|
|
|
30 dkg finomliszt,
10 dkg rétes liszt,
10 dkg porcukor,
1 ... |
2023-10-23 22:14:39 |
|
|
|
|
|
|
... túl
közel egymáshoz. Közepesnél kicsit erősebb lángon, az első tepsit 8-10 percig
sütjük, a második adagnak már 4-5 perc is elég. Fontos, hogy szép világosak
maradjanak. Ha p... |
|
2023-07-22 19:05:49 |
|
|
|
|
|
|
... a tésztája és akkor sok lisztet kell hozzáadni. Így ha pihentetem már könnyű dolgozni vele és egyszerre puha.
HOZZÁVALÓK
A tésztához:
1 kg finomliszt.
3 kiskanál szódabikarbóna,
1 evőkanál mézessütemény fűszerkeverék.
30 dkg porcukor,
30 dk... |
2023-05-26 16:09:26 |
|
|
|
|
|
|
... alatt, készre sütjük.
Máz:
3 tojás fehérje
50 dkg porcukor
A cukrot a tojás fehérjével, addig keverjük a robotgéppel, míg szép fényes nem lesz.
Majd a már kihűlt puszedliket beleforgatjuk, és hagyjuk megszáradni! Nagyon, nagyon finom!!!!
Mézeskalács kekszek
mérce: 2,5 dl-es bögre
Hozzávalók:
- 8 bögre liszt (pont 1 kg)... |
|
2022-12-03 18:34:42 |
|
|
|
|
|
|
PUHA
55 dkg liszt
15 dkg méz
15 dkg porcukor
10 dkg vaj
1 teás k, sütöpor
1 mokk, k, szódabikarbóna
1 mokk, ör, fahéj
1 mokk, ör, szegfüszeg
3 db tojás
1 ek tejföl
A mézet felmelegítjük langyosra, hozzáadjuk a porcukrot, a tojásokat, a puha vajat, és a tejfölt, habverövel símára keverjük,
A liszthez hozzáadjuk a fahéjat... |
|
2022-11-07 19:27:47 |
|
|
|
|
|
|
... szárított bimbó a világ egyik legrégebbi és legnépszerűbb fűszere. Elengedhetetlen eleme a kompótoknak, kihagyhatatlan a forralt b... |
2020-12-10 21:26:35 |
|
|
|
|
|
|
... után a tésztából lisztes kézzel főtt tojássárgája nagyságú golyókat készítünk, és kikent tepsire helyezzük a golyókat. 165 fokra melegített sütőben, légkeverésen kb. 8-10 percig sütjük a puszedliket.
A tojásfehérjét felverjük, apránként beleszitáljuk a porcukrot, és citromlével ízesítjük a habot.
Egy nagy tálba kiveszünk egy adag habot, és óvatosan (húsvilla ... |
2019-03-14 18:24:25 |
|
|
|
|
|
|
... majd helyezzük be a tepsit, és közepes hőmérsékleten 10-12 perc alatt addig süssük, még a tészta szint vált, és szép világos lesz. Nem szabad túl pirosra sütni, mert akkor kemény lesz a puszedli. (én légkeverésnél 150 fokon, 8-10 percig sütöm)
A sütőből kivéve hagyjuk teljesen kihűlni mielőtt csokoládémázba, vagy habos mázba forgatnánk
Csokoládémáz hozzávalói... |
2018-11-28 22:05:21 |
|
|
|
|
|
|
... héját Szegfűszeget Fahéjat, Az egész masszát jól kidolgozzuk Ha nincs kidolgozva, szétfut Tepsibe tesszük Tojással megkenjük Fél mandulával díszítjük Lassú tűzön sütjük
Kókusz puszedli
25 dkg cukor 9 egész tojás Habosra keverjük 1 kg kókuszlisztet keverünk bele Kikent tepsire kis halmokat rakunk, és lassan sütjük
Gyömbéres
2 egész tojást és 2 sárgáj... |
2018-07-13 12:56:03 |
|
|
|
|