|
|
|
... habosra keverjük. Hozzáadjuk a tejfölt, a lisztet, a sütőport és az 5 tojás felvert fehérjét. Három részre osztjuk az egyikbe vaníliás cukrot, a másikba k... |
2007-12-15 10:48:08 |
|
|
|
|
|
|
... Egy 24 centis kivajazott, belisztezett tortaformába simítjuk. Előmelegített sütőben, közepes lánggal (180°C, légkeveréses sütőben 165°C) kb. 35 percig sütjük.
A krémhez a pudingport 1, 5 deci tejjel és a kristálycukorral simára keverjük, majd a többi, közben fölforralt tejhez öntjük. Pár perc alatt sűrű krémmé főzzük. A tűzről levéve a kókuszreszeléket is hozzáadjuk. Me... |
2007-12-14 17:58:47 |
|
|
|
|
|
|
... kikeverjük, a tojások habját felverjük és összekeverjük a masszával.Kizsirozott tepsiben sütjük.
Krém elkészitése:
A margarint a porcukoral habosra keverjük, a pudingport a tejjel fellfőzzük ,és ha már kihült a két krémet összekeverjük.
Felét a már kihült tésztára kenjük, a másik feléhez a kakaót és a kávét adjuk, kikeverjük és ezt is a tésztára kenjük.... |
2007-12-14 16:54:59 |
|
|
|
|
|
|
... tojásfehérjét felverjük 15 dkg cukorral, hozzáadjuk a tojások sárgáját, 5 dkg lisztet, 10 dkg darált diót, 1 kávéskanál szódaport. Úgy sütjük mint a piskótát.
Krém:
A pudingport 4 dl tejben megfőzzük. 20 dkg margarint 15 dkg porcukorral habosra keverünk, belekeverjük a citrom reszelt héját és a levét. Ha a puding kihűlt, összekeverjük a margarinnal. Megtölt... |
2007-12-14 16:50:22 |
|
|
|
|
|
|
... osztjuk. A 4 tojásfehérjét felverjük 10 dkg cukorral, a lapokat megkenjük vele, megszórjuk a durvára vágott dióval és zsírozott sütőlemezen megsütjük.
A krémhez a 2 csomag vaníliás pudi... |
2007-12-12 12:25:48 |
|
|
|
|
|
|
... cukorral kemény habbá verjük,majd hozzáadunk 15dkg darált diót,2dkg zsemlemorzsát,3dkg lisztet,és 1 kk sütőport.
Kisütni a tésztát.
krém:
6tojás sárgáját,2cs.vaniliás pudingport 8dl tejjel sűrűre főzni.
25dkg margarint,25dkg porcukorral kikeverni,majd a kihűlt pudinggal keverni.
Akrémet elfelezni,az egyik felébe 1cs. vaniliás cukrot tenni,a másik fe... |
2007-12-10 19:43:38 |
|
|
|
|
|
|
... dl tej 1 csomag vaníliás pudingpor 3 evőkanál cukor 25 dkg édes gesztenye- massza 1 csomag vaníliás cukor 0,5 dl rum 10 dkg mazsola
A tejből egy merőkanálnyit elveszünk, a pudingport és a cukrot simára keverjük benne. A többi tejet felforraljuk, a pudingporos tejet kevergetve beleöntjük, a villával összetört gesztenyemasszát hozzáadjuk, és 1-2 percig főzzük. A tűzről l... |
2007-12-10 19:19:00 |
|
|
|
|
|
|
... cukorral a kávéval és a kakaóporral, majd összemelegitjük a mikróba. Belekeverjük a vajat, mazsolát, diót, meggyet és a kivájt piskóta belsőt. Visszatöltjük a tortába, rárakjuk a tetejét.... |
2007-12-03 18:41:22 |
|
|
|
|
|
|
... túrót 25 dkg porcukorral és 25 dkg Rama margarinnal habosra keverünk. (felhasználásig hűtőben tároljuk.)Fél liter narancsos Fantát egy lábasban felforralunk, közben 2 csomag vaníliás pudingport 2 dl üdítővel kikeverünk, hozzátesszük a 2 kanál cukrot és megfőzzük a felforrt üdítőben a pudingot.
Amikor minden kihűlt, megtöltjük a tésztát. Rákenjük a túrókrémet és utána a ... |
2007-12-03 18:12:25 |
|
|
|
|
|
|
... szegfűszeg
őrölt fahéj
A klementinlé felét egy lábasban elkezdjük forralni, közben hozzáadjuk a cukrot, a pudingport, valamint egy-egy csipet őrölt fahéjat és szegfűszeget. Ezután lehúzzuk a tűzről, hozzáadjuk a maradék klementinlevet, hogy kihűtse a levest. Mentalevéllel díszítve tálaljuk.
... |
2007-12-01 21:46:15 |
|
|
|
|