Belépés
A szomszéd nénit elnöknek
Olyan régen, hogy akkoriban tán még Hold se volt az égen, szóval hátulgombolós kis srác koromban a Ferencvárosban laktunk, egy régi körfolyosós házban. Emlékszem az egyik szomszéd nénire, én Lujzi néninek szólítottam, de a szomszédoknak csak Lujzi, avagy Lujzácska volt.
Akkoriban nagyon öregnek láttam, pedig valószínűleg fiatalabb lehetett, mint én most. Egyedül élt, azt so...
2023-11-21 05:47:43
Kihalt szakmákKIHALT SZAKMÁK


Van pár szakma, amely nevében és olvasmányélményeink alapján még benne van a köztudatban, de az elmúlt évtizedekben teljesen és maradéktalanul kihaltak, eltűntek. Ezekből adok most egy csokorra valót.


Villamoskalauz

Akárcsak...
2015-01-26 18:00:28
Anyja szeme láttára dobta halálba Ádámkát az apja
... féléves gyermekével a nagymamánál volt látogatóban. Párja itt támadt rájuk, és egy hangos vita után végzett a babával és önmagával is.

Sikoltozásra lettek figyelmesek egy körfolyosós, budai bérház lakói szombat délelőtt 11 órakor. Az I. kerületi, Attila úti ház egyik belső udvarára két test zuhant: előbb egy baba, majd egy férfi csapódott a betonra. A lakók hívták a men...
2015-01-18 15:30:23
A belvárosban miért jó és miért nem jó lakni?
...én szeretnék lakni a Budapesten a Corvin negyedben. az jó hely,parkoló, minden más szórakozásra van lehetőség, közlekedés jó.
de a régi körfolyosós házak nem tetszenek, nem mindegy ki a szomszédod, pl. csak az Oktogon környéke, Király utca , Szófia utca, stb.
parkolni lehetetlen saját autóval, sok a csavargó, tolvaj mindenfelé.
besurranók.
nagyon kell védekezni...
2014-06-07 22:19:30
A binokli
... kezelte mindig. Régi Zeiss gyártmány, belevésve a magyar kereskedő és a megvásárló, büszke tulajdonos neve: Dr. Szombathy
Elemér doctor juris. Hajnalban és este tájt, amikor a körfolyosós ház falának
repesz- szaggatta odvának szélére kiültek a kiscsókák, és a padlás-ablak
vakszemein, ki- és benyilallott a vörös vércse, élelmet hozva fiókáinak.
Amikor körülö...
2014-05-12 10:07:01
Dilemma: Eltartom a férjem,
... életünket, nem lett volna hely egy fiatal párnak. A férjem egyik barátjának a rokona adott ki aránylag olcsón egy szobát a lakásában, ott kezdtük az életünket.

Öreg, omladozó, körfolyosós ház volt, a lakás minden szobája be volt ázva, a falak sárgák, repedezettek, még ma is úgy emlékszem, mintha ott ülnék a régi kanapén. A lakásban még fürdőszoba sem volt, a folyosóra k...
2011-10-25 07:52:06
A lépésekből tudtam, hogy ki
... épületével szemben álló házba. A kozmetikusként dolgozó asszony elektroműszerész férjével lakik itt, de volt, amikor öten osztoztak a két nagyszobából és egy kis cselédszobából álló körfolyosós lakáson: szülei és fia is itt éltek.

"Az első házhoz köthető emlékem az, hogy a szomszédok mindig megkínálják a gyerekeket sütivel. Arra is emlékszem, hogy mellettünk egy közért ...
2011-03-10 10:14:05
A KITÖRÉS EMLÉKÉRe
... a Várhegy, a Tabán és a Víziváros, a Gellért- és Sas-hegy, fel a jánoshegyi kilátóig mind az én területem, játszótereim voltak.
Nem túlzás, amit írok, hiszen egy három emeletes körfolyosós házban rajtam kívül még legalább harminc különféle korú, kicsi és nagy srác élt.
Gyalog, futva vagy biciklivel kirajzottunk és bármerre is vitt az utunk, valahol mindig összetalálkoztu...
2011-02-12 18:04:03
A kitörés(1945.02.11.)emlékére
... a Várhegy, a Tabán és a Viziváros, a Gellért- és Sas-hegy, fel a jánoshegyi kilátóig mind az én területem, játszótereim voltak.
Nem túlzás, amit írok, hiszen egy három emeletes körfolyosós házban rajtam kívül még legalább harminc különféle korú, kicsi és nagy srác élt.
Gyalog, futva vagy biciklivel kirajzottunk és bármerre is vitt az utunk, valahol mindig összetalálkozt...
2011-02-12 16:01:00
Rudnay Egyed: Attila Trilogia1
... folyó hegy és dűlőnevek11, az erdélyi székelyekkel közös díszes kapuik, épületformáik12, melyeknek mására, Székelyföldön kivül csak a Kaukázusban találunk13 és melyeknek folytatásai körfolyosós városi házaink, azután az a feszes lovasnadrág, zsinóros menték, melyekkel a mai hatalom a legszebb turisztikai írásait díszíti, találunk ősi jogon nemes községekre, melyeket a "Vágvölgy sz...
2010-12-10 08:18:51
1 2 
Címkék: KITÖRÉS EMLÉKÉRe, Rudnay Egyed, Attila Trilogia1, KIHALT SZAKMÁK, Régi Zeiss, szomszéd nénit, belvárosban miért, lépésekből tudtam, régi körfolyosós, egyik szomszéd, szomszédoknak csak, elmúlt évtizedekben, csokorra valót, nagymamánál volt, hangos vita, férfi csapódott, lakók hívták, magyar kereskedő, vörös vércse, fiatal párnak, férjem egyik, rokona adott, lakás minden, falak sárgák, régi kanapén, kozmetikusként dolgozó, első házhoz, szomszédok mindig, gyerekeket sütivel, jánoshegyi kilátóig, három emeletes, erdélyi székelyekkel, legszebb turisztikai, elektroműszerész, összetalálkoztu, villamoskalauz, ferencvárosban, maradéktalanul, cselédszobából, összetalálkozt, kozmetikusként, épületformáik, hátulgombolós, székelyföldön, szomszédoknak, játszótereim, székelyekkel, kirajzottunk, repedezettek, benyilallott, sikoltozásra, nagyszobából, szórakozásra, valószínűleg, évtizedekben, turisztikai, nagymamánál, gyermekével, megkínálják, körfolyosós, látogatóban, lovasnadrág, figyelmesek, belvárosban, köztudatban, folytatásai,
© 2013 TVN.HU Kft.