|
|
|
... evőkanál porcukorral, 2 evőkanál rummal meg annyi tejjel, hogy éppen összeragadjon, de azért jó száraz legyen. Krém: 3 dl tejjel simára keverünk 1 vaníliaízű pudingot és 1-2 evőkanál porcukrot és szokásos módon megfőzzük. (Főzős pudingot tegyünk bele, mert azzal finomabb.) Ha langyosra hűlt burgonyanyomó segítségével belenyomunk 25 dkg túrót. Alaposan kikeverjük, végül hozzáadunk ... |
2010-12-18 04:13:35 |
|
|
|
|
|
|
... citrom reszelt héja, 10 dkg mazsola, 4 tojás, 1 dl tej.
Elkészítés:
Az olvasztott vaj felét a tepsibe öntjük és kenőtollal az aljára és az oldalára kenjük. A darált kekszet, a porcukrot és a sütőpapírt alaposan összekeverjük, a felét egyenletesen a kivajazott tepsibe szórjuk. Erre kerül a túró, amit vagy elmorzsolunk vagy krumplinyomón áttörünk. Vaníliás cukorral megszór... |
|
2010-12-18 04:12:45 |
|
|
|
|
|
|
...
35 dk cukor, 2 deci víz, 1/2 narancs, 1/2 citrom héja, 3 citrom, 2 narancs leve, 1/2 liter bor vagy pezsgő. Ezt mind egy edényben 1 óráig állni hagyni. Most a fagylalt gépbe tesszük, s ha félig megfagyott 2 tojás habját 10 dk porcukrot adunk hozzá s pezsgős pohárban tálaljuk felül meggyhússal vagy kajszival diszítve. Izlés szerint rumot adhatunk hozzá.
... |
2010-12-18 04:08:06 |
|
|
|
|
|
|
...
1 itze tejszínhabhoz 25 deka porcukrot veszünk, 8 evőkanál ananász nedvet és apró darabkákra szelt ananászt jól összekeverünk, vizes formába öntjük és legkevesebb 4 órán át sós jégbe fagyasztjuk.
Ugyanígy csináljuk a többi gyümölcs parfét is.
... |
|
2010-12-18 03:56:54 |
|
|
|
|
|
|
... ek. rum(vagy aroma)
5 dkg dió
Elkészítés:
A piskótatekercset óvatosan szétterítjük, és megkenjük a felforrósított lekvárral. A mazsolát beáztatjuk langyos vízbe. A porcukrot habosra kavarjuk a tojássárgákkal,majd gőz fölött folyamatosan kevergetve besűrítjük. Utána ahgyjuk, had hüljön. Közben a csokit összetördeljük és vízgőz fölött felolvasztjuk. A megmosott ... |
|
2010-12-17 22:23:34 |
|
|
|
|
|
|
... lisztet keverőtálba tesszük, hozzáadjuk a hűtőszekrényből kivett vajat vagy margarint, és gyorsan, hogy a zsiradék meg ne olvadjon, összedolgozzuk. Hozzáadjuk a tejben elkevert élesztőt, a porcukrot, a tojások sárgáját, a reszelt citromhéjat, csipetnyi sót, és egynemű tésztává dolgozzuk. Két egyforma nagyságú cipót formázunk belőle, liszttel meghintjük, és 20-30 percig hűtőben pih... |
2010-12-17 21:43:01 |
|
|
|
|
|
|
... készítsünk linzertésztát, mellyel vékonyan béleljük ki a kosárkákat. Aljukra rumos meggyet vagy egy kiska... |
2010-12-17 20:22:31 |
|
|
|
|
|
|
... kevés olajat felfo... |
2010-12-17 16:58:26 |
|
|
|
|
|
|
... összekeverjük és átszitáljuk. A kókuszzsírt mikróban folyósra olvasztjuk. Helyettesíthető 20 dkg Ramával. A zsiradékot robotgéppel fél perc alatt habosra keverjük. Apránként hozzáadjuk a porcukrot és vaníliás cukrot és addig keverjük amíg sima egyenletes masszát nem kapunk. Egyenként hozzáadjuk a tojásokat, mindegyikkel keverjük 1/2 percig. A robotgép középső fokozatán 2-3 perc al... |
2010-12-17 12:42:50 |
|
|
|
|
|
|
... tej
* 10 dkg mazsola
* 1 csomag vaníliás cukor
* reszelt ciromhéj ízlés szerint
Elkészítés:
A tésztához 2 dl langyos tejben feloldjuk a porcukrot, majd az élesztőt felfuttatjuk benne. A lisztet tálba szitáljuk, a margarint felolvasztjuk. A liszthez először az élesztős tejet és a 2 tojássárgáját keverjük hozzá, majd a margarint és a ... |
2010-12-17 10:28:56 |
|
|
|
|