Belépés
A Via Carpatia projekt résztvevői kezdeményezték a csatlakozást a transzeurópai hálózathoz
... elnöke ebben úgy látta: a közlekedési folyosó létesítése a Kárpátok-régió összes országa számára "rendkívüli súllyal bír", hozzájárul a térségés az Európai Uniós kohéziójához. Felidézte: a projektet 2006-ban ikertestvére, Lech Kaczynski néhai lengyel államfő kezdeményezte.
Magyarországot az értekezleten Tóth Péter, az Innovációs és Technológiai Minisztérium közlekedésért fel...
2019-04-17 21:18:43
Magyarország elkötelezett a klímavédelem mellett
... agrárpolitikai támogatás jelenlegi szintjét megőrző költségvetés megszavazását.
Kis Miklós szólt arról, hogy a vidékfejlesztési program keretében számos klímavédelemhez is kapcsolódó projektet támogattak az elmúlt években. Példaként említette az erdőterületek fejlesztését, az agrár-környezetvédelmi intézkedéseket és egyebek mellett az ökológiai gazdálkodás fenntartását.
...
2019-03-21 14:02:33
EU-támogatást kaphat a magyar példára építő pán-európai úszóprogram
... minden évben, azaz óránként három ember veszti így életét, túlnyomó többségük 3-12 esztendős gyermek. Az európai szövetség ezért indította útjára a "Tanulj úszni, előzd meg a vízbefúlást" projektet, amely valamennyi tagország számára segítséget nyújt: jól felépített, bárhol alkalmazható rendszerben mutatja be az úszásoktatás lépéseit, illetve azt is, miképpen kell az úszástudást s...
2019-03-21 13:42:34
Hosszú távú környezetvédelmi projekt indul a Herman Ottó Intézet vezetésével
... Hozzátette, hogy a sikeres EU-pályázatot évekig tartó előkészület előzte meg, a Herman Ottó Intézet ráadásul Európában egyedülálló módon nem csupán környezetvédelmi, hanem természetvédelmi LIFE-projektet is vezethet. A Hungairy a LIFE-projektek harmadik területét, a klímavédelmet is érinti, hiszen kiterjed az energiahatékonyságra, az energiafelhasználásra és a károsanyag-kibocsátá...
2019-03-20 13:31:55
Vitézy Dávid: Budapest nemzetközi színvonalú építészeti jelképpel gazdagodik
...
A Magyar Közlekedési és Műszaki Múzeum vezetője az MTI-nek adott interjújában emlékeztetett arra, hogy a világszerte számos példaértékű projektet, többek között a New York-i High Line magasvasútból átalakított közparkot tervező Diller Scofidio + Renfro nemzetközi tervpályázaton nyerte el az intézmény új otthonának tervezését.
"A nyertes terv nagyvonalúan tiszteletben tar...
2019-03-16 10:01:06
IFK: a MIPIM-en való részvétel célja a befektetők vonzása
...
Takács Ernő azt mondta, a március 12-től 15-ig tartó Cannes-i rendezvényen a magyar stand több mint négymilliárd euró értékű beruházási projektet mutat be.
A stand egyik kiemelkedő tagja a Városliget Zrt., amely Európa egyik legnagyobb közösségi beruházását valósítja meg Budapesten.
Gyorgyevics Benedek, a Városliget Zrt. vezérigazgatója kiemelte: a projektnek köszö...
2019-03-14 14:12:23
Máté Bence természetfotóiból nyílt szabadtéri kiállítás Budapesten
... fontosságára. Az alkonyat után belülről megvilágított 15 tablópáron színviláguk és tematikájuk alapján csoportosítva láthatóak a képek.
Az egyik oldalon egy nagyméretű fotó alatt az adott projektet bemutató néhány mondatos szöveg olvasható hat nyelven, a másikon 10-30 kép látható egy-egy mondatos magyar és angol nyelvű leírással.
A tárlat a budapesti kiállítás után ors...
2019-03-13 19:22:00
A lengyel püspöki konferencia a varsói LMBT-charta intézkedéseinek visszavonását kéri - BŐVÍTETT (új: ellenzéki
... iránti erőszak megelőzéséről, ezen belül egy meleghostel megnyitásáról szól, valamint az LMBT-társadalom sportklubjainak és kulturális intézményeinek támogatásáról. A varsóihoz hasonló projektet több más lengyelországi önkormányzat is bejelentett.
A püspökök azt kérik nyilatkozatukban, hogy vonják vissza az LMBT-chartában szereplő, "erkölcsi és jogi kétségeket ébresztő" megol...
2019-03-13 18:32:03
A lengyel püspöki konferencia a varsói LMBT-charta intézkedéseinek visszavonását kéri
... iránti erőszak megelőzéséről, ezen belül egy meleghostel megnyitásáról szól, valamint az LMBT-társadalom sportklubjainak és kulturális intézményeinek támogatásáról. A varsóihoz hasonló projektet több más lengyelországi önkormányzat is bejelentett.
A püspökök azt kérik nyilatkozatukban, hogy vonják vissza az LMBT-chartában szereplő, "erkölcsi és jogi kétségeket ébresztő" megol...
2019-03-13 17:32:01
Handó Tünde: a bírósági szervezet jelentős változás küszöbén áll
... folynak, úgy szembesülnek azzal, hogy mind a minisztériumra, mind az OBH-ra a tervezettnél jóval nagyobb, kiterjedtebb feladatokat ró az átállás.
Ezért a bírósági hivatalban külön projektet indítottak az átmenet segítésére: több mint harminc bíró próbálja számba venni a képzési kérdésektől az informatikáig, a létszámig, a személyügyi kérdésekig, hogy mi az, amit feltétlenül á...
2019-03-13 15:11:32
1 2 3 .........................152 ............228 .............303 304 
Címkék: Herman Ottó Intézet, Vitézy Dávid, Máté Bence, Handó Tünde, Európai Uniós, Lech Kaczynski, Tóth Péter, Technológiai Minisztérium, Magyar Közlekedési, Műszaki Múzeum, York-i High Line, Diller Scofidio, Takács Ernő, Városliget Zrt, Gyorgyevics Benedek, transzeurópai hálózathoz, klímavédelem mellett, magyar példára, befektetők vonzása, lengyel püspöki, varsói LMBT-charta, bírósági szervezet, közlekedési folyosó, projektet 2006-ban, értekezleten Tóth, vidékfejlesztési program, elmúlt években, erdőterületek fejlesztését, ökológiai gazdálkodás, európai szövetség, úszásoktatás lépéseit, sikeres EU-pályázatot, világszerte számos, nyertes terv, március 12-től, magyar stand, stand egyik, projektnek köszö, alkonyat után, egyik oldalon, nagyméretű fotó, adott projektet, másikon 10-30, budapesti kiállítás, meleghostel megnyitásáról, varsóihoz hasonló, tervezettnél jóval, bírósági hivatalban, átmenet segítésére, képzési kérdésektől, személyügyi kérdésekig, vidékfejlesztési, környezetvédelmi, természetvédelmi,
© 2013 TVN.HU Kft.