|
|
|
... (Tűpróba!)
4. Még melegen a sütőpapírral együtt szorosan feltekerem és hűlni hagyom.
5. Addig elkészítem a krémet. Kisebb mennyiségű tejben csomómentesen elkeverem a pudingport és a porcukrot. A többi tejet felforralom, majd hozzáadom a cukros-pudingos-tejet is. Állandó keverés mellett sűrűre főzőm. Hűlni hagyom.
6. Habverővel krémesre keverem a puha margar... |
2011-04-16 17:18:09 |
|
|
|
|
|
|
... kókuszreszelék, ételszínező
Elkészítés:
A meggybefőtt levét kiegészítjük 5 dl-re, egy keveset elveszünk belőle, amellyel simára keverjük a cukor felével elkevert pudingport.
A maradékot felforraljuk, majd felöntjük vele a pudingos masszát, és kavargatva, jól besűrítve felfőzzük, végül hozzáadjuk a kifejtett meggyet. Hagyjuk kihűlni.
A tojások... |
|
2011-04-15 18:51:53 |
|
|
|
|
|
|
... egy tálban gépi habverővel felverjük úgy, hogy először a tejszínt öntjük a tálba, 1-2 percig habosítjuk, amíg egy kicsit sűrűsödni kezd, azután adjuk hozzá a vaníliás cukrot, majd a pudingport, amivel krémsűrűségűre keverjük. (Nagyon hamar besűrűsödik, vigyázzunk, nehogy túlverjük és összecsomósodjon!)
A megsült piskótát kihűtjük és tortatálra tesszük. Ráhalmozzuk a krémet, a... |
2011-04-15 17:26:34 |
|
|
|
|
|
|
... tûznél kisütjük. Kihûtjük.
A krém hozzávalóit habosra keverjük, hûtőbe tesszük. 2 dl fanta szénsavas üdítőben elkeverünk 2 evőkanál cukrot és 2 csomag vaníliás pudingport. 5 dl üdítőt felhevítünk és hozzákeverjük a pudingos üdítőt. Együtt főzzük, majd hûlni hagyjuk. Közben többször megkeverjük.
Ha minden hozzávaló kihûlt,... |
|
2011-04-13 14:38:22 |
|
|
|
|
|
|
... puha margarinnal habosra keverjük, a túrót hozzáadjuk. citromhéjjal és a citromlével ízesítjük. A kisült, kihűlt tésztára simítjuk, és hűtőszekrénybe tesszük. A mázhoz az üdítő felét, a pudingport és a cukrot összkeverjük. A maradék üdítővel együtt lábasba töltjük, és kevergetve sűrűre főzzük. Megvárjuk, amíg langyosra hűl - ezalatt a tortát felszeletelt naranccsal díszítjük -, vé... |
|
2011-04-13 14:29:40 |
|
|
|
|
|
|
... megfelelő méretű tojás-formát, ráfektetjük a tortalapra, és a minta alapján kiszabjuk jó éles késsel a tortalapból a tojást. A leeső darabokat összemorzsoljuk.
A krémhez a pudingport elkeverjük a kristálycukorral, és a tejjel kis lángon sűrűre főzzük. Ekkor hozzáadjuk a kis darabokra tördelt étcsokoládét, egyneművé keverjük, és időnként megkevergetve, kihűtjük. Amennyib... |
2011-04-13 13:52:28 |
|
|
|
|
|
|
... előmelegítjük, az aljára egy tesibe vizet teszünk, az így képződőtt gőzben aranybarnára sütjük a fánkokat. Sütés közben nem szabad kinyitni a sütő ajtaját!
A krémhez a vaníliás pudingport és a lisztet elkeverjük egy kevés tejjel és a tojások sárgájával. A maradék tejet felforraljuk, és az előzőek, valamint a cukor hozzáadásával sűrű krémet főzünk. Mikor kissé kihűlt, be... |
2011-04-13 13:19:21 |
|
|
|
|
|
|
... Előmelegített sütőben 40 percig sütjük. Ha kész, kivesszük a sütőből, 20 percig hűlni hagyjuk, majd körbevágjuk a széleinél, ráborítjuk egy tálcára és félbevágjuk.
A krémhez a pudingport összekeverjük a liszttel, a cukorral és a kakaóval, majd elkeverjük kevés tejjel, majd a maradék tejjel megfőzzük, mint a pudingot szoktuk. Ha kész, levesszük a tűzről, hozzákeverjük a... |
2011-04-13 11:39:26 |
|
|
|
|
|
|
... meghintjük.)
Túrós töltelék:
A túrót szitán áttörjük, hozzáadjuk a tojások sárgáját, a porcukrot, a vaníliás cukrot, a langyos vízben megmosott és lecsepegtetett mazsolát, a pudingport, a citromhéjat, majd az egészet elkeverjük. A végén óvatosan beleforgatjuk a keményre felvert tojásfehérjét.
Meggyes töltelék:
A meggyet jól lecsepegtetjük, kinyomkod... |
2011-04-11 20:39:53 |
|
|
|
|
|
|
... rétegre vágjuk, és a töltelékkel megtöltjük.
4 evőkanál cukrot 3 csapott evőkanál kakaóval 4 evőkanál tejjel összefőzünk, hogy elég sűrű legyen, és beletesszük a félretett pudingport. Az egészet felfőzzük, hogy elég sűrű legyen. Ha felfőtt, a tűzről levesszük, és 4 dkg vajat keverünk bele, majd a tortára kenjük.
... |
2011-04-11 18:27:19 |
|
|
|
|