|
|
|
... elkészítem, majd ha kihűlt, kétfelé vágom.
A sima piskótát szintén elkészítem, de ezt már nem kell felezni.
A krémhez kikeverem a tojások sárgáját a cukorral, majd hozzáteszem a pudingport, a tejet, lassú tűzön felfőzöm - állandó keverés mellett. Ha kihűlt, hozzákeverem a margarint is.
Fontos hogy a margarin már ne legyen kemény, de folyós se, ill. a pudingos massza... |
2010-07-05 07:33:02 |
|
|
|
|
|
|
... elkészítés
1. A hájas tésztát két részre vesszük, és nagyon vékonyra sodorjuk. Forró sütőben a tepsi hátulján pár perc alatt ropogósra sütjük.
2. A krémhez a vaníliás pudingport és a lisztet csomómentesen elkeverjük egy kevés tejben, majd a maradék tejjel folyamatosan kevergetve sűrű krémet főzünk belőle.
3. A margarint habosra keverjük a porcukorral... |
|
2010-07-04 19:27:59 |
|
|
|
|
|
|
... fölött összekeverjük. Ha langyosra kihűlt, belekeverjük a liszttel elkevert szódabikarbónát. Jól összedolgozzuk, majd két lapot sütünk belőle. A margarint kikeverjük a porcukorral. A pudingport összekeverjük a liszttel, a tejföllel és a tejjel, majd sűrűre főzzük. Állandó keverés mellett kihűtjük, majd összekeverjük a margarinos krémmel.
A krémet a két lap közé töltjük.
... |
2010-07-04 18:42:31 |
|
|
|
|
|
|
... dkg porcukor, 2 csomag vaníliás cukor, 50 dkg túró, 25 dkg vaj, banán, 2-3 csomag nagyobb keksz (Tescoban, Lidl-ben kapható vajas keksz).
A tej felében keverjük csomómentesre a pudingport és a tojássárgáját. A tej másik felét forraljuk fel, öntsük bele a pudingot, főzzük össze. Keverjük ki a porcukrot a vajjal, adjuk hozzá a túrót, majd ehhez keverjük hozzá a pudingos kréme... |
|
2010-07-04 14:25:01 |
|
|
|
|
|
|
... gyártunk egy vaníliás krémet.Nem akartam túl tömény, vajas, nehéz krémet készíteni és úgy érzem ezt sikerült is elkerülnöm. Ez az én olvasatomban a következő: 1 csomag főzős vaníliás pudingport megfőzzük 3,5 dl tejjel. ( Mindenképpen kevesebbel mint ami a zacskójára van írva, hogy sűrűbb alapkrémet kapjunk.)
Amíg hűl. 12 dkg margarint simára keverünk 10 dkg porcukorral.... |
|
2010-07-04 14:12:50 |
|
|
|
|
|
|
... sütőben 200 fokon 22-24 perc alatt megsütöm. (Tűpróba!). Ezután hagyom kihűlni a piskótát, majd ketté vágom.
Közben elkészítem a krémet:
Sűrűre főzöm a 2 csomag pudingport a 6 dl tejjel. Ha langyos, akkor belekeverem a 20 dkg vajat, 15 dkg porcukrot, és a vaníliás cukrot.
A tejszín felverem jó keményre. A zselatint az 1 dl vízzel forráspontig hevítem, ... |
2010-07-03 18:13:29 |
|
|
|
|
|
|
... összemorzsolt babapiskótát, és annyi tejet, hogy jól formázható tésztát kapjunk. Sütőpapírral kibélelt 23 cm-es kapcsos tortaformába nyomkodjuk, és kb. 30 percre hűtőbe tesszük.
A pudingport 2,5 dl hideg vízben feloldjuk, felforraljuk, és kevergetve kissé kihűtjük. A túrót a citromlével és a kétféle cukorral simára keverjük. Evőkanalanként belevegyítjük a kihűlt pudingot, ma... |
2010-07-03 18:08:56 |
|
|
|
|
|
|
... legyen.
3. Hozzáadjuk a ribizlihez, majd folytonosan kevergetve sűrűre főzzük. Ha szükségesnek látjuk, botmixerrel összeturmixolhatjuk.
4. Ezután a kevés tejben felkevert pudingport hozzáadjuk a ribizlihez és jól elkeverjük.
5. Levesszük a tűzről. A tojások fehérjéből a maradék (5 dkg) cukorral habot verünk és még forrón hozzákeverjük.
6. Jól lehűt... |
2010-07-02 22:19:08 |
|
|
|
|
|
|
... dkg liszt, 8 dkg étkezési keményítő, 1 zacskó sütőpor, 20 dkg ribizli- vagy málnalekvár, 10 dkg szárazon pirított mandulapehely, csipetnyi só, margarin
Elkészítés:
A pudingport 8 dkg cukorral és fél liter tejjel elkészítjük a szokott módon. Hűlni hagyjuk, aztán előkanalanként 25 dkg puha vajba dolgozzuk. A többi vajat kikeverjük 20 dkg cukorral, a vaníliás cukorra... |
2010-07-02 21:16:24 |
|
|
|
|
|
|
... öntsük egy 20x30 cm-es, sütőpapírral bélelt tepsibe, és süssük kb. 30 percig, 170 fokos sütőben. Ha kész, kiborítva hagyjuk kihűlni.
3. A meggyes krémhez a meggyet szűrjük le. A pudingport keverjük ki egy kevés befőttlében.
4. 300 ml-nyi meggylevet forraljuk fel a cukorral, majd adjuk hozzá a pudingporos keveréket is, és főzzük sűrűre. Ezután a gyümölcsszemeket is ... |
2010-07-01 12:42:15 |
|
|
|
|