Belépés
Karácsonyi angyalka
...
8 tojásfehérjéből 1 tk. citromlével, 20 dkg kristálycukorral kemény habot verve, fakanállal belekeverünk 20 dkg porcukrot. Nyomózsákba töltve, sütőlapra köröket, angyalkákat formázunk 2 rétegben. Az angyalkákhoz először harangformát, majd kerek fejet készítünk. Ezt megismételjük, majd egy cseppforma szárnyat, és egy behajlított kart készítünk. A maradék habot ételfestékkel s...
2006-11-22 17:54:28
Aprósütemény gyerekeknek
... tejföl, késhegynyi szalalkáli, 8 dkg vaj, 1 tojásfehérje, 8 dkg dió, reszelt citromhéj, vegyes gyümölcs dzsem

A mézet keverőedénybe helyezzük, hozzáadjuk a tojássárgákat, a porcukrot, a lágy vajat, a szalalkálit és a tejfölt. Megszórjuk a reszelt citromhéjjal, majd fakanállal habosra keverjük. hozzátesszük a lisztet, majd gyúródeszkára borítjuk, és puha tésztát gyúrunk...
2006-11-21 07:31:09
Somlói galuska
... még kevergetjük, majd fokozatosan a tejszínhabhoz vegyítjük, végül hozzáadjuk a rumot. Öntetünk ne legyen túl éd...
2006-11-16 17:36:35
Finom mézeskalács
Elkészítése:
25 dkg mézet és 5 dkg vajat langyosíts meg. Egy másik edénybe tegyél 3 egész tojást, 10 dkg porcukrot, 1 evőkanál fahéjat, 1 kávéskanál szegfűszeget, 2 dkg szalalkálit. Turmix-géppel jól dolgozd össze, majd öntsd bele a langyos mézbe. Újból dolgozd össze, majd gyúrj bele kézzel 60 dkg sima lisztet! Takard le és pihentesd szobahőmérsékleten egy napig.

...
2006-11-14 21:41:37
Sütőben sült fonott kalács
... tejszín

Elkészítése:

A fonott kalácsot vékony szeletekre vágjuk. A tűzálló tálat vajjal vastagon kikenjük, az alját és oldalát kalácsszeletekkel kirakjuk. Az almát meghámozzuk, megreszeljük, hozzáadjuk a porcukrot, a megtisztított mazsolát. A hámozott mandula felét apróra vágjuk, felét ledaráljuk, reszelt citromhéjjal és őrölt fahéjjal az almához keverjük, és...
2006-11-03 22:16:53
süti!!!!!:)
... készíthetünk. Fehéret, 10-10 dkg darált dió, cukor és vaj segítségével az előbbi receptben leírtak szerint. Ezzel kenjük meg a piskótalapot és visszagöngyöljük. A barnakrémhez 3 tojást, 15 dkg porcukrot és 2 ek. kakaóport gőzfürdőben habverővel kavargatva sűrűre főzünk. 20 dkg va- jat vaníliás cukorral és reszelt narancshéjjal kikeverünk, majd a kihűlt csokimaszszát hozzáadva krém...
2006-10-22 17:56:43
Túrós, meggyes kocka
... lángon, majd 10 pe...
2006-10-20 18:51:58
Mikróban sült sütik3
... mokkáskanál szódabikarbóna

Elkészítés:
A csokoládét megolvasztjuk a margarinnal. A tejet és a tojásokat alaposan összekeverjük és hozzáadjuk a csokis margarinhoz, beleteszünk a porcukrot, vaníliás cukrot, rumot, lisztet, amiben elkevertük a szódabikarbonát.
Maréknyi apróra vágott diót és vegyesízt, szintén apróra vágva beleforgatunk.
600W-on 9-10 percig...
2006-10-07 22:50:25
Szicíliai cassata
... piskótát. Rátesszük a levágott lapot, likőrrel ezt is meglocsoljuk, zsírpapírral lefedjük, és 4 órára hűtőbe rakjuk. A papírt levesszük, és a tortát kipattintjuk a formából. A mázhoz a porcukrot, a citromlevet és 1 dl vizet addig melegítünk, míg a cukor elolvad. Simára keverjük, és ezzel a torta tetejét bevonjuk. 10 percre hűtőbe tesszük, hogy a krém megszilárduljon. A maradék cuk...
2006-10-05 15:03:55
Szedres-almás piskóta
... teáskanál őrölt fahéj
2 evőkanál porcukor
2 tojás
1 narancs reszelt héja
1 evőkanál sütőpor
1 alma
25 dkg szeder



ELKÉSZÍTÉS

A porcukrot a fahéjjal egy kis tálkában összekeverjük. A lisztet, a margarint és a cukrot elmorzsoljuk, majd hozzáadjuk a sütőport. A tojásokat villával kissé felverjük, belekeverjük a reszelt al...
2006-10-05 14:59:42
1 2 3 ................388 389 ........583 584 ........775 776 777 778 
Címkék: angyalkákhoz először, cseppforma szárnyat, behajlított kart, maradék habot, mézet keverőedénybe, lágy vajat, reszelt citromhéjjal, tejszínhabhoz vegyítjük, másik edénybe, langyos mézbe, fonott kalácsot, tűzálló tálat, almát meghámozzuk, megtisztított mazsolát, hámozott mandula, almához keverjük, előbbi receptben, kihűlt csokimaszszát, csokoládét megolvasztjuk, tojásokat alaposan, csokis margarinhoz, levágott lapot, papírt levesszük, tortát kipattintjuk, cukor elolvad, torta tetejét, krém megszilárduljon, cukrot elmorzsoljuk, tojásokat villával, kristálycukorral, visszagöngyöljük, megszilárduljon, szódabikarbonát, tojásfehérjéből, szódabikarbóna, keverőedénybe, beleforgatunk, tojássárgákat, narancshéjjal, megolvasztjuk, megismételjük, megtisztított, ételfestékkel, összekeverjük, tejszínhabhoz, csokimaszszát, gyúródeszkára, hozzátesszük, elmorzsoljuk, aprósütemény, belekeverünk, zsírpapírral, harangformát, készíthetünk, megreszeljük, angyalkákhoz, kipattintjuk, meglocsoljuk, tojásfehérje, citromhéjjal,
© 2013 TVN.HU Kft.