|
|
|
... vöröshagymát. 2 db megtisztított fokhagymagerezdet ráreszelünk, azután a tűzről levesszük, a pirospaprikával meghintjük, és elkeverjük. Visszarakjuk a tűzre, és hozzáadjuk a darált pulykacombot. Egy kevés sóval, borssal, valamint szárított majoránnával megszórjuk, és a darált húst kevergetve fehéredésig sütjük.
3. A vajbabot enyhén sós vízben puhára főzzük, majd les... |
2018-02-08 23:47:48 |
|
|
|
|
|
|
... A salátához:
25 dkg rizs
só
20 dkg natúr joghurt
1 db gránátalma magjai
mentalevelek
Elkészítés
A pulykacombot 2-3 cm-es kockákra vágjuk. A tojásfehérjéket simára keverjük az étkezési keményítővel, a liszttel, a sütőporral és 1 csipet sóval. Sűrűn folyó tésztát kell kapnunk. (Ha szükséges, egy kevés ... |
|
2016-07-25 23:56:00 |
|
|
|
|
|
|
... olaj
2-3 kávéskanálnyi pirospaprika
kb. 15 dkg liszt
1 nagy, vagy 2 kisebb tojás
2-3 csipetnyi só
50 dkg füstölt, főtt tarja (aki szereti, a tarja helyett füstölt pulykacombot is tehet bele)
1 nagy csokor zellerlevél
tejföl szükség szerint
Előkészítés
A lencsét 3-4 órával a főzés előtt beáztatjuk. A sárgarépát és a fehér ré... |
2016-01-30 17:04:18 |
|
|
|
|
|
|
... gomba
2 paradicsom
2 kápia paprika
1 tk pirospaprika
1 csokor petrezselyem
1,5 bögre rizs
só
őrölt bors
Elkészítése:
A pulykacombot kicsontozzuk, majd felkockázzuk. Az apró kockára vágott vöröshagymát és fokhagymát a zsíron megdinszteljük, majd a hússal együtt fehéredésig pirítjuk.
A zöldségeket felaprítjuk,... |
|
2015-06-18 13:02:02 |
|
|
|
|
|
|
... megmérte! Persze az eredmény ismert!
Mennyi volt ez Kicsi?
Mondom kb 500 forint!
Mennyi?
Mondom 500!
Te nem vagy normális! 500 forintér lehet kapni 1 kiló pulykacombot! (akkor még lehetett)
De papa! Azért mindig pulyka combot sem lehet enni!
Jöttek hozzánk a Mutival! Szerintem utazni készültünk, és vettünk utazó táskát, ami még elő volt!
Hát... |
|
2015-01-01 14:16:13 |
|
|
|
|
|
|
... őrölt cayenne bors
olívaolaj
Elkészítés:
A tököt enyhén megsózva szobahőmérsékleten kiengedtet, levét gyengéden kinyomkod, félretesz. Ujjára vigyázva a pulykacombot éles késsel lapkákra szeletelget, a tűzhely mellé a többi előkészített belevalóval együtt, glédába.
Az olívát serpenyőben felforrósít, belezúdít a pulykát, megborsoz(fekete+pir... |
2014-02-12 23:15:44 |
|
|
|
|
|
|
Hogy malacunk legyen 2014-ben is... Nem vagyok túlzottan babonás és nagy húsos sem, de mióta pár éve úgy gondoltam, hogy remek ötlet újév napján pulykacombot sütni, ami (mert hát mi más?) rányomta a “szárnyát" arra az évemre elég rendesen, azóta biztos, ami biztos alapon távol tartom magam erre az egy napra mindenféle szárnyas fejvadásztól és a lencselevest is merők... |
2013-12-30 09:40:27 |
|
|
|
|
|
|
...
1 csipet gyömbér
1 csipet szegfűszeg
1 csipet fahéj
1 marék mazsola
20 dkg aszalt sárgabarack
3 ek átszitált liszt
1 dl tejszín
A pulykacombot felcsíkozzuk és vajon megfuttatjuk. Fűszerezzük és felengedjük vízzel. Ha félig megpuhult, hozzáadjuk az aprított barackot és a mazsolát. Készre főzzük, majd habarással sűrítjük. Tészta k... |
2013-11-24 09:43:28 |
|
|
|
|
|
|
... helyi séfgárdák régi népi és tájjellegű ételeket főznek-sütnek. Így például zalai pirított dödöllét, bükki bányászcsemegét, debreceni töltött káposztát, hajdúnánási slambucot, cívis pulykacombot, hortobágyi gulyást, kőrösi hallét vagy beregi málés káposztát.
A valamikori tirpák ételek közül elkészítik a káposztás gulyáslevest, a malackörmös levest, a kukorica kásából készítet... |
2013-09-18 15:15:26 |
|
|
|
|
|
|
Pulykacomb vörösborban
4 pulykacomb, vörösbor, olaj, vörös- és fokhagyma, cukor, só, fűszerek, liszt, tejföl, sajt.
Kevés olajon megpirítjuk a négy pulykacombot, ezután aláöntünk vörösbort, melybe vöröshagymát és fokhagymát, kis kanál bazsalikomot, kakukkfüvet, egy kis levél rozmaringot teszünk. Tovább ízesíthetjük sóval, pirospaprikával, babérlevéllel. Fedő a... |
2013-06-29 10:42:41 |
|
|
|
|