|
|
|
... alatt, készre sütjük.
Máz:
3 tojás fehérje
50 dkg porcukor
A cukrot a tojás fehérjével, addig keverjük a robotgéppel, míg szép fényes nem lesz.
Majd a már kihűlt puszedliket beleforgatjuk, és hagyjuk megszáradni! Nagyon, nagyon finom!!!!
Mézeskalács kekszek
mérce: 2,5 dl-es bögre
Hozzávalók:
- 8 bögre liszt (pont 1 kg)... |
2022-12-03 18:34:42 |
|
|
|
|
|
|
... a tésztából lisztes kézzel főtt tojássárgája nagyságú golyókat készítünk, és kikent tepsire helyezzük a golyókat. 165 fokra melegített sütőben, légkeverésen kb. 8-10 percig sütjük a puszedliket.
A tojásfehérjét felverjük, apránként beleszitáljuk a porcukrot, és citromlével ízesítjük a habot.
Egy nagy tálba kiveszünk egy adag habot, és óvatosan (húsvilla segít... |
|
2019-03-14 18:24:25 |
|
|
|
|
|
|
... eljuthatnak.
A cég februárban arról tájékoztatta az MTI-t, hogy az új technológiával tíz tonnával növelik a 22 tonnás napi kapacitást.
A kekszeket, ostyákat, sajtos tallérokat és mézes puszedliket korábban Dunakeszin gyártották. A családi vállalkozás 1981-ben indult egyéni vállalkozásként, majd 1994-ben kft.-vé alakult, 2014 végén létesítettek ostyaüzemet Rétságon. Egy ... |
2018-10-02 15:43:39 |
|
|
|
|
|
|
... őket, egymástól kellő távolságra, majd 180 fokra előmelegített sütőben kb. 9-10 perc alatt készre sütöm.
Míg sülnek a tojásfehérjét a cukorral kemény, fényes habbá verem. A kisült puszedliket még forrón a mázba mártom.
Vagy, a kihűlt puszedliket olvasztott csokoládéba mártom. Tetejére apró díszítőcukrot szórok, vagy a mézeskalács írókájával, vagy olvasztott fehércsokolá... |
|
2018-06-08 16:58:38 |
|
|
|
|
|
|
... az új csomagolási technológia már kifejezetten az exportpiacot célozza azzal, hogy helytakarékos módon tömbcsomagolást végez.
A kekszeket, ostyákat, sajtos tallérokat és mézes puszedliket gyártó dunakeszi székhelyű társaság 1994-ben alakult családi vállalkozásként. Nyilvánosan hozzáférhető 2016. évi adatok szerint az 54 embert foglalkoztató kft 6 milliárd forintos nettó árbe... |
|
2018-02-27 15:34:10 |
|
|
|
|
|
|
... nyugtázta, hogy a régi mesterségnek ma is vannak követői szerte az országban, így Debrecenben is: termékeiket, az ütőfával készülő debreceni tányért, a vásárfiának szánt stanglikat és puszedliket, illetve a tükrös szívet, amibe a hagyomány szerint aki belenéz nem csak magát, hanem a szerelmét is látja, a mézeskalács-fesztiválon bárki megnézheti, de meg is kóstolhatja.
A kétna... |
2017-05-20 17:03:11 |
|
|
|
|
|
|
... távol)
15 percig sütöd közepes lángon.
Máz:
A tojás fehérjét villával egy picit vered, de nem szabad hogy kemény hab legyen.
A többi hozzávalóval összekavarod.
A puszedliket belemártod a mázba, az alját nem kell.
Ízlés szerint díszíteni. Ebből az adagból 110 db lett.
https://evikonyha.wordpress.com/edes -sutik/mezes-puszedli/[/li... |
2016-12-14 21:22:03 |
|
|
|
|
|
|
... a tésztából lisztes kézzel főtt tojássárgája nagyságú golyókat készítünk, és kikent tepsire helyezzük a golyókat. 165 fokra melegített sütőben, légkeverésen kb. 8-10 percig sütjük a puszedliket.
A tojásfehérjét felverjük, apránként beleszitáljuk a porcukrot, és citromlével ízesítjük a habot.
Egy nagy tálba kiveszünk egy adag habot, és óvatosan (húsvilla segít... |
2016-10-18 15:17:28 |
|
|
|
|
|
|
... a tésztából lisztes kézzel főtt tojássárgája nagyságú golyókat készítünk, és kikent tepsire helyezzük a golyókat. 165 fokra melegített sütőben, légkeverésen kb. 8-10 percig sütjük a puszedliket.
A tojásfehérjét felverjük, apránként beleszitáljuk a porcukrot, és citromlével ízesítjük a habot.
Egy nagy tálba kiveszünk egy adag habot, és óvatosan (húsvilla segítségével) bel... |
2016-09-05 15:43:59 |
|
|
|
|
|
|
... erősebb fokozaton. Vigyázzunk, hogy közben rá ne égjen a tál aljára a tojás.
Mikor már a felfordított tálban is benne marad a hab, akkor kész is vagyunk. Öntsük vele nyakon a puszedliket és keverjük át óvatosan egy fakanállal vagy rázzuk össze, hogy minden puszedlire kerüljön a habból. Aztán tegyük az egészet hűvös helyre, míg a tojáshab rászárad. Száradás után (érdemes... |
2016-03-10 11:57:30 |
|
|
|
|