Belépés
Meghalt Milos Jakes, a csehszlovák kommunista párt utolsó főtitkára
... rendkívüli kongresszusán felelőssé tették a novemberi prágai diáktüntetés erőszakos feloszlatásáért, és kizárták a pártból. A rendszerváltás után az 1968-as eseményekkel összefüggésben bírósági per is indult ellene hazaárulás vádjával, de bizonyítékok híján azt megszüntették.
Milos Jakes élete végéig meggyőződéses híve maradt az előző kommunista társadalmi rendszernek, és vis...
2020-07-14 23:03:28
Esterházy-emlékünnepséget tartottak Csehországban
... csehszlovák hatóságok átadták a szovjet titkosszolgálatnak. A Szovjetunióban koholt vádak alapján tíz év kényszermunkára ítélték, és egy szibériai táborba küldték.
A szlovák Nemzeti Bíróság 1947-ben távollétében halálra ítélte, a vád szerint a fasizmussal való együttműködésért. A szovjet hatóságok 1949-ben kiadták Csehszlovákiának. Ott elnöki kegyelemmel halálos ítéletét éle...
2020-06-13 17:42:47
Elrendelték a szegedi fegyveres rabló letartóztatását
... közfeladatot ellátó személy sérelmére fegyveresen elkövetett rablás bűntettének kísérlete, fegyveresen elkövetett rablás, valamint lőfegyverrel visszaélés bűntette miatt indult eljárás. A bíróság a szökés, elrejtőzés, valamint a bűnismétlés veszélye miatt látta indokoltnak a kényszerintézkedést.
A megalapozott gyanú szerint a férfi előbb csütörtökön a déli órákban lépett be s...
2020-05-26 13:32:43
Letartóztatták a Balástyán ismerőse halálát okozó román férfit
...
Juhászné Prágai Erika közölte, a Szegedi Járásbíróság nyomozási bírája a szökés, elrejtőzés, az eljárás meghiúsítása, valamint a bűnismétlés veszélye miatt látta indokoltnak a kényszerintézkedés elrendelését, részben azért, mert a gyanúsított tettét felfüggesztett szabadságvesztés hatálya alatt követte el.
A 47 éves férfi ellen halált okozó testi sértés bűntettének megal...
2020-05-18 14:22:12
Koronavírus - Hamácek: a kormány kérni fogja a szükségállapot meghosszabbítását
... illetve a gazdasági-kereskedelmi élet további korlátozására már nincs szükség
A CTK szerint a vitát a szükségállapot meghosszabbításáról nagymértékben befolyásolta a prágai városi bíróság azon döntése, amely néhány órával a kabinet ülése előtt hatályon kívül helyezte a cseh egészségügyi minisztériumnak a koronavírus-járvánnyal kapcsolatos négy döntését. E minisztériumi rende...
2020-04-23 22:43:16
Koronavírus - Hatályon kívül helyezte a prágai bíróság az egészségügyi tárca döntéseit
... az intézkedések törvényellenesek, mert meghozatalukra egy minisztériumnak nincs jogosultsága, ilyen döntéseket csak a kormány hozhat a válsághelyzetre vonatkozó törvény alapján.
"A bíróság úgy véli, hogy a szükségállapot idején az alapjogok és szabadságjogok ilyen nagymértékű korlátozását csak a kormány rendelheti el a válságtörvény alapján" - indokolta a prágai bíróság dönté...
2020-04-23 16:12:47
Fővárosi Törvényszék: meghosszabbították a szerbiai magyar bérgyilkos letartóztatását
... szállodában fogták el a cseh hatóságok nemzetközi elfogatóparancs alapján, majd július 19-én átadták a magyar rendőröknek.
A Fővárosi Törvényszék azt közölte, hogy a Budai Központi Kerületi Bíróság három hónappal, vagyis 2020. július 20-ig meghosszabbította a gyanúsított letartóztatását.
A megalapozott gyanú szerint a férfi 2018 szeptemberében egy budapesti bevásárlóközp...
2020-04-16 15:53:06
Nem engedélyezték a vokányi gyilkos feltételes szabadságra bocsátását
... kitervelten, aljas indokból elkövetett emberölés és lőfegyverrel, lőszerrel visszaélés bűntette miatt 18 év fegyházbüntetéssel sújtott R. A. feltételes szabadságra bocsátását - tájékoztatta a bíróság szóvivője kedden az MTI-t.
Juhászné Prágai Erika közölte, a bíróság az elítéltet fogva tartó büntetés-végrehajtási intézet által előterjesztett vélemény, a komplex igazságügyi ps...
2020-04-07 15:42:31
Koronavírus - Bordélyházban kaphatnak szállást a prágai hajléktalanok
... a város hatósági intézkedést fog kérni - írta az iDnes hírportál.
A lap szerint az Eroc társaságnak nincs bérleti szerződése a várossal, de az épület kiürítésére nem hajlandó, és bíróság elé vitte az ügyet.
"A hajléktalanok nem tudják betartani a vesztegzárat, hiszen se lakhelyük, se munkahelyük nincsen. A város ezért olyan szálláshelyeket keres, ahol ezek az emberek i...
2020-03-27 12:31:35
Tíz év börtönt kapott a terrorizmus támogatásáért a volt prágai imám
...
A bírósági döntés még nem jogerős.
A volt imám a per folyamán beismerte, hogy pénzt gyűjtött és küldött egy muzulmán szervezeten keresztül Szíriába, és segítséget nyújtott testvérének Omarnak, illetve Omar feleségének Fátima Hudkovának, hogy Szíriába utazhassanak és csatlakozhassanak a muzulmán szélsőségesekhez.
Omar Shehadehet és feleségét távollétükben a prágai fő...
2020-02-28 15:02:06
1 2 3 .....20 21 ...30 31 ..39 40 41 
Címkék: Meghalt Milos Jakes, Fővárosi Törvényszék, Milos Jakes, Nemzeti Bíróság, Juhászné Prágai Erika, Szegedi Járásbíróság, Budai Központi Kerületi Bíróság, Fátima Hudkovának, Omar Shehadehet, csehszlovák kommunista, szegedi fegyveres, kormány kérni, szükségállapot meghosszabbítását, prágai bíróság, egészségügyi tárca, szerbiai magyar, vokányi gyilkos, prágai hajléktalanok, terrorizmus támogatásáért, volt prágai, novemberi prágai, rendszerváltás után, 1968-as eseményekkel, előző kommunista, szibériai táborba, szlovák Nemzeti, fasizmussal való, szovjet hatóságok, bűnismétlés veszélye, megalapozott gyanú, férfi előbb, déli órákban, eljárás meghiúsítása, gyanúsított tettét, prágai városi, kabinet ülése, cseh egészségügyi, intézkedések törvényellenesek, minisztériumnak nincs, kormány hozhat, válsághelyzetre vonatkozó, szükségállapot idején, kormány rendelheti, válságtörvény alapján, cseh hatóságok, magyar rendőröknek, gyanúsított letartóztatását, férfi 2018, budapesti bevásárlóközp, bíróság szóvivője,
© 2013 TVN.HU Kft.