Belépés
Krónika 1. rész (megemlékezések, Kúria-beszámoló)
... jászkun önmegváltás napjára. A jászok és a kunok a XIII. században érkeztek hazánkba - ismertette Jakab István -, 275 éve pedig Mária Terézia május 6-án engedélyezte számukra a régi szabadságuk, kiváltságaik visszaváltását, amelyeket a török uralom alatt veszítettek el.
A Kúria elnökének beszámolója
Az új szabályok alkalmazásának éve volt a 2018-as a Kúria életében - mon...
2020-05-06 11:12:09
Online közvetítik a Nemzeti Jászkun Emléknap szolnoki ünnepségét
... I. Lipót császár eladta a jászok és kunok lakta területeket a Német Lovagrendnek. Az ott élők azonban ebbe a változásba nem nyugodtak bele, 1745-ben saját pénzükön visszavásárolták szabadságukat és régi kiváltságaikat. Május 6. a Jászkun Hármas Kerület önmegváltásának, a redemptiót lehetővé tevő diploma aláírásának ünnepe, amelyet Mária Terézia látott el kézjegyével.
Az ősök...
2020-05-04 16:32:35
Levél 2.
... felravatalozni."

Vádaskokdás 8.

(a koronavírus) "nem az idősekre, nem azokra az idősekre veszélyes...nem ők a veszélyeztetettek. Abba kéne már hagyni az idősek erőszakos védelmezését, bezárását, szabadságuk korlátozását... nincs igazolva!"
Mivel a pacientúrám visszajelzéseiből tudom, hogy nagyon sok idős ember sértve érzi magát az intézkedések kapcsán, h...
2020-04-19 06:53:29
Jövőre halasztják a 26. Jász Világtalálkozót
... I. Lipót császár eladta a j...
2020-03-27 11:41:39
Kövér László: a jászok példát mutatnak megmaradásból az európai nemzeti közösségeknek
... jászok ezt a történelmi leckét a 18. században "adták fel" a világ népeinek, amikor volt erejük verejtékes munkából származó tömérdek pénzzel visszaszerezni földjeiket és megváltani szabadságukat azon korabeli hatalmasságoktól, akik megfosztották őket szülőföldjük tulajdonától.
Ez az öntudat a magyarázata annak, hogy a jászok soha nem a felejtés, hanem mindig az emlékezés nép...
2019-06-08 14:41:16
Észak Dél ellen (1. fejezet)
... éppen azok a kisemberek népesítették be, akik szükségszerűen ellenségei voltak a rabszolgaság intézményének. A déliek katonásabbak, fegyelmezettebbek és egységesebbek voltak, mint a szabadságukra és függetlenségükre oly büszke északiak, akiket akkor kezdtek el nevezni "yankee"-nek.

A fegyelmezett fellépésnek jó iskolája volt a néger rabszolgák féken tartása. Délen nem v...
2019-03-31 21:31:47
ORBÁN VIKTOR NEHEZEN viseli
... lenne tehát meggondolniuk a hírszerkesztőségek munkatársainak, hogy kielégítik-e a jövőben is önimádó politikusok óhajait, vagyis foglalkoznak-e velük akkor is, amikor éppen több hetes...
2018-08-08 16:55:30
Kovács Kálmánné megemlékezése a Pozsonyi csatáról
Szertartásvers

Nem kellett mi nékünk Jehova áldása,
Napatyánk fénye volt Árpád útitársa.
Nem foglaltak ősök senki földjét, kincsét,
csak azt oltalmazták, ami volt a miénk.

,,A magyarok kiírtassanak!" - gonosz jelszó alatt
A nyugati népek indítottak hadat.
Énlil, Ningirszu és Énki, teremtő istenünk,
Nem hagyták ...
2018-07-08 14:34:05
Ilyen kormányfőt várok!
... "Egyszerű: egyetértésben élni, önmagadnak lenni és megpróbálni nem ráerőltetni a te gondolataidat másokra. Nem várom el másoktól, hogy úgy éljenek, ahogy én, inkább tisztelni szeretném a szabadságukat, és megvédeni az én szabadságomat. Ez azzal jár, hogy megmondod, amit gondolsz, még akkor is, ha mások nem osztják a véleményed. A valós boldogság az életben úgyis "csak" két-három d...
2018-06-22 11:21:23
Egy forrás az Alföld közepén...Pálosszentkút
... országgyűlés kapitányságokba tömörítette a kunokat, így a lakosság lassanként visszatelepedhetett. A királynő megengedte, hogy a kunok megválthassák magukat, és ezzel visszaszerezzék régi szabadságukat. A nép pedig boldogan rendezkedett be ősei földjén, amellyel lélekben eddig is egy volt száműzetése alatt.

Az elpusztult községet nem építették újjá, hanem elszórt tanyá...
2018-05-21 22:54:13
1 2 3 ..10 .15 .19 20 
Címkék: Nemzeti Jászkun Emléknap, Jász Világtalálkozót, Kövér László, Észak Dél, ORBÁN VIKTOR NEHEZEN, Kovács Kálmánné, Jakab István, Mária Terézia, Német Lovagrendnek, Jászkun Hármas Kerület, jászok példát, európai nemzeti, régi szabadságuk, török uralom, redemptiót lehetővé, idősekre veszélyes, idősek erőszakos, pacientúrám visszajelzéseiből, intézkedések kapcsán, történelmi leckét, világ népeinek, magyarázata annak, jászok soha, kisemberek népesítették, rabszolgaság intézményének, déliek katonásabbak, fegyelmezett fellépésnek, néger rabszolgák, magyarok kiírtassanak, nyugati népek, valós boldogság, életben úgyis, lakosság lassanként, királynő megengedte, kunok megválthassák, volt száműzetése, elpusztult községet, függetlenségükre, hatalmasságoktól, visszavásárolták, önmegváltásának, világtalálkozót, kapitányságokba, visszaszerezzék, szükségszerűen, szertartásvers, visszaváltását, megemlékezések, munkatársainak, alkalmazásának, visszaszerezni, kiváltságaikat, felravatalozni, közösségeknek, megmaradásból,
© 2013 TVN.HU Kft.