Belépés
Már nemcsak Szerbia, hanem Albánia és Montenegró felé is indulnak koszovói "menekültek"
...
A Politika című szerb napilap arról számolt be hétfőn, hogy nem csökken a Koszovót elhagyók száma, ám a legtöbben most már elkerülik a merdarei átkelőt.
A Prizren Press című koszovói lapnak az albán határőrség is megerősítette, hogy egyre többen kelnek át abba az irányba is, és amikor megkérdezik tőlük, mi a beutazásuk célja, akkor azt mondják: szórakozni, kikapcsolódni ...
2015-02-09 10:41:59
Dzsihadistákat toborzó imámot vettek őrizetbe Koszovóban
... iszlamista szélsőségest vett őrizetbe hétfőn, a Bota Sot forrásai azt is tudni vélik, hogy egyikük terrortámadást tervezett végrehajtani az egyik legnagyobb koszovói kulturális eseményen, a prizreni filmfesztiválon.
A hétfőn őrizetbe vetteket csütörtökön előzetes letartóztatásba helyezték.
A Koszovóban élő albánok többsége muzulmán. A vallási szélsőségek jelentősen feler...
2014-08-14 17:15:20
Először lesznek magyarok a prizreni Bunar Festen, Koszovóban
... összekötő útvonal mentén fekvő nagyvárosban. A magyar csapat békeküldetésnek is tartja részvételét az eseményen, mert Koszovót még mindig indokolatlan félelem veszi körül - tette hozzá.
Prizrenben a szombat a zenéé lesz, Big Bud, polgári nevén Robert O'Reilly ismert brit lemezlovas, hat CD zeneszerzője járul hozzá a jó hangulat kialakításához, és a "buli" éjfélig tart.
...
2012-06-07 17:34:42
A radikális erők az összes albán területek egyesítését tűzték ki célul egy tiranai találkozón
... nevezte meg az "Ilirida Köztársaság" új elnökének, közölve, hogy elérkezett az albán össznépi akarat megvalósításának második szakasza.
Egy közös albán állam megalakításának gondolata a Prizreni Ligára vezethető vissza. A Prizreni Liga az 1878-1881 közötti évek albán nemzeti ellenállását összefogó, az önálló Albánia megteremtéséért harcoló hazafias szervezet volt az Oszmán Bi...
2012-03-26 13:52:57
Az iszlám építészet legszebb mecsetjei - 4.
... KatarSoofie mecset Ladysmith - Dél-AfrikaSinan pasa mecset, Prizren - Koszovó

...
2012-03-08 18:00:02
Eszkalálódhatnak az összetűzések Észak-Koszovóban a KFOR parancsnoka szerint
... úttorlasz-bontási munkálatokat biztosítottak. A magyar és portugál békefenntartókra a tiltakozó helyi szerbek b...
2011-11-25 12:29:25
Koszovói barikádbontás - HM: megtámadták a magyar kontingenst Koszovóban
... kontingenst az akadálybontást megakadályozni szándékozó helyi szerb lakosság tagjai botokkal támadták meg, kövekkel dobálták őket; az incidens során két magyar katona könnyebben megsérült, őket a prizreni német katonai kórházba szállították, majd kivizsgálásuk után szolgálatra képesen visszatértek szolgálati helyükre - olvasható a HM közleményében.
Mint hozzátették: a magyar ...
2011-11-24 15:56:04
Szerbiát több száz millió eurós veszteség éri a Koszovó által bevezetett embargó miatt
... átkelőknél a teherkocsik hosszú sora várakozott, mert megtagadták tőlük a beléptetést.
A koszovói piac elvesztése miatti szerb aggodalmakat mi sem bizonyítja érzékletesebben, mint az eg...
2011-08-05 14:55:42
1912 Albánia független lesz
... Birodalom. Uralmuk alatt a lakosság nagy része iszlamizálódott, és a feudális viszonyok konzerválásával Európa sereghajtója lett. A 19. század végén feltámadt albán nemzeti mozgalmakat (például Prizreni Liga) a Porta sorra leverte, de az első Balkán-háború után, 1912. november 28-án Albánia függetlenné vált.

A nagyhatalmak által albán uralkodóvá kinevezett I. Vilmos fél...
2009-11-28 15:31:46
KILENC éve lett vége, végre.
... lőttek ki cirkáló rakétákat az Adriai-tengeren tartózkodó amerikai hadihajókról. A B-52-es nehézbombázók két hullámban szálltak fel az angliai Fairfor támaszpontról. A célpontok: Pristina, Prizren, Niš, Belgrád (Batajnica, Jajinci), Podgorica és Čačak voltak.
* Slobodan Milošević jugoszláv elnök üzenetet küldött Moszkvának, és abban megerősítette tárgyalási készségét. Igor I...
2008-06-11 20:28:46
1 2 
Címkék: Bunar Festen, Prizren Press, Bota Sot, Robert, Ilirida Köztársaság, Prizreni Ligára, Prizreni Liga, Oszmán Bi, Slobodan Milošević, Igor, prizreni Bunar, radikális erők, összes albán, tiranai találkozón, iszlám építészet, összetűzések Észak-Koszovóban, magyar kontingenst, legtöbben most, merdarei átkelőt, albán határőrség, beutazásuk célja, egyik legnagyobb, prizreni filmfesztiválon, hétfőn őrizetbe, vallási szélsőségek, magyar csapat, zenéé lesz, albán össznépi, közös albán, 1878-1881 közötti, önálló Albánia, tiltakozó helyi, akadálybontást megakadályozni, incidens során, prizreni német, teherkocsik hosszú, koszovói piac, lakosság nagy, feudális viszonyok, első Balkán-háború, nagyhatalmak által, angliai Fairfor, békefenntartókra, megvalósításának, eszkalálódhatnak, filmfesztiválon, letartóztatásba, konzerválásával, megteremtéséért, érzékletesebben, békeküldetésnek, iszlamizálódott, megalakításának, akadálybontást, kialakításához, megakadályozni, dzsihadistákat, terrortámadást, megerősítette, kivizsgálásuk,
© 2013 TVN.HU Kft.