Belépés
Epercharlotte
... tejszín
60 dkg krémsajt
4 csepp vaníliaaroma
7,5 dkg mandula (őrölt)



ELKÉSZÍTÉS

A zselatinlapokat 10 percig hideg vízben áztatjuk.1 dl vizet a porcukorral felforralunk. A tűzről levéve belekeverjük a kinyomkodott zselatint, oldódásig kevergetjük, majd langyosra hűtjük. A babapiskótákra öntjük a narancsszörpöt. Egy kerek tortaforma a...
2006-09-12 07:22:49
Egy tészta - négy torta
... kihűtjük.


Csipkedíszes változat

Csipkedíszítésű papírt használunk (papírboltokban kapható). Ezt óvatosan a tészta tetejére helyezzük, és előzőleg átszitált porcukorral megszórjuk. Amikor kész, a papírt óvatosan levesszük, hogy a szép forma megmaradjon.


Magyalleveles díszítés

Magyalleveleket (krisztustövis) gyűjtünk, megmoss...
2006-09-12 07:17:26
Édes ricottakrokett
... mazsolát és a fenyőmagot is belekeverjük. 1 órára hűtőbe tesszük, majd 12 golyót formálunk a masszából. Felvert tojásba és zsemlemorzsába forgatjuk, és a forró olajban aranyszínűre sütjük. Porcukorral megszórva kínáljuk.


Jó tudni

Az olajat nem égetjük le, és még egyszer felhasználhatjuk, ha a kroketteket nem fritőzben, hanem serpenyőben, a széleken, "k...
2006-09-12 07:15:42
Dinnyés kosárkák
... összekeverjük, folpackkal lefedjük, és 1 órára hűtőbe tesszük. A joghurtot a citromhéj felével, a maradék rózsavízzel és mézzel habosra keverjük, majd óvatosan belekeverj...
2006-09-11 07:24:43
Csokival és mandulával töltött
... krémet. Ujjainkkal addig formázzuk a fügéket, amíg eredeti, aszalás előtti alakjukat visszanyerik. A tetejüket visszatesszük, mindegyiket kakaóba forgatjuk, és...
2006-09-11 07:12:46
Csokitorta eperrel
... bekenjük vele a tésztaszeleteket,...
2006-09-11 07:11:32
Csokitorta
... tésztát kinyújtjuk, 23 cm átmérőjű, kivajazott kerek gyümölcstorta-forma aljára simítjuk, és meleg sütőben megsütjük. Amikor kész, a formából kiborítjuk, és grillrácson hagyjuk kihűlni. P...
2006-09-11 07:09:19
Csokis-mandulás torta
... konyakot is beledolgozzuk. A tésztát kivajazott gyümölcstorta-formába simítjuk, a tetejére öntjük a krémet, és forró sütőben készre sütjük. Amikor kész, rácsra borítjuk, és kihűtjük. Porcukorral megszórva, mandulaforgáccsal meghintve tálaljuk.


Variáció

Könnyebb lesz a torta, ha a krémhez a tojásfehérjét külön kemény habbá verjük. Ezt a többi részhez k...
2006-09-11 07:02:19
Csokis-kávés sütemény
... hűtőbe rakjuk, hogy a máz megszilárduljon. Zsírpapírból akkora darabot vágunk ki, ...
2006-09-11 07:01:03
Csokis pisztáciatorta
... sózott!)
1 dl tej
8 dkg kristálycukor
1 darab tojássárgája
1 dkg liszt
15 dkg vaj
10 dkg étcsokoládé



ELKÉSZÍTÉS

A margarint a porcukorral keverjük habosra, majd dolgozzuk hozzá a tojássárgáját. A tojásfehérjét verjük kemény habbá a kristálycukorral. Lazítsuk fel vele a margarinos alapot, végül szitáljuk hozzá a liszte...
2006-09-11 06:58:09
1 2 3 .................853 .........1279 1280 .........1701 1702 1703 1705 1706 
Címkék: porcukorral felforralunk, tűzről levéve, kinyomkodott zselatint, babapiskótákra öntjük, kerek tortaforma, tészta tetejére, papírt óvatosan, szép forma, forró olajban, citromhéj felével, maradék rózsavízzel, tetejüket visszatesszük, formából kiborítjuk, tésztát kivajazott, tetejére öntjük, tojásfehérjét külön, többi részhez, porcukorral keverjük, tojásfehérjét verjük, margarinos alapot, kristálycukorral, tésztaszeleteket, felhasználhatjuk, zselatinlapokat, csipkedíszítésű, magyalleveleket, megszilárduljon, pisztáciatorta, narancsszörpöt, zsemlemorzsába, ricottakrokett, babapiskótákra, papírboltokban, magyalleveles, tojásfehérjét, visszatesszük, gyümölcstorta, beledolgozzuk, tojássárgáját, összekeverjük, epercharlotte, krisztustövis, kristálycukor, csipkedíszes, tojássárgája, felforralunk, kinyomkodott, belekeverjük, aranyszínűre, vaníliaaroma, zsírpapírból, visszanyerik, porcukorral, serpenyőben, étcsokoládé, kroketteket, kevergetjük, grillrácson, rózsavízzel, mindegyiket, megmaradjon, csokitorta, belekeverj,
© 2013 TVN.HU Kft.