Belépés
Erdő Péter megáldotta Csordás Eörs emlékkövét a Hermina úton
A kereszt maga is missziót végez. Tanúságot tesz és hívogat. Tekintsünk föl rá mi is bizalommal, mint hajdan a nép a rézkígyóra a pusztában, jussunk el rendszeresen ide, a templomba, magához az eucharisztikus Krisztushoz.
2018. szeptember 16. vasárnap 19:10
Erdő Péter bíboros, prímás mutatott be szentmisét Budapesten, a Jeruzsálemi Szent Sír Lovagrend Magyarországi Helyta...
2018-09-16 19:37:25
Álljunk meg ma otthon öt-tíz-tizenöt percre a feszület előtt
... 21,4b-9), hogy az egyiptomi kivonulás idején a nép zúgolódott, amiért az Úr kígyókat küldött rájuk. Ez az őskígyóra, a sátánra, a nagy vádlóra emlékeztet minket. Ám aki föltekint a rézkígyóra, meggyógyul a kígyómarásból, vagyis megmenekül. Ez prófécia. Jézus ugyanis bűnné lett, és így legyőzte a bűn előidézőjét, a kígyót. A sátán örült nagypénteken, annyira, hogy nem vette é...
2018-09-15 09:10:30
A Szent Kereszt felmagasztalása 09.14. 2018
... ki jelül egy fára. Akit marás ért és rátekint, az életben marad."
Csináltatott is Mózes egy rézkígyót, és kitűzte jelül egy fára. Akit megmartak a kígyók, de föltekintett a rézkígyóra, az életben maradt.
Ez az Isten igéje. Szám 21,4b-9

SZENTLECKE Szent Pál apostolnak a filippiekhez írt leveléből
Megalázta magát, ezért az Isten felmagasztalta őt. ...
2018-09-14 08:14:34
Jordánia legszebb látnivalói
... nép könyörögni kezdett az Úrhoz, hogy védje meg őket a mérges kígyóktól. Mózes az Úr szavára egy botra tekeredett rézkígyót készíttetett. Akit megmart egy kígyó, de föltekintett erre a rézkígyóra, az életben maradt.


A King's Highway (Királyok útja) egy hosszú, ka...
2018-07-19 20:46:49
Tekints a rézkígyóra
... imádságaimat, prédikációimat, jó és rossz cse...
2018-04-15 22:24:41
A kígyókat vegye el tőlünk az Úr
... ki jelül egy fára. Akit marás ért és rátekint, az életben marad."
Csináltatott is Mózes egy rézkígyót, és kitűzte jelül egy fára. Akit megmartak a kígyók, de föltekintett a rézkígyóra, az életben maradt." (Szám 21,7-9)

Ki mehet fel az Úr hegyére?
Ki állhat meg az ő szent helyén?
Az, akinek keze ártatlan, akinek szíve tiszta, aki magát hi...
2018-03-21 12:20:15
5. nagyböjti hét kedd 03.20
... tetszését találja." E szavak után sokan hittek Jézusban.

OLVASMÁNY Mózes negyedik könyvéből
Isten megkönyörül mindazokon, akik a Megváltó előképére, a fán függő rézkígyóra föltekintenek.
Az Egyiptomból való kivonulás idején a választott nép elhagyta a Hór hegyét, és Edom földjét megkerülve a Vörös-tenger felé haladt. A nép azonban belefáradt a vándorl...
2018-03-20 10:11:50
Látványosságára lettünk a világnak
... el, és fürödj meg hétszer a Jordánban". A mérges kígyóktól megmart nép sem hókuszpókusz varázslatok titkos ceremóniák által szabadult meg, hanem úgy, ha feltekint a magasba emelt rézkígyóra.
Te is csak így, egyszerű módon szabadulhatsz meg bűneidtől, ha hittel nézel az előtted álló, érted megfeszített és feltámadt Úr Jézus Krisztusra.

*Látványosságára lettünk...
2018-02-14 12:55:31
A Szent Kereszt felmagasztalása 09.14
... ki jelül egy fára. Akit marás ért és rátekint, az életben marad."
Csináltatott is Mózes egy rézkígyót, és kitűzte jelül egy fára. Akit megmartak a kígyók, de föltekintett a rézkígyóra, az életben maradt.
Ez az Isten igéje.
Szám 21,4b-9

VÁLASZOS ZSOLTÁR
Válasz: El ne feledjétek * Urunknak nagy tetteit! Vö. 7c. vers.
Előénekes: Figyelj tan...
2017-09-14 17:39:53
Kígyóméreg
... tesz még ma is, és ezáltal a mély benyomást keltő történet által fölismerhetjük, mi történt akkoriban a pusztában, amikor Izráel népét megmarták a kígyók. Bizalommal feltekintettek a rézkígyóra, és életben maradtak, pedig a méreg ott volt a vérkeringésükben. Így van ez velünk, hívőkkel is. Hittel feltekintünk a Megfeszítettre, és örökké élünk, pedig a bűn még mindig ott van bennün...
2017-04-18 07:19:30
1 2 3 4 5 
Címkék: Erdő Péter, Csordás Eörs, Szent Kereszt, Jeruzsálemi Szent Sír Lovagrend Magyarországi Helyta, SZENTLECKE Szent Pál, OLVASMÁNY Mózes, Jézus Krisztusra, VÁLASZOS ZSOLTÁR, feszület előtt, kígyókat vegye, kereszt maga, eucharisztikus Krisztushoz, egyiptomi kivonulás, nagy vádlóra, sátán örült, életben marad, életben maradt, mérges kígyóktól, botra tekeredett, magasba emelt, előtted álló, mély benyomást, vérkeringésükben, felmagasztalása, látványosságára, fölismerhetjük, megfeszítettre, prédikációimat, feltekintettek, eucharisztikus, felmagasztalta, magyarországi, kígyómarásból, szabadulhatsz, föltekintenek, készíttetett, rendszeresen, föltekintett, hókuszpókusz, filippiekhez, imádságaimat, megfeszített, csináltatott, nagypénteken, feltekintünk, jeruzsálemi, megkönyörül, varázslatok, krisztushoz, előidézőjét, egyiptomból, ceremóniák, rézkígyóra, tekintsünk, szentmisét, bizalommal, választott, apostolnak, megáldotta, megkerülve, belefáradt, emlékeztet, meggyógyul, emlékkövét, szeptember, tekeredett, kígyóméreg, könyörögni,
© 2013 TVN.HU Kft.