Belépés
A maci bosszúsága Átkom e hidegre! Hát nézze meg a medve...!
A maci bosszúsága

Átkom e hidegre!
Hát nézze meg a medve...!
Előbújtam reménykedve
S jól át lettem ejtve!
Porcukros a lábam,
S cidrizik a májam,
Bíztam én a napsugárban,
Mert már február van.
Azt hittem, hogy jó lesz...
Egy kis testmozgás jót tesz,
De ez van, hogyha bután döntesz!
Óh, mily szomorú ez...!
Bár, ko...
2021-02-02 09:00:49
Mézes krémes
... margarin
kb. 25 dkg porcukor (ha valakinek nem elég édes, még tehet hozzá ízlés szerint)
A margarint a porcukorral kikeverjük, majd miután a puding kihűlt, apránként hozzáadjuk a vajas porcukros masszához és robotgéppel kikeverjük. Itt még lehet porcukrozni, ha valaki még úgy érzi, nem lett elég édes. Én nem szoktam túl édesre csinálni, csak enyhén.
Csokimáz:
V...
2020-12-27 16:30:11
Mentovics Éva: Farsangi vigalom
... már!

Kéményseprőnk maszatos,
lekváros a szája.
Biztos nem a kéményből
csöppenhetett rája.

Tömi be a fánkokat
egymás után sorra.
Vihognak a bohócok:
- Porcukros az orra!

Cirmos hátú cicuska
sajt-rudat kínálgat.
Egy kisegér cincogva
veszi el a tálat.

Morogja a komondor,
de most mégse ...
2019-01-06 16:27:54
Sajtos muffin
... puha vaj
10 dkg reszelt sajt
ízlés szerint só
Tetejére:

felvert tojás
szezámmag


Elkészítése:

Az élesztőt keverjük el a langyos, porcukros tejben, a tetejére szórjunk egy evőkanál lisztet és 10 perc alatt futtassuk fel.

A lisztet szitáljuk egy tálba, keverjük el benne a sót, üssük bele a tojást, öntsük hozzá az o...
2018-07-24 14:48:42
sajtos muffin
... tej
Töltelék
10 dkg puha vaj
10 dkg reszelt sajt
ízlés szerint só
Tetejére
felvert tojás
szezámmag

ELKÉSZÍTÉSE

Az élesztőt keverjük el a langyos, porcukros tejben, a tetejére szórjunk egy evőkanál lisztet és 10 perc alatt futtassuk fel. A lisztet szitáljuk egy tálba, keverjük el benne a sót, üssük bele a tojást, öntsük hozzá...
2018-05-10 20:18:05
5 húsvéti hagyomány, amit eddig nem ismertél!
... magyar konyhában pedig almával vagy körtével is kedvelt volt. A déli, mediterrán országokban hagymával, paradicsompürével, ketchuppal, fűszerolajokkal, illetve déli gyümölcsökkel, aszalt, porcukros datolyával, az északi országokban pedig hagymás burgonyasalátával is fogyasztják. A lengyeleknél jellemző, hogy a sonkához hideg babsalátát esznek, az olaszok pedig a pármai sonkát sárg...
2018-03-31 00:43:45
3 kihagyhatatlan húsvéti recept a sárga túrótól a fonott...
... só
1 db tojássárgája (+ 1 tojás, a kenéshez)
3 dkg olvasztott vaj
1 dkg Bourbon vaníliás cukor

Elkészítés

Az élesztőt langyos, porcukros tejben felfuttatjuk. A lisztet, a sót, a tojássárgát, az olvasztott vajat, a vaníliás cukrot, és a felfutott élesztős keveréket összeöntjük és megdagasztjuk a tésztát, majd kiolajozott edén...
2018-03-31 00:13:14
Varga Zoltán: CSONT NÉLKÜL BENYALOD, hogy kis országunk korr
... képviselőként, odajár persze Orbán is, a ki tudja mit tartalmazó tömött bőröndjeit titokzatos arccal hazahuzigálva.
És érdekes módon persze Habony is ott bambul bambán a kamerába üzemszerűen, porcukros, vagy milyen orral, nem Szocsiban.

Igen, oda vágysz basszus! Európában! Az orbáni falka szerint elveszett, elveszejtett, mocskos és migrács dúlta Európában. Oda, és ...
2018-03-25 11:04:41
Sütőben sült palacsinta
... kényelmes megoldás, mert a palacsintákat nem kell egyenként sütögetni, sem megfordítani, ráadásul nem lesz olajszagú a kon...
2018-03-07 23:36:19
Meggyes macskaszem
... üres sáv . Ide kerül a töltelék .

Töltelékhez 20 dkg darált dió 15-20 dkg porcukor ( édesszájtól függ ! ) 4 tojásfehérje. A tojásfehérjét kemény habbá verjük beleforgatjuk a porcukros diót .

Tehát van 3 csík tésztánk a meggyel feltekerve , középső sávokba elosztjuk a diós tölteléket . A meggyes részüket pici tojássárgával kevert tejföllel vékonyan megkenjük ...
2018-01-03 12:42:24
1 2 3 ...15 16 ..23 24 ..30 31 32 
Címkék: Mentovics Éva, Varga Zoltán, CSONT NÉLKÜL BENYALOD, maci bosszúsága, sárga túrótól, porcukorral kikeverjük, puding kihűlt, vajas porcukros, kisegér cincogva, élesztőt keverjük, tetejére szórjunk, evőkanál lisztet, lisztet szitáljuk, északi országokban, lengyeleknél jellemző, sonkához hideg, olaszok pedig, pármai sonkát, élesztőt langyos, olvasztott vajat, vaníliás cukrot, felfutott élesztős, kamerába üzemszerűen, orbáni falka, tojásfehérjét kemény, porcukros diót, meggyel feltekerve, diós tölteléket, meggyes részüket, fűszerolajokkal, kihagyhatatlan, tojásfehérjét, kéményseprőnk, képviselőként, palacsintákat, hazahuzigálva, megdagasztjuk, beleforgatjuk, tojássárgával, csöppenhetett, gyümölcsökkel, tojássárgája, felfuttatjuk, elveszejtett, tojásfehérje, lengyeleknél, megfordítani, elkészítése, robotgéppel, üzemszerűen, porcukorral, porcukrozni, országokban, tojássárgát, töltelékhez, kiolajozott, összeöntjük, édesszájtól, napsugárban, reménykedve, fogyasztják, olvasztott, bosszúsága, hozzáadjuk, mediterrán, ketchuppal,
© 2013 TVN.HU Kft.