Belépés
Felvidéki napot rendez a Hagyományok Háza
... letűnt hagyományos falusi kultúra megmaradt töredékei elevenednek meg.
A déli kulináris bemutatón Ipoly menti népi ételeket, muzslai, kisújfalui és kürti borokat kóstolhatnak a résztvevők.
A tájegységek bemutatkozásán zoborvidéki, Ipoly menti és gömöri táncokat és dalokat tanulhatnak az érdeklődők, a Magyar Kézművesek a Felvidéken kiállítás megnyitójának pedig a Népi Ip...
2019-10-19 11:51:32
Vádat emeltek a rendőrségi bemutatón általános iskolások által kilőtt könnygázgránát miatt
... veszélybe.
A vádirat lényege szerint a főtörzsőrmester a könnygázgránát kezelésére vonatkozó előírásokat figyelmen kívül hagyta és a foglalkozási szabályok megszegésével a bemutatón résztvevőket közvetlen veszélynek tette ki - közölte a főügyész. A főügyészség foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetés miatt emelt vádat a főtörzsőrmester ellen.
Keresztes Im...
2019-02-05 19:03:19
Könyv jelent meg Prokopp Sándorról, az első magyar sportlövő olimpiai bajnokról
... versenyszámát. Prokopp a pusztaszentlőrinci Szemere Miklós lőtéren nevelkedett és csak egy véletlen lemondás miat...
2018-06-06 14:00:18
Megjelent az idei Világjátékokat bemutató kötet
... részt vevő 112 országból hazánk a 11. helyen végzett a nemzetek rangsorában."
A bemutatón budapesti amerikai nagykövetség képviseletében David Newton helyettes konzul üdvözölte a résztvevőket, - az NVESZ tájékoztatása szerint - elismerését fejezte ki azért, hogy a magyar csapat közvetlenül az amerikai mögött végzett az éremtáblázaton.
A következő, 2021-es birminghami ját...
2017-12-15 10:13:46
Hajós bemutatót tartottak a tengeri szennyezés megelőzéséről Horvátországban
... nagy feltűnést keltett speciális felszerelésével, az úgynevezett "hajókézzel", amely egy tankerhajót ért baleset után az olajszennyeződést gyűjtötte össze a víz felszínéről.
A résztvevők ezzel a gyakorlattal zárták Az Adriai-tenger védelme a hajók okozta szennyezéstől címmel kezdődött, több napig tartó nemzetközi konferenciát Splitben.
A tanácskozáson elhangzott, hogy ...
2017-10-05 19:24:34
Jubileumi nemzetközi mézvásár és méhésztalálkozó lesz Jászberényben
... Egyesület (OMME) kitüntetéseit és a Zsidei Barnabás-díjat.
A szakmai programban szó lesz egyebek mellett az új méhbiztosítási lehetőségről, a méhpempő és propolisz hatásairól.
A résztvevők bemutatón láthatják a méhszúrás veszélye nélkül egy élő méhcsalád kezelését, továbbá füstőlőgyújtó és keretszegő versenyt is rendeznek a vállalkozó kedvűeknek.
A rendezvényt sztá...
2017-07-25 11:25:15
Az amerikai magyar iskolák oktatásáról tanácskozott New Yorkban Szilágyi Péter helyettes államtitkár
... tanácskozás központi témája a családközpontú iskola volt.
Csabai Sarolta, a kecskeméti Pallasz Athéné Egyetem oktatója "Családi kör régen és ma" címmel tartott nyitó előadást, majd a résztvevők több munkacsoportban vitatták meg tapasztalataikat és fogalmazták meg a jövőre vonatkozó igényeiket. Szó esett a kétnyelvűségről logopédus szemmel, a szülők és a tanárok sikeres együtt...
2017-06-11 21:44:30
Áder János: a génbankok biztosíthatják az őshonos fafajták megőrzését
... ősi fajták tulajdonságai biztosítják - hangsúlyozta Áder János.
A Pilisi Parkerdő Zrt. Budakeszi Tündérkertjét Zambó Péter, a Pilisi Parkerdő Zrt. vezérigazgatója mutatta be. A résztvevők megismerkedhettek a gyümölcsfaoltás fortélyaival, megkóstolhatták a tájházban őrzött hagyományos gyümölcskészítményeket és rést vehettek egy méhészeti bemutatón is.
A gazdag, de pusztul...
2017-04-04 14:04:41
Cseresnyés Péter: teljesen megújult a szakképzés
... -irányítást érintő, valamint pályaorientációs, tehetség-gondozás és tananyag-fejlesztési feladatokra 7 milliárd forint keretösszegű EU-s forrás áll rendelkezésre.
A szakképzésben résztvevők munkáját is méltató politikus szerint lehetővé vált, hogy a jelenlegi uniós finanszírozási ciklus végére ötmilliónak dolgozzanak Magyarországon.
Büttnerné Bódi Ágnes, az európai sza...
2016-12-07 14:23:04
Offshore-botrány - Az ügy egyik kirobbantója szerint jobban kellene védeni a kiszivárogtatókat
... megkapta a teljes anyagot, és dolgozhatott azzal; az egyetlen korlátozás az volt, hogy a sztori kirobbantásáig nem publikálhatta az eredményeket, de ezt követően is próbálták visszafogni a résztvevők közötti konkurenciaharcot.
Óvintézkedéseikről szólva a bemutatón Frederik Obermaier elmondta: Németországban - ahol eddig mintegy ötvenezer példány fogyott a kötetből - a sztori ...
2016-11-29 14:32:02
1 2 3 4 5 
Címkék: Hagyományok Háza, Prokopp Sándorról, Yorkban Szilágyi Péter, Áder János, Cseresnyés Péter, Magyar Kézművesek, Népi Ip, Keresztes Im, Szemere Miklós, David Newton, Zsidei Barnabás-díjat, Csabai Sarolta, Pallasz Athéné Egyetem, Pilisi Parkerdő Zrt, Budakeszi Tündérkertjét Zambó Péter, Büttnerné Bódi Ágnes, Frederik Obermaier, rendőrségi bemutatón, első magyar, idei Világjátékokat, tengeri szennyezés, amerikai magyar, génbankok biztosíthatják, őshonos fafajták, déli kulináris, tájegységek bemutatkozásán, vádirat lényege, könnygázgránát kezelésére, foglalkozási szabályok, bemutatón résztvevőket, főügyészség foglalkozás, főtörzsőrmester ellen, véletlen lemondás, nemzetek rangsorában, bemutatón budapesti, magyar csapat, amerikai mögött, olajszennyeződést gyűjtötte, résztvevők ezzel, gyakorlattal zárták, hajók okozta, tanácskozáson elhangzott, szakmai programban, résztvevők bemutatón, méhszúrás veszélye, vállalkozó kedvűeknek, rendezvényt sztá, családközpontú iskola, kecskeméti Pallasz,
© 2013 TVN.HU Kft.