|
|
|
... aki szereti, kombinálhatja csirkemellel, pulykahússal.
Tésztaételek
A megsütött és ízlésünk fűszerezett tököt átpasszírozzuk és sós tésztának elkészített derelyébe vagy ravioliba töltjük. Szokásos módon kifőzzük, sajt- vagy kapormártást készítünk mellé.
Ennél is egyszerűbb, ha kedvenc tésztánkat kifőzzük és előzőleg megsütött, kockára aprított sütőtökhöz... |
2015-02-05 16:04:50 |
|
|
|
|
|
|
... ricottás receptúrák is.
A töltelékeket lazítja, krémesebbé teszi a ricotta - pl. a ravioliban is
Ricotta-fajták
Bár a ricottát leggyakrabban frissen fogyasztják, azért léteznek tartósított formái is. Ilyen a kérges Ricotta Informata, amelynek sütés közben ki... |
|
2014-08-02 22:18:01 |
|
|
|
|
|
|
... szerepe volt a sajtok között. Színe fehér, állaga puha, íze édeskés, leginkább a mi túrónkra hasonlít.Sokféle felhasználási módja ismert: tésztaszószokban, pizzafeltétként, lasagnéban és ravioliban is fogyasztjuk. Kenőkrémekben kitűnő zöldfűszerekkel ízesítve.
Édességekben, süteményekben, sajttortákban, fagylaltokban is használjuk, de ricotta az alapanyaga a szicíliában kedv... |
2010-07-24 13:04:34 |
|
|
|
|