|
|
|
... finomliszt, 1 tojásfehérje, 10 dkg baracklekvár.
Elkészítés:
A diót durvára vágjuk, a citromot lereszeljük, levét kinyomjuk, a tepsit meglisztezzük. A margarint habosra keverjük a porcukorral, a citrom levével és héjával, majd egyenként hozzáadjuk 4 tojássárgáját, beledolgozzuk a lisztet és 1 csipet sót, hogy jól formázható tészta legyen. Diónyi golyókat formálunk belőle... |
2010-12-18 06:27:44 |
|
|
|
|
|
|
... cukorral meg a sütőporral habosra keverjük, beletesszük az apróra vágot... |
|
2010-12-18 06:27:01 |
|
|
|
|
|
|
... elkev... |
2010-12-18 06:26:33 |
|
|
|
|
|
|
... felforrósítjuk. A maradék hozz... |
|
2010-12-18 06:25:16 |
|
|
|
|
|
|
... Összeállítás: Az elkészült és kihűlt lapokból egyet megkensz a krémmel, rárakod a következő lapot, azt megkened lekvárral, újabb lap, krém, még egy lap, s annak a tetejét megszórod porcukorral. Ezt az egészet pihentetni kell egy napig, amíg a tésztája megpuhul.
Egy 33 cm széles és kb. 45-50 cm-es tepsiben (kb. 1 cm magas a széle, ennek a hátlapján sül a tészta) a fenti adag m... |
|
2010-12-18 06:23:35 |
|
|
|
|
|
|
... tojássárgájával elkeverjük, és az egészet jól összegyúrjuk. 16 egyforma kis gombócra osztjuk. Jól lezárt nejlonzacskóban másnapig hűtőszekrénybe tesszük. Másnap egy konyharuhát jól megszórunk porcukorral, és egyszerre csak egy gombócot kivéve a hűtőből, kinyújtjuk kb. 30 cm átmérőjű kör alakúra. 8 részre osztjuk, cikkekre. Nem kell megmozdítani, csak a külső oldalára rárakjuk a ki... |
2010-12-18 06:22:12 |
|
|
|
|
|
|
... összegyúrjuk, hogy jól nyújtható tésztát kapjunk. A tésztából három cipót formálunk, és egy órán át pihentetjük.
Az almát megmossuk, meghámozzuk, és lereszeljük. Hozzáadjuk a porcukorral elkevert darált diót, és alaposan összekeverjük. Az egyik cipót tepsi nagyságúra nyújtjuk, és kikent, kilisztezett tepsibe tesszük. Megkenjük a lekvár felével, ráhalmozzuk a töltelék fe... |
2010-12-18 06:21:19 |
|
|
|
|
|
|
... tojások sárgáját, a mazsolát, a citromhéjat, a baracklekvárt meg az almaszeleteke... |
2010-12-18 06:19:47 |
|
|
|
|
|
|
... lisztet is óvatosan. Ügyeljünk, hogy a fehérje hab ne törjön, egynemüsítjük. Miután kész, ráöntjük a masszán... |
2010-12-18 06:18:46 |
|
|
|
|
|
|
... órát, majd csillagoka... |
2010-12-18 06:15:21 |
|
|
|
|