|
|
|
... munkahely, iskola, ház, autó, mobiltelefon. A homok pedig a jelentéktelen dolgokat jelöli. Mi ebből a tanulság?
Az, hogy ha előbb a homokot töltjük az üvegbe, és folyamatosan azt halmozzuk fel, akkor a többi dolognak már nem jut hely. Ezért szeressük egymást, törődjünk családtagjainkkal, látogassuk meg nagymamánkat, menjünk el rendszeresen az egészségügyi szűrővizsgálat... |
2017-11-26 17:00:48 |
|
|
|
|
|
|
... kicsit beolajozzuk, ráfektetjük a szeleteket, és oldalanként 5-5 percig sütjük. A fejes salátát, az uborkát, a lilahagymát, a paprikát és a paradicsomot felvágjuk, a zöldségeket egy tálba halmozzuk, meglocsoljuk egy kevés citromlével, és pihenni hagyjuk. Elkészítjük az öntetet: két tojássárgáját összeturmixoljuk a finomra zúzott fokhagymával meg egy fél citrom levével. Közben aprá... |
|
2014-06-13 17:10:18 |
|
|
|
|
|
|
...-
Juhászné Szunyogh Mária [Mar...
ALMAHÉJTEA
Elkészítése: hámozzunk meg 2 db almát és a héját dobjuk bele 1/2 liter forró vízbe. Fedjük le, és hagyjuk állni kb. 15 percig. Ízesíthetjük barnacukorral, nádcukorral, mézzel, de ihatjuk magában is.
Az áztatás során az almahéj felpuhul, így könnyebben lehet elrágcsálni.... |
2014-05-28 10:28:11 |
|
|
|
|
|
|
... lássunk is.A négy gyakorlatnál ne feledkezzünk meg az alábbiakról: - Spontán megfigyelésről van szó, tehát ne csapjuk be magunkat előzetesszemrevételezéssel; - Ne halmozzuk a gyakorlatokat. Egy-egy gyakorlatot maximum kétszer végezzünk el egy napon, több órás szünet után. - Tartsuk be a gyakorlatok felépítését, egymásutániságát. Egy napon csak egyféle g... |
|
2012-06-07 08:31:41 |
|
|
|
|
|
|
... cikkekre daraboljuk. Keverőedénybe tesszük, és sóval, borssal, az aprított petrezselyemmel fűszerezzük, majd meglocsoljuk az olívaolajjal. Lazán átforgatjuk, és frissen, ízlésesen, tányérra halmozzuk. Meglocsoljuk a majonézzel, majd petrezselyemmel díszítjük. Kínálhatunk mellé friss péksüteményt.
#582
2009. április 24. 12:32
Válaszolj!
Üzenet törlése |... |
|
2011-03-14 09:46:11 |
|
|
|
|
|
|
... csak annyira, hogy szaftos maradjon.
Frissen, sült burgonyával, esetleg rizzsel (és idény szerint kovászos uborkával, vegyes savanyúsággal, vagy salátával) tálaljuk, a hússzeletre halmozzuk a ropogósra sült hagymát.
... |
2011-02-13 18:18:49 |
|
|
|
|
|
|
... réteslapot nedves konyharuhán kiterítjük, óvatosan lapokra szedjük. A lapokat egyesével, ecsettel vékonyan megkenjük olajjal, és 2-3 lapot egymásra fektetünk.
5. Az egyik szélére halmozzuk a töltelék 1/3 részét, megszórjuk egy kevés búzadarával, hogy a tök esetleges levét megfogja. Így nem ázik el a rétesünk.
6. Konyharuha segítségével óvatosan feltekerjük.
... |
2010-07-01 22:47:52 |
|
|
|
|
|
|
... kifacsart répát rászórjuk. Hozzáöntjük a tejet, a maradék cukrot, és a répát puhára pároljuk.
3. A réteslapokat megkenjük olajjal, megszórjuk a búzadarával, és a lapok szélére halmo... |
2010-07-01 22:46:17 |
|
|
|
|
|
|
... apró kockára vágjuk ,kiolvasszuk,a zsírját leszűrjük róla.A szalonnazsírban felhevítjük a kaprot,hozzákeverjük a tejfölt,majd a kifőzött galuskát.megsózzuk,átforrósítjuk.
Tálra halmozzuk,vagy egyenesen a tányérokba tesszük,tetejére rámorzsoljuk a juhtúrót és meghíntjük a melegen tartott kisütött szalonnával.
Jó étvágyat hozzá!Nagyon laktatós!
#842
2009. júl... |
2010-06-10 12:24:24 |
|
|
|
|
|
|
... hideg tejszínt kemény habbá verjük.
A főzés nélküli banán pudingport elkészítjük, beleforgatjuk a felvert tejszínt, majd a csokidarabokat is hozzáadjuk.... |
2010-05-04 20:45:32 |
|
|
|
|