|
|
|
... létre.
Amennyiben hajlama van a vesekövekre, fogyasszon minél kevesebb oxalátban gazdag ételt. Az oxalátokban gazdag ételek közé tartozik a spenót, a fodros kel, a mángold, a rebarbara, a retek, az okra, a zeller, a csokoládé, a szójatej, és az eper.
Emellett figyeljen oda szervezete C-vitamin szintjének megfelelő mennyiségére is, mivel a túlzott mennyiségű... |
2023-12-18 21:20:52 |
|
|
|
|
|
|
... Varjútövis
Bojtorján gyökere Kukoricahaj Kaszkarabokor
Cayenne-i bors Equisetum Pitypang gyökere
Bodzavirág Borókabogyó Édesgyökér
Gyömbér Petrezselyem levél Rebarbara
Aranygyökér Orvosi medveszőlő Szennabokor levele
Borsmenta Cickafark Fodros lórom
Közönséges mahónia gyökere
Cickafark |... |
|
2022-09-22 19:46:47 |
|
|
|
|
|
|
... Varjútövis
Bojtorján gyökere Kukoricahaj Kaszkarabokor
Cayenne-i bors Equisetum Pitypang gyökere
Bodzavirág Borókabogyó Édesgyökér
Gyömbér Petrezselyem levél Rebarbara
Aranygyökér Orvosi medveszőlő Szennabokor levele
Borsmenta Cickafark Fodros lórom
Közönséges mahónia gyökere
Cickafark |... |
2020-10-08 23:23:32 |
|
|
|
|
|
|
... Amerikai Egyesült Államok Legfelsőbb Bírósága úgy határozott, hogy a paradicsom zöldség. Az EU 113/2001 sz. rendelete gyümölcsnek nyilvánította, miszerint: "E rendelet szerint a paradicsom, a rebarbara ehető szárai, a sárgarépa és az édesburgonya, az uborka, a tök, a dinnye és görögdinnye gyümölcsnek tekintendő."
A paradicsom tehát gyümölcs, általában azonban a zöldségkategó... |
|
2018-07-12 08:00:06 |
|
|
|
|
|
|
... alacsony szénhidrát tartalmúak: sóska, paraj, kínai kel, retek fejes saláta, brokkoli, uborka, spárga
3-5 g közöttiek: zöldpaprika, paradicsom, karfiol, kelkáposzta, mángold, zeller, rebarbara, padlizsán, cukkini
6-10 g közötti: fejes káposzta, gyökér, cékla, kelbimbó, spárgatök, patisszon, zöldbab, karalábé, sárgarépa, hagyma,
10 g feletti: zöldborsó, sütőtök, burg... |
|
2017-05-01 09:10:18 |
|
|
|
|
|
|
... növényi termékeket árul: gyógynövényeket, gyökereket, narancshéjat és kérgeket egy kis milánói üzletben. Az a ragyogó ötlete támad, hogy tonizáló és erősítő italt készít gencián, kínafa, rebarbara, fahéj, oregano, szicíliai édes és Curacao-szigeti keserű narancs, valamint más összetevők keverékéből. Ramazzotti úr elkezdi árulni italát a környező tavernákban és Milánó központjában,... |
2017-03-23 22:00:10 |
|
|
|
|
|
|
... napig is nálunk, mert ezek igazán nem igényelnek túlzott beruházást. Nyitrán, felvidéki unokanővéremnél tapasztalhattam ennek előnyeit. Közben csöng a telefon. Szepi jelenti be: érik a rebarbara, rengeteg a gyönyörű, fodros salátája és a petrezselyemzöldje - hozna át belőle. Péter nevetve közli velem, hogy hónapok alatt nincs máskor náluk ekkora nyüzsgés. El is fáradnak estére. ... |
2016-10-15 17:44:16 |
|
|
|
|
|
|
... tarlórépa (190mg/100g), cékla zöldje (117mg/100g), újhagyma (73mg/100g), póréhagyma (59mg/100g), főtt zöldbab (55mg/100g), articsóka (44mg/100g), édes burgonya (38mg/100g), répa (33mg/100g), rebarbara (86mg/100g), fekete ribiszke (55mg/100g), narancs (40mg/100g), füge (35mg/100g), kivi (34mg/100g), továbbá a mák, napraforgómag, szezámmag, petrezselyem, mandula, amaránt, köles, spi... |
2016-02-17 21:43:42 |
|
|
|
|
|
|
... az életét.
Essiac tea
Hozzávalók:
6 és fél csésze bojtorjángyökér (vágott)
450 g juhsóska (őrölt)
250 g csúszós szilfakéreg (őrölt)
30 g török rebarbara gyökér (őrölt)
Elkészítés:
Egy üvegedényben keverd össze a hozzávalókat, és tárold sötét, száraz helyen.
Adj 60 g gyógynövénykeveréket 2.25 liter forrásban lévő ... |
2015-09-30 16:46:01 |
|
|
|
|
|
|
Rebarbara, a pikáns
A rebarbara néhány éve reneszánszát éli. Újra divatba jöttek a savanykás zöldséggel készített desszertek, a különféle kompótok, mártások és piték.
A rebarbara története
A rebarbara nagyon régóta kedvelt növény. Igaz, az eredeti felhasználása messze nem a gasztronómia tárgykörébe tartozott, de a XVII-XVIII. században már főzés... |
2015-05-09 23:22:25 |
|
|
|
|