Belépés
A vesekő kialakulásának megelőzése
... létre.

Amennyiben hajlama van a vesekövekre, fogyasszon minél kevesebb oxalátban gazdag ételt. Az oxalátokban gazdag ételek közé tartozik a spenót, a fodros kel, a mángold, a rebarbara, a retek, az okra, a zeller, a csokoládé, a szójatej, és az eper.

Emellett figyeljen oda szervezete C-vitamin szintjének megfelelő mennyiségére is, mivel a túlzott mennyiségű...
2023-12-18 21:20:52
Erősíti a csontokat és a bélfalat a mángold
... nincsenek tisztában értékeivel. Vastag fehér, lila vagy piros levélnyele, húsos levele miatt igazán dekoratív zöldségféle. Egészséges, finom és egyesíti magában a spenót, a spárga és a rebarbara tulajdonságait.

Hazánkban nem találkozhatunk gyakran sem a piacokon, sem a zöldségeseknél a mángolddal.

A mángold a cékla legközelebbi rokona. Íze a spenóthoz hasonló...
2021-01-15 23:21:46
Bartal Klári
... napig is nálunk, mert ezek igazán nem igényelnek túlzott beruházást. Nyitrán, felvidéki unokanővéremnél tapasztalhattam ennek előnyeit. Közben csöng a telefon. Szepi jelenti be: érik a rebarbara, rengeteg a gyönyörű, fodros salátája és a petrezselyemzöldje - hozna át belőle. Péter nevetve közli velem, hogy hónapok alatt nincs máskor náluk ekkora nyüzsgés. El is fáradnak estére. ...
2016-10-15 17:44:16
Vitaminbombák



VITAMINBOMBÁK


Vitaminbombák: medvehagyma és rebarbara


A téli hónapokban kialakult vitamin- és ásványianyag-hiány pótlására a szakemberek két tavaszi ,,sztárt" javasolnak. Ráadásul ezek nemcsak az...
2016-04-24 19:30:26
Milyen tápanyagok bevitelére kell figyelni vegán étrend eset
... tarlórépa (190mg/100g), cékla zöldje (117mg/100g), újhagyma (73mg/100g), póréhagyma (59mg/100g), főtt zöldbab (55mg/100g), articsóka (44mg/100g), édes burgonya (38mg/100g), répa (33mg/100g), rebarbara (86mg/100g), fekete ribiszke (55mg/100g), narancs (40mg/100g), füge (35mg/100g), kivi (34mg/100g), továbbá a mák, napraforgómag, szezámmag, petrezselyem, mandula, amaránt, köles, spi...
2016-02-17 21:43:42
Eper-rebarbara morzsás sütemény
... tk sütöpor
csipet só
2 tk bio-citrom lereszelt héja
továbbá:
20 dkg vaj
15 dkg liszt
10 dkg darált mandula
15 dkg porcukor
csipet só
75 dkg rebarbara
25 dkg eper

A sütöt 200 fokra elömelegítem (légkeverésenél 180 fok), egy tepsibe sütöpapírt helyezek. A tésztához a vajat és a cukrot habossá verem és a tojásokat egyenkén...
2016-02-02 18:49:00
Isteni és egyszerű: a morzsasüti
... dolgozzuk össze. Nem baj, ha nem kapunk homogén tésztát, úgyis morzsolni fogjuk!


Rebarbarás morzsasüti egy kis pitetésztával, vaníliafagyival

A sós morzsasütibe párolva vagy főve tegyük a zöldségeket. Ízesítsük ízlésünk szerint friss zöldfűszerekkel, borssal, fokhagymá...
2015-06-15 11:40:04
Zöldség, amit desszertként fogyasztunk: a rebarbara
Zöldség, amit desszertként fogyasztunk: a rebarbara

Furcsa egy növény: nem a levelét, nem a termését, de még csak nem is a gyökerét esszük - bár mindegyiket felhasználják gyógyászati célra -, hanem a szárát. Ez, a sóskafélék családjába tartozó zöldség leginkább gyümölcsként kerül az asztalunkra... Kicsit ellentmondásos, de mindjárt kiderítjük az igazságot a rebarb...
2015-05-09 23:12:06
Főzési alapötletek paleoban
... Vadas spenótos lapcsánkával

Édesség (xilittel, steviával)
Paleo muffinok
Paleo palacsinta
Paleó piskóta (csak ritkán sok gyümölccsel)
Rebarbara (vagy bármilyen bogyós gyümölcs) zselé (agaragarral)
Pavlova torta paleos tejszínhabbal
Habcsók dióval
Csoki torta liszt nélkül, paleo liszttel vagy őrölt magból ...
2015-01-19 11:57:47
A kanadai Ojibwa indiánok csodatévő teája
... még húsz évet élt.

René borzasztó lelkes lett. 2 év kisérletezés után az eredeti 8 komponensű Ojibwa receptből Dr. Fischerrel kidolgozta a mai napig használatos összetételt: rebarbara, lósóskagyökér (birkasóska), bojtorjángyökér és amerikai mezei szil őrölt kérgének speciális arányban kialakított elegyét. Ekkortól használatos az Essiac név, mely René neve visszafelé olv...
2014-12-05 08:27:18
1 2 3 4 5 6 
Címkék: Bartal Klári, vesekő kialakulásának, kanadai Ojibwa, oxalátokban gazdag, túlzott mennyiségű, rebarbara tulajdonságait, cékla legközelebbi, spenóthoz hasonló, tepsibe sütöpapírt, cukrot habossá, tojásokat egyenkén, gyökerét esszük, sóskafélék családjába, bojtorjángyökér, tapasztalhattam, vaníliafagyival, zöldfűszerekkel, unokanővéremnél, tulajdonságait, légkeverésenél, kialakulásának, ellentmondásos, találkozhatunk, zöldségeseknél, pitetésztával, vitaminbombák, tejszínhabbal, felhasználják, lósóskagyökér, vitaminbombak, napraforgómag, legközelebbi, elömelegítem, gyümölcsként, lapcsánkával, ásványianyag, petrezselyem, desszertként, mennyiségére, morzsasütibe, kisérletezés, mindegyiket, összetételt, fogyasztunk, agaragarral, medvehagyma, vesekövekre, zöldségféle, mindmegette, oxalátokban, kialakított, használatos, zöldségeket, alapötletek, gyógyászati, asztalunkra, gyümölccsel, szakemberek, sóskafélék, birkasóska, morzsasüti, fischerrel, hónapokban, bevitelére, komponensű, szintjének, mennyiségű, sütöpapírt, értékeivel, megelőzése,
© 2013 TVN.HU Kft.