Belépés
Isztambulban nyitott újabb kiállítást a Közlekedési Múzeum
... gazdasági kapcsolatok témáját az Európai Unió támogatásának köszönhetően nemzetközi tudományos konferencia keretében értékelték múzeumi szakemberek és kutatók. A kiállítás a kétnapos programsorozat második napján nyílt meg.
A tárlat és a nemzetközi tudományos konferencia az Isztambuli Magyar Intézet Diversity in Unitiy: Intercultural Dialogue through the Waves of Danube című ...
2019-11-22 19:02:01
Palkovics: az ország egyik legsikeresebb programsorozata lehet a Modern Gyárak Éjszakája
... munkalehetőségeket. A modern technológiákat akkor lehet ugyanis elfogadtatni a leghatékonyabban a hazai vállalkozókkal, ha előnyeiről személyesen győződhetnek meg - tette hozzá.
A programsorozat révén a magyar családok is kézzelfogható közelségben tapasztalhatják meg, hogy városaikban példaértékű vállalatok, nemzetközileg is versenyképes ipari üzemek működnek.
Egy modern...
2019-11-15 20:01:54
ITM: a gazdaság igényeihez kell igazítani a szakképzést
... Európai Szakképzési Hét rendezvénysorozatot az Európai Bizottság hirdette meg 2016-ban, hogy a helyi, regionális és nemzeti rendezvények révén még vonzóbbá tegye a szakképzést. A programsorozat a színvonalas szakismereteket biztosító és minőségi munkahelyek betöltését lehetővé tévő szakoktatásra és szakképzésre hívja fel a figyelmet.
Bódis József kitért arra, hogy olyan szakm...
2019-10-14 16:31:58
Hetven éve a tudomány szolgálatában a Debreceni Egyetem természettudományi kara
... természettudományi kar (TTK) pedig a II. világháborút követően, 1949-ben jött létre.
Alapításának 70. évfordulója alkalmából október 4-én, pénteken ünnepséggel kezdi a TTK jubileumi programsorozatát, amely a félév során neves kutatók, szakemberek előadásaival, valamint a tudomány napján a kar oktatási-kutatási műhelyeinek bemutatkozásával folytatódik.
"A természettudomán...
2019-10-04 10:51:17
Roma Hősök - nemzetközi színházi fesztivál Budapesten
... színház és közösségek értékeinek és kihívásainak felmutatása réven megerősíteni a roma közösségeket, és közös platformra hozni a kisebbség és többség tagjait - közölte az MTI-vel a programsorozatot szervező Független Színház Magyarország.
Mint a közlemény felidézi, az előző két évben storytelling, illetve monodráma jellegű előadásokat hívtak Magyarországra, idén pedig kamaras...
2019-08-17 15:55:07
Nagy István: a természeti érték közös örökség
...
A Magyar nemzeti parkok hete 2019 programsorozat központi nyitórendezvényén a tárcavezető kiemelte: a nemzeti parkok ökoturisztikai szempontból is nélkülözhetetlenek, reprezentálják Magyarországot.
Magyarországon több mint 800 létesítmény, tanösvény segíti a környezeti nevelési tevékenységet, 349-et részben vagy teljesen nemzeti parkok tartanak fenn - tette hozzá.
A...
2019-05-24 14:09:38
Berlinale - A magyar animáció új nemzedéke a Collegium Hungaricum Berlinben
... útja az újabb fesztiválokhoz szinte ki van kövezve" - tette hozzá Fülöp József.
A MOME válogatásában többnyire nők alkotásai szerepelnek, ami a Berlinaléhoz kapcsolódó CHB-s programsorozat másik fő jellemzője. Dieter Kosslick, a fesztivál igazgatója a napokban arról beszélt, hogy "a film jövője női, és mi is éppen erre fókuszáltunk, pedig nem is tudtuk, hogy ezt mondja majd" ...
2019-02-15 07:04:05
Ötödik alkalommal rendezik meg a DesignPécs programsorozatot
...
A széleskörű városi összefogás révén már péntektől programokat kínáló eseményt beharangozó sajtótájékoztatón Rabb Szabolcs, a Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara titkára a design fontosságát a többi között úgy érzékeltette: "ma már nem lehet eladni úgy egy téglát sem, hogy azt egy formatervező át ne nézte volna".
A DesignPécs Hét ideje alatt technnológiai, építészet...
2018-09-14 13:11:31
Megnyílt a külhoni magyar fiatalok DemoWood alkotótábora Tokajban
... közösségi láncolat, és ennek révén a fiatalok olyan képzettséget szerezzenek, amellyel a szülőföldjükön is boldogulni tudnak.
Hozzátette, a 2018 a külhoni magyar családok éve című programsorozat keretében működnek együtt a DemoWood tábor szervezőivel.
A külhoni magyar családokat érintő programjaikról szólva kifejtette, szeretnének támogatást nyújtani már a kisgyermekek ...
2018-08-06 14:31:16
A hétvégén tartják Havas Boldogasszony ünnepét Szeged-Alsóvároson
... szintén Havas Boldogasszony titulussal. Az augusztus eleji búcsú az évszázadok során fontos vallási ünneppé, a Szegedről elszármazott családok találkozási alkalmává vált.
A programsorozat szombat délután rózsafüzér-társulatokért bemutatott szentmisével kezdődik, melyet Gyulay Endre nyugalmazott püspök celebrál. Az esti szentmisében hivatásokért imádkoznak, majd görögkatolikus...
2018-08-01 09:11:02
1 2 3 4 5 7 8 9 10 
Címkék: Közlekedési Múzeum, Modern Gyárak Éjszakája, Debreceni Egyetem, Roma Hősök, Nagy István, Collegium Hungaricum Berlinben, Havas Boldogasszony, Európai Unió, Isztambuli Magyar Intézet Diversity, Intercultural Dialogue, Európai Szakképzési Hét, Európai Bizottság, Bódis József, Független Színház Magyarország, Fülöp József, Dieter Kosslick, Rabb Szabolcs, Pécs-Baranyai Kereskedelmi, DesignPécs Hét, Gyulay Endre, ország egyik, gazdaság igényeihez, tudomány szolgálatában, természeti érték, magyar animáció, külhoni magyar, hétvégén tartják, kétnapos programsorozat, nemzetközi tudományos, modern technológiákat, hazai vállalkozókkal, programsorozat révén, magyar családok, színvonalas szakismereteket, félév során, tudomány napján, roma közösségeket, programsorozatot szervező, közlemény felidézi, tárcavezető kiemelte, nemzeti parkok, környezeti nevelési, újabb fesztiválokhoz, fesztivál igazgatója, napokban arról, film jövője, széleskörű városi, design fontosságát, többi között, fiatalok olyan,
© 2013 TVN.HU Kft.