és a túrós masszába forgatjuk. A beáztatott szilvákat leszűrjük, a visszamaradt léhez keverjük a zs... |
2006-09-29 17:32:40 |
|
|
|
|
|
|
... beledolgozzuk. Szobahőmérsékleten legalább 1 óráig állni hagyjuk. Amikor kezd repedezni, a tojásfehérjét kemény habbá verjük, és belekeverjük. Adagokra osztjuk, gofrisütőben megsütjük. Porcukorral megszórva vagy cukorsziruppal meglocsolva tálaljuk.
- Zárt fémdobozban néhány napig eláll.
- Adhatunk mellé aszalt gyümölcsöket, tejszínt, almakompótot vagy vaníli... |
2006-09-25 06:58:12 |
|
|
|
|
|
|
... simítjuk, és meleg sütőben aranyszínűre sütjük. Tányérra borítjuk, és 1 óráig hűtjük. Kivessz... |
2006-09-25 06:55:23 |
|
|
|
|