Belépés
Boszorkánypogácsa
... finomliszt, 1 tojásfehérje, 10 dkg baracklekvár.
Elkészítés:
A diót durvára vágjuk, a citromot lereszeljük, levét kinyomjuk, a tepsit meglisztezzük. A margarint habosra keverjük a porcukorral, a citrom levével és héjával, majd egyenként hozzáadjuk 4 tojássárgáját, beledolgozzuk a lisztet és 1 csipet sót, hogy jól formázható tészta legyen. Diónyi golyókat formálunk belőle...
2010-12-18 06:27:44
Bögretészta
... cukorral meg a sütőporral habosra keverjük, beletesszük az apróra vágot...
2010-12-18 06:27:01
Boglyas Kata
... elkev...
2010-12-18 06:26:33
Barackos-csokoládés szelet
... felforrósítjuk. A maradék hozz...
2010-12-18 06:25:16
Balaton szelet
... Összeállítás: Az elkészült és kihűlt lapokból egyet megkensz a krémmel, rárakod a következő lapot, azt megkened lekvárral, újabb lap, krém, még egy lap, s annak a tetejét megszórod porcukorral. Ezt az egészet pihentetni kell egy napig, amíg a tésztája megpuhul.
Egy 33 cm széles és kb. 45-50 cm-es tepsiben (kb. 1 cm magas a széle, ennek a hátlapján sül a tészta) a fenti adag m...
2010-12-18 06:23:35
Apró kiflik
... tojássárgájával elkeverjük, és az egészet jól összegyúrjuk. 16 egyforma kis gombócra osztjuk. Jól lezárt nejlonzacskóban másnapig hűtőszekrénybe tesszük. Másnap egy konyharuhát jól megszórunk porcukorral, és egyszerre csak egy gombócot kivéve a hűtőből, kinyújtjuk kb. 30 cm átmérőjű kör alakúra. 8 részre osztjuk, cikkekre. Nem kell megmozdítani, csak a külső oldalára rárakjuk a ki...
2010-12-18 06:22:12
Almás zserbó
... összegyúrjuk, hogy jól nyújtható tésztát kapjunk. A tésztából három cipót formálunk, és egy órán át pihentetjük.

Az almát megmossuk, meghámozzuk, és lereszeljük. Hozzáadjuk a porcukorral elkevert darált diót, és alaposan összekeverjük. Az egyik cipót tepsi nagyságúra nyújtjuk, és kikent, kilisztezett tepsibe tesszük. Megkenjük a lekvár felével, ráhalmozzuk a töltelék fe...
2010-12-18 06:21:19
Almás rakott metélt
... tojások sárgáját, a mazsolát, a citromhéjat, a baracklekvárt meg az almaszeleteke...
2010-12-18 06:19:47
Almatorta 2.
... lisztet is óvatosan. Ügyeljünk, hogy a fehérje hab ne törjön, egynemüsítjük. Miután kész, ráöntjük a masszán...
2010-12-18 06:18:46
Kócos csillagok
... órát, majd csillagoka...
2010-12-18 06:15:21
1 2 3 .................850 851 852 853 854 .........1279 1280 .........1705 1706 1707 
Címkék: Boglyas Kata, diót durvára, citromot lereszeljük, tepsit meglisztezzük, margarint habosra, citrom levével, sütőporral habosra, apróra vágot, maradék hozz, következő lapot, tetejét megszórod, egészet pihentetni, tésztája megpuhul, fenti adag, gombócot kivéve, külső oldalára, tésztából három, almát megmossuk, porcukorral elkevert, egyik cipót, lekvár felével, nejlonzacskóban, tojássárgájával, felforrósítjuk, hűtőszekrénybe, tojássárgáját, meglisztezzük, beledolgozzuk, almaszeleteke, összekeverjük, egynemüsítjük, baracklekvárt, megmozdítani, kilisztezett, összegyúrjuk, összeállítás, tojásfehérje, baracklekvár, porcukorral, bögretészta, pihentetjük, lereszeljük, konyharuhát, citromhéjat, ráhalmozzuk, meghámozzuk, beletesszük, hozzáadjuk, formázható, sütőporral, csokoládés, pihentetni, nagyságúra, elkeverjük, csillagoka, finomliszt, elkészítés, kinyújtjuk, megszórunk, csillagok, megkenjük, ügyeljünk, megszórod, következő, almatorta, elkészült, tésztából, nyújtható, lekvárral, formálunk, egyszerre,
© 2013 TVN.HU Kft.